Contact opnemen
Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033
U kunt ook ons contactformulier invullen.
Overweegt u een spataderbehandeling in Beverwijk en omgeving? Spataderen zijn de vaak kronkelige, uitgezette aderen die door uw huid zichtbaar zijn. Spataderen doen zich voornamelijk in uw benen voor. Het zijn de oppervlakkige, niet diepgelegen aderen die gevoelig zijn voor uitzetting. Aderen met slecht functionerende kleppen, ontwikkelen zich verder als behandeling uitblijft. Een spataderbehandeling in Beverwijk en omgeving wordt bij mannen en vrouwen toegepast, waarbij verschillende technieken ingezet worden.
Verstoorde aderfunctie
Aderen zorgen voor een vlotte toe- en afvoer van het bloed richting het hart. Wanneer de beenspieren worden aangespannen, tijdens het lopen of fietsen, wordt het bloed in de diepgelegen aders gestimuleerd om het bloed naar het hart te laten stromen. Dit is de kuitspierpomp en is het belangrijkste mechanisme om het bloed helemaal vanuit uw voet terug richting het hart te voeren. De aderen zijn voorzien van kleppen die voorkomen dat bloed terugstroomt. Spataderen ontstaan op het moment dat de vaatkleppen onvoldoende of niet werken. Het bloed kan niet meer terugstromen, waardoor de druk in de ader toeneemt. In principe kan iedereen te maken krijgen met spataderen. In sommige situaties is er sprake van een verhoogde kans op spataderen:
- Spataderen zijn deels erfelijk bepaald.
- Mensen met een staand beroep. Langdurig stil rechtop staan kan spataderen tot gevolg hebben.
- Bekendheid met trombose. Iemand die in het verleden een trombose been heeft gehad, is meer gevoelig voor spataderen.
- Zwangere vrouwen. Ter voorkoming van spataderen wordt geadviseerd om tijdens een zwangerschap steunkousen te dragen.
Om een geschikte behandelmethode te bepalen, wordt u eerst in een staande houding onderzocht. Daarbij kijkt een arts naar de zichtbare verschijnselen van de spatader en eventuele huidafwijkingen. Daarnaast worden de spataderen in beeld gebracht door middel van een duplexonderzoek. Door middel van ultrageluidsgolven krijgt de arts een idee over de stroomrichting van het bloed en de manier waarop de kleppen functioneren. Deze onderzoeken zijn pijnloos en worden uitgevoerd om een op maat afgestemde spataderbehandeling mogelijk te maken.
Welke spataderbehandeling in Rijswijk en omgeving?
Spataderbehandelingen worden afgestemd op de locatie, grootte en complexiteit van de spatader die u laat behandelen. Daarbij worden een aantal technieken onderscheiden:
- Convolutectomie, waarbij onder plaatselijke verdoving de spatader met haaknaaldjes wordt verwijderd.
- Lasertherapie, waarbij de spatader van binnenuit wordt verwijderd en afgevoerd.
- Sclerocompressie therapie, waar de spatader als het ware wordt dichtgespoten. Het lichaam breekt de resten vanzelf af.
Welke spataderbehandeling ook wordt toegepast er zijn voorafgaand aan de behandeling een aantal factoren waar u rekening mee dient te houden. Zo wordt afgeraden om uw benen voor de spataderbehandeling in te smeren met bodylotion en/of crème. Draag kleding die niet afknelt en waarin u zich comfortabel voelt. Na afloop van de spataderbehandeling kan uw been met drukverband zijn verbonden en/of draagt u een steunkous, waardoor strakke kleding al snel als knellend wordt ervaren. Neem iemand mee naar de kliniek, zodat u na afloop van de spataderbehandeling in Beverwijk en omgeving veilig thuis kunt worden gebracht.
Chirurgische spataderbehandeling
Middelgrote tot grote spataderen kunnen met behulp van convolutectomie verwijderd worden. De behandeling laat geen grote littekens na en vindt plaats op poliklinische basis. De ingreep wordt met een lokale verdoving uitgevoerd en begint met het aftekenen van de spatader op uw been. Daarna neemt u plaats op de behandeltafel en wordt de verdovende injecties gezet. Dit wordt doorgaans als het pijnlijkste gedeelte van de ingreep beschouwd. De arts maakt vervolgens minuscule injecties in het been en verwijderd de ader met behulp van haaknaaldjes. Het wegtrekken van de ader kan als gevoelig ervaren worden. De gemaakte incisies worden met kleine hechtpleisters dichtgeplakt en het behandelde gedeelte wordt met een drukverband verbonden. Hiermee worden zwellingen en bloeduitstortingen zoveel mogelijk tegengegaan. Het verband laat u een aantal dagen zitten. Wanneer het verband wordt verwijderd, dient u nog enkele weken steunkousen ter ondersteuning te dragen.
Veilige spataderbehandeling
Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en het nalezen van adviezen tijdens de herstelperiode, kunnen er bijwerkingen en/of complicaties optreden. Na een spataderbehandeling in Beverwijk en omgeving is het mogelijk dat er bloeduitstortingen in het behandelgebied zichtbaar zijn. Ook kunnen zich als gevolg van de hechtpleisters kleine wondjes voordoen, die er op het eerste zicht lelijk uit zien. Na verloop van tijd genezen de wondjes en zijn ze niet langer zichtbaar. In het behandelde gebied kan ook de huid enige tijd anders, doof, aanvoelen. Het normale gevoel herstelt zich binnen een aantal dagen tot weken. Voor een veilige spataderbehandeling kiest u voor ervaren artsen. Dutch Clinic, in Hoofddorp, past de diverse technieken al jaren dagelijks met succes toe. U bent van harte welkom voor een consult.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp