Spataderbehandeling Amsterdam

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Amsterdam en omgeving? Spataderen beginnen vaak als kleine zichtbare adertjes die als lelijk worden ervaren. Van lichamelijke klachten is nog geen sprake en pas in een latere fase krijgt u last van vermoeide en pijnlijke benen, opgezette enkels en benen die ’s nachts ‘moeten’ bewegen. Moderne behandeltechnieken besteden zowel aandacht aan het medische als cosmetische aspect van spataderen.

Spataderbehandeling Amsterdam.

Spataderbehandeling Amsterdam.

Oorzaak spataderen

Spataderen komen voornamelijk in de benen voor en zijn een gevolg van defecte aderkleppen. Wanneer u loopt of fietst worden de kuitspieren samengetrokken, korter en dikker. De aanwezige aderen worden op deze manier platgedrukt waardoor het bloed de gelegenheid krijgt omhoog te stromen, via de kuitspierpomp. Gezonde kleppen voorkomen dat het bloed niet omlaag stroomt. Zijn de kleppen beschadigd waardoor ze niet of onvoldoende werken dan stroomt het bloed wel omlaag en ontstaat overdruk op de aderen en kleine haarvaatjes. Naarmate de druk toeneemt, zet de getroffen ader uit en ontstaat een spatader. Spataderen kunnen, daar waar mogelijk, worden voorkomen en tegengegaan:

  • Probeer lang staan en/of stilzitten te voorkomen. Geadviseerd wordt om bij een staand beroep regelmatig kort te gaan en zitten of wat rond te lopen. Bij een zittend beroep geldt het omgekeerde: sta regelmatig op en loop rond. Ook het hoger leggen van de benen kan toegepast worden.
  • Beweeg regelmatig, maar vermijd zwaar tillen en langdurig springen. Beweging in de vorm van fietsen, zwemmen en wandelen is van positieve invloed op de doorbloeding.
  • Leg uw been of benen wat hoger, zet ’s nachts het voeteneinde van uw bed ook iets hoger. Maakt u een langere reis? Overweeg dan het preventief dragen van een steunkous.

Veilige spataderbehandeling in Amsterdam en omgeving

Op het vlak van de behandeling van spataderen, zijn er de voorbije jaren veel ontwikkelingen geweest. Bestaande apparatuur is gemoderniseerd, waardoor het tegenwoordig niet nodig is om een ingrijpende operatie te ondergaan. Artsen besteden meer aandacht dan in het verleden aan het cosmetische aspect van spataderen. Tijdens het eerste consult bij een arts, worden de spataderen beoordeelt. Hiervoor wordt het duplexonderzoek toegepast. Dit is een pijnloos echografisch onderzoek waarbij geluidsgolven weerkaatst worden. De onderzoeksgegevens bepalen op nauwkeurige wijze de omvang en locatie van de spataderen. Zowel oppervlakkige als dieper gelegen aderen worden in beeld gebracht, dit evenals de doorbloeding, de stroomrichting van het bloed en het functioneren van de kleppen. De resultaten van het duplexonderzoek stellen de arts in staat een behandelvoorstel te doen dat is afgestemd op het soort spatader. De verouderde ‘strip-techniek’ wordt nog zelden toegepast. Tegenwoordig gaat de voorkeur voor een spataderbehandeling in Amsterdam en omgeving voornamelijk uit naar:

  • Sclerocompressie therapie, ook bekend als het wegspuiten van spataderen. Deze methode is uitermate geschikt voor het verwijderen van kleine spataderen. De te behandelen gebieden worden op het been afgetekend, waarna er een vloeistof in de ader wordt gespoten. De vloeistof zorgt ervoor dat de ader beschadigd en door het lichaam op natuurlijke wijze wordt afgevoerd.
  • Convolutectomie. De spataderen worden afgetekend, waarna de arts kleine incisies maakt net boven de spataderen. Door middel van kleine haaknaalden worden de spataderen verwijderd. De techniek laat nauwelijks zichtbare littekens achter.
  • Endoveneuze lasertherapie. Deze inventieve methode wordt gezien als het ideale alternatief voor ‘strippen’. Met behulp van echografie wordt de spatader afgetekend. De arts brengt via een kleine incisie een dunne laserdraad in het bloedvat. De laserenergie die vrijkomt zorgt ervoor dat het bloedvat wordt dichtgemaakt. Restanten van de zieke ader worden door het lichaam opgeruimd.

Spataderbehandelingen worden op poliklinische basis en met plaatselijke verdovingen toegepast. Na het afronden van de ingreep krijgt u instructies voor de komende dagen en kunt u de kliniek verlaten. Om het herstel te bespoedigen is het dragen van therapeutisch elastische kousen, steunkousen, noodzakelijk. Draag de kousen zolang de arts dit aangeeft. Het herstel na een spataderbehandeling is meestal vlot, zonder dat zich bijwerkingen of complicaties voordoen.

Gratis consult spataderbehandeling

Veroorzaken spataderen klachten? Heeft u vermoeide, pijnlijke benen? Zijn uw enkels regelmatig opgezwollen? Voor een spataderbehandeling in Amsterdam en omgeving bent u welkom bij de specialisten van Dutch Clinic in Hoofddorp. Jaarlijks worden in de kliniek meer dan 1.500 spataderbehandelingen toegepast, waarbij gewerkt wordt volgens moderne behandeltechnieken. Laat u informeren en adviseren over de meest geschikte behandeling. Maak een afspraak voor een consult, waarbij het duplexonderzoek meer informatie geeft over uw spataderen. U kunt Dutch Clinic telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie ontvangt.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com