Spataderbehandeling Amstelveen

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Amstelveen en omgeving? Spataderen kunnen op vervelende wijze op uw benen aanwezig zijn. Niet iedereen met spataderen ondervindt hiervan lichamelijke klachten. Vaak is het cosmetisch ontsierende aspect reden om een spataderbehandeling in Amstelveen omstreken te overwegen. Kleine en middelgrote spataderen kunnen met behulp van sclerocompressie therapie goed behandeld worden.

Spataderbehandeling Amstelveen.

Spataderbehandeling Amstelveen.

Sclerocompressie therapie als spataderbehandeling

Sclerocompressie therapie, bekend als het wegspuiten van spataderen, is geschikt bij het behandelen van kleine spataderen. De techniek wordt ook regelmatig ingezet als nabehandeling van operatieve ingrepen. Tijdens de behandeling wordt door middel van meerdere injecties een bepaalde vloeistof in de spatader gespoten. De vloeistof zorgt ervoor dat het bloed in de ader stolt en de aderwanden verkleven. De arts kan tijdens de sclerocompressie therapie gebruik maken van een echo apparaat om de spataderen beter in beeld te brengen en zo de vloeistof te controleren. In combinatie met het dragen van elastische steunkousen verschrompelen en verdwijnen de behandelde spataderen. Na enige tijd is de spatader niet meer voelbaar en/of zichtbaar. Verbetering van de bestaande techniek, maakt het tegenwoordig ook steeds vaker mogelijk om middelgrote tot grotere spataderen door middel van sclerocompressie therapie te behandelen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van vloeistof die van tevoren wordt opgeschuimd. Het schuim is dikker en heeft een betere werking op de aderwand. Een ander voordeel van schuim is dat het beter over een grotere oppervlakte verspreid dan gewone vloeistof. Sclerocompressie therapie wordt uitgevoerd met fijne injectienaalden, waardoor een verdoving overbodig is. U voelt nauwelijks pijn tijdens de behandeling.

Herstel spataderbehandeling in Amstelveen en omgeving

Na de sclerocompressie therapie behandeling is het noodzakelijk om zowel ‘nachts als overdag een elastische steunkous te dragen. De druk van de kous zorgt ervoor dat de vaatwanden van de behandelde spatader aan elkaar kleven. Het is normaal dat de spatader tot enige tijd na de behandeling voelbaar en zichtbaar is. Een enkele keer kan rondom het behandelgebied roodhuid ontstaan. Dit is een veelvoorkomende reactie op de gebruikte vloeistof. De verkleuring verdwijnt vaak spontaan binnen enkele dagen. In uitzonderlijke gevallen blijken de bruine verkleuringen blijvend te zijn. Artsen mogen tijdens de ingreep een beperkte hoeveelheid vloeistof injecteren. Dit om verkleuringen en eventueel andere complicaties te voorkomen. Het kan gebeuren dat de behandeling herhaald moet worden. Drie weken na de spataderbehandeling is het resultaat goed zichtbaar, de resultaten ontwikkelen zich nog tot minimaal 3 maanden na de ingreep verder.

Complicaties sclerocompressie therapie

Een spataderbehandeling als sclerocompressie therapie is een veilige behandelmethode. Toch is er, net zoals bij elke andere medische ingreep, een kans op bijwerkingen en complicaties. Artsen kunnen niet helemaal voorkomen dat de ingespoten vloeistof zich met bloed vermengd. Er bestaat een kleine kans dat de behandelde ader terug opengaat. Wanneer dat gebeurt, zal een nieuwe behandeling toegepast moeten worden. Bijwerkingen die andere lichaamsdelen betreffen, komen vrijwel nooit voor. In uitzonderlijke keren blijkt er sprake te zijn van een allergische reactie op de vloeistof. Ook kunnen aderontstekingen voorkomen. Deze ontstekingen zijn een gevolg van achtergebleven bloed in de ader. De ontsteking die zich voordoet gaat gepaard met pijn en overgevoeligheid van de ontstekingslocatie. Het achtergebleven bloed kan met een naaldenprik verwijderd worden, waarna u direct van de pijn verlost bent. Ook in geval van een nabehandeling is regelmatig bewegen en het dragen van elastische steunkousen noodzakelijk.

Voorbereiding spataderbehandeling in Amstelveen en omgeving

Staat u aan de vooravond van sclerocompressie therapie? Voor een vlot verloop van de behandeling kunt u een aantal adviezen in acht nemen:

  • Smeer uw benen voor de spataderbehandeling niet in met body lotion en/of huidcrème.
  • In wenselijk kunt u de benen voor de sclerocompressie therapie ontharen. Na de ingreep worden pleisters aangebracht. Bij onthaarde lichaamsdelen is het verwijderen van de pleisters minder gevoelig.
  • Kies op de dag van de behandeling voor ruim zittende kleding. Na de spataderbehandeling draagt u elastische kousen. Het dragen van knellende kleding kan dan als oncomfortabel worden ervaren.
  • Afhankelijk van het gevoel in uw benen wordt, geadviseerd om na de ingreep niet zelfstandig auto te rijden.

De spataderbehandeling verloopt vlot en duurt niet langer dan 15 tot 20 minuten. Vooraf is besproken of u beide benen tegelijk of apart laat behandelen.

Consult spataderbehandeling

Heeft u last van kleine tot middelgrote spataderen en zoekt u een geschikte behandelmethode in Amstelveen en omgeving? Maak een afspraak voor een intakegesprek bij Dutch Clinic in Hoofddorp. De ervaren artsen passen dagelijks spataderbehandelingen toe. Tijdens een consult wordt gekeken welke behandelmethode bij u toegepast kan worden. U kunt het contactformulier invullen of telefonisch een afspraak maken. Dutch Clinic is bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com