Contact opnemen
Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033
U kunt ook ons contactformulier invullen.
Overweegt u een spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving? Spataderen in de benen zijn een gevolg van slecht of niet functionerende kleppen. Het bloed kan niet meer terugstromen richting het hart en de druk in de getroffen ader bouwt zich op. De ader zet uit en wordt zichtbaar door de huid heen. Een spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn wordt afgestemd op de omvang en locatie van de ader.
Spataderproblemen en lichamelijke klachten
De meeste problemen en klachten van spataderen doen zich voor bij aderen die dicht onder huid liggen. Deze aderen zijn gevoeliger voor uitzetten en worden zichtbaar als de kenmerkende blauwe, kronkelende aderen. Dit wordt vaak als lelijk ervaren. Cosmetische bezwaren kunnen reden zijn om een spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving te overwegen. Maar vergeet de lichamelijke klachten en medische kant daarbij niet. Klachten als vermoeide, zware en pijnlijke benen, jeuk en opgezette enkels komen vaak voor. Op den duur kunnen spataderen ook huiduitslag en/of huidverkleuring veroorzaken. Een van de meest gebruikte behandelingen is de convolutectomie, een chirurgische ingreep waarbij de spataderen via kleine incisies worden verwijderd.
Convolutectomie spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving
De techniek, waarbij gebruik wordt gemaakt van kleine haaknaaldjes, wordt met een plaatselijke verdoving uitgevoerd. Als voorbereiding op de spataderbehandeling, heeft u in de weken en dagen voor ingreep een aangepast medicatieschema. Behandel het been of de benen op de dag van de ingreep niet met bodylotion en kies voor het dragen van ruime en comfortabele kleding. Regel vervoer om, na de ingreep, terug naar huis gebracht te worden. De arts tekent eerst de spataderen af op uw been, voordat de ingreep zelf aanvangt. Op diverse plaatsen worden kleine incisies van 2 tot 5 mm gemaakt. De arts maakt gebruik van zogenaamde haaknaalden om de spataderen te verwijderen. Uw huid is verdoofd, waardoor het gevoel van pijn tijdens de ingreep te verwaarlozen is. Na het afronden van de convolutectomie worden de incisies met een hechtpleister dichtgemaakt. Het behandelde gedeelte van uw been wordt met een drukverband verbonden, dit om zwellingen en blauwe huidverkleuringen zoveel mogelijk tegen te gaan. Afhankelijk van de omvang van de spatader duurt de ingreep zo’n 20 tot 45 minuten. De convolutectomie kent geen downtime, u kunt uw normale werkzaamheden de volgende dag hervatten. Wees voorzichtig, het behandelde been kan beurs en gespannen aanvoelen. Zolang uw been is verbonden, vermijd u dat het nat wordt. Na het verwijderen van het verband, draagt u nog een aantal weken een steunkous.
Risico’s en complicaties convolutectomie
Een spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving is een veilige ingreep, die dagelijks wordt toegepast. Het is echter wel een chirurgische ingreep waar risico’s en complicaties aan zijn verbonden. Mogelijke risico’s en complicaties zijn:
- Bloeduitstortingen op de behandelplaatsen.
- Op de plaatsen waar de incisies zijn gemaakt kunnen littekentjes en harde knobbeltjes zichtbaar en voelbaar. Dit neemt vanzelf af.
- Oppervlakkige wondjes van de gebruikte hechtpleisters veroorzaken soms pijn en zien er niet mooi uit. Na verloop van tijd genezen de wondjes en zijn ze niet langer zichtbaar en/of hinderlijk.
- Het behandelde gebied kan enige tijd een ander gevoel hebben. Uw normale gevoel herstelt zich vanzelf.
Uw benen hebben tijd nodig om van de spataderbehandeling te herstellen. Daarom is het beter om de eerste weken niet intensief of op hoog niveau te sporten. Lopen daarentegen is wel goed, en dit doet u al zo snel mogelijk na de spataderbehandeling. Kleine stukjes fietsen is mogelijk. Afgeraden wordt het om lang stil te staan. Probeer zoveel mogelijk van houding te wisselen en beweeg uw voeten zodat de kuitspierpomp gestimuleerd wordt. Wanneer u last houdt van klachten en/of als er in de dagen na de spataderbehandeling sprake is van koorts en algehele malaise neem dan contact op met de arts.
Aanvullende informatie spataderbehandeling
Meer informatie over een geschikte spataderbehandeling in Alphen aan den Rijn en omgeving, krijgt u van de artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. In de moderne kliniek worden dagelijks spataderbehandelingen toegepast. De artsen zijn hebben jarenlange ervaring met het toepassen van de verschillende technieken. Tijdens een spatader consult worden uw benen onderzocht en de spataderen in beeld gebracht. Gevraagd wordt om lichamelijke klachten toe te lichten en te vertellen wat uw verwachting is van de ingreep. Op basis van de antwoorden en onderzoeksresultaten wordt een behandelvoorstel gedaan. Wilt u een afspraak maken voor een consult? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033. Het is ook mogelijk om het contactformulier in te vullen.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp