Spataderbehandeling Aalsmeer

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een spataderbehandeling in Aalsmeer en omstreken? U heeft zere benen, vermoeide benen of kramp als gevolg van spataderen. Of stoort u zich aan de zichtbare blauw-paarse aderen op uw benen? Dan kan een spataderbehandeling een oplossing bieden. Zeker als spataderen ongemakken of pijn veroorzaken wordt een spataderbehandeling in Aalsmeer en omstreken aanbevolen. Tijdige behandeling kan ernstige complicaties voorkomen.

Spataderbehandeling Aalsmeer.

Spataderbehandeling Aalsmeer.

Verloop spataderbehandeling in Aalsmeer en omstreken

Varices, spataderen, veroorzaken een zwaar vermoeid gevoel en/of jeuk in uw benen. De aandoening zelf is goed herkenbaar aan de zichtbare aderen die door uw huid schijnen. Spataderen hebben verschillende verschijningsvormen van kleine spinnenwebben tot grote knobbels die opvallend aanwezig zijn. Spataderen hoeven niet persé klachten te veroorzaken. Heeft u geen last van (pijn)klachten en stoort u zich niet aan de gesprongen aderen? Dan kunt u een spataderbehandeling eventueel uitstellen. Is er sprake van klachten dan wordt snelle behandeling geadviseerd. Kies voor een spataderbehandeling door ervaren artsen in een professionele kliniek. Welke behandeling in uw situatie het beste is, hangt van een aantal factoren af. De mogelijkheden worden besproken en bekeken tijdens een consult bij de arts, deze stelt gelijktijdig de meest geschikte spataderbehandeling voor. De meest toegepaste spataderbehandelingen zijn:

  • Sclerocompressie therapie. Geschikt voor het behandelen van kleine en middelgrote spataderen.
  • Convolutectomie. Geschikt voor spataderen die te groot zijn om met sclerocompressie therapie effectief behandeld te worden.
  • Laserbehandeling. Geschikt voor de grotere, gecompliceerde spataderen.

Spataderen onderzoeken

Met spataderen gaat u in eerste instantie naar uw huisarts. In combinatie met de genoemde klachten kan een huisarts adviseren om de spataderen nader te laten onderzoeken. Het verdere onderzoek begint meestal met een Doppler-duplexonderzoek. Dit is een pijnloze onderzoeksmethode, waarbij een arts onder meer gebruikt maakt van echobeelden. De spataderen worden uitgebreid bekeken en beoordeelt. Tijdens het onderzoek staat u op een verhoging. De arts brengt gel aan op de huid en onderzoekt vervolgens met een transducer uw benen. Het onderzoek geeft informatie over de spatader en hoe deze het beste behandeld kan worden. De bloedstroom en de terugloop hiervan worden goed in beeld gebracht. De spataderhandeling in Aalsmeer en omgeving wordt deels bepaald door de klachten en de omvang van de aangetaste ader. Stamaderen staan in nauwe verbinding met zijtakken en verbindingsaderen. Werkt de stamader niet of onvoldoende dan worden ook de verbonden aderen aangetast. Is het juist een zijtak die is gesprongen? Dan is het niet altijd noodzakelijk om ook de stamader te behandelen.

Complicaties en risico’s

Spataderbehandelingen worden dagelijks toegepast. Het is een veilige behandeling, maar wel een medische behandeling waar risico’s en complicaties aan zijn verbonden. Na een spataderbehandeling kunnen zich nabloedingen, gevoelloosheid rond de incisie, infecties en trombose voor doen. Om de kans op bijwerkingen te verkleinen is het van belang om de steunkousen dragen volgens advies van de arts. Neem bij aanhoudende (pijn)klachten na de ingreep altijd contact op met de kliniek.

Resultaten spataderbehandeling

Na het verwijderen van de spataderen, zijn ook de klachten als vermoeide en pijnlijke benen verdwenen, en is het belangrijk om nieuwe spataderen geen kans te geven. De kans dat de spataderen terugkomen neemt toe naar mate de jaren voorbijgaan. U kunt deze kans verkleinen door een aantal aangepaste leefregels in stand te houden:

  • Voorkom overgewicht en probeer eventueel overtollige kilo’s kwijt te raken.
  • Voorkom dat u langdurig stilzit of stilstaat. In geval van beroepsmatig zitten of staan is het belangrijk om regelmatig van houding te veranderen. Dit kunt u doen door regelmatig uw enkels op en neer te bewegen en/of rond te draaien, zodat de kuitspierpomp gestimuleerd wordt.
  • Regelmatig bewegen en sporten. Kies ervoor om te wandelen, zwemmen of fietsen.
  • Overweeg het preventief gebruik van steunkousen. Zeker bij staande beroepen of gedurende een zwangerschap bieden elastische kousen extra ondersteuning.
  • Vermijd het dragen van kleding die knelt en/of te strak zit.

Ondanks alle voorzorgen en adviezen kan een nieuwe spatader zich ontwikkelen. U kunt er dan voor kiezen deze te laten behandelen.

Meer informatie spataderbehandeling in Aalsmeer

Woont u in de omgeving van Aalsmeer en bent u op zoek naar een veilige spataderbehandeling? De ervaren artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp werken met moderne behandelapparatuur en passen dagelijks spataderbehandelingen toe. De verschillende behandelmethodes worden met lokale verdovingen uitgevoerd, u mag de kliniek dezelfde dag verlaten. Spataderbehandelingen worden zowel om medische als cosmetische redenen toegepast en worden altijd vooraf gegaan door een uitgebreid onderzoek. Wilt u een afspraak maken voor een spataderconsult? Dutch Clinic is telefonisch te bereiken op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie ontvangt.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com