Soorten Spatadderen

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Spataderen zijn aderen die niet goed werken en die uitzetten door het teveel aan bloed dat in deze aderen achterblijft of dat ernaar terugstroomt. Toch zijn er meerdere soorten spataderen die u kunt herkennen aan de verschillende kenmerken. Dit is van belang omdat het soort spatader bepalend is voor de spataderbehandeling die gekozen zal worden.

Kleine of reticulaire spataderen

De meest voorkomende spatader is de kleine spatader. Deze zijn kort, dun en meestal een kluwen rood tot blauwpaarse streepjes. Deze spataderen geven doorgaans weinig klachten maar kunnen wel als heel ontsierend ervaren worden. De reticulaire spataderen ontstaan onder invloed van hormonen. Zij zijn minder opvallend en bestaan uit dunne, blauwe streepjes die vlak bij elkaar liggen. Zowel de kleine als de reticulaire spataderen kunnen worden weggespoten met een sclerocompressie-therapie.

Middelgrote spataderen

Deze spataderen zijn al veel opvallender doordat ze een paar millimeter dik en een paar centimeter lang zijn. Meestal geven de middelgrote spataderen niet veel klachten maar worden ze wel als heel ontsierend ervaren. Welke behandeling van deze spataderen het meest effectief zal zijn, wordt bepaald tijdens een poliklinisch onderzoek.

Grote spataderen

Dit is de meest opvallende vorm van spataderen; ze liggen als dikke kabels onder de huid. Deze grote spataderen zijn niet alleen heel zichtbaar, u kunt ze ook voelen. Zelfs deze grote spataderen hoeven geen klachten te geven maar er zijn maar weinig mensen die zich er niet aan storen als ze deze mate van spataderen hebben. Is een behandeling mogelijk, dan is dat bij grote spataderen meestal een convulectomie.

Afspraak bij de Dutch Clinic voor uw spataderen

U kunt altijd bij de Dutch Clinic terecht als u vragen heeft over spataderbehandelingen. Wilt u weten wat mogelijk is bij uw spataderen? Maak dan een afspraak voor een poliklinische evaluatie met aanvullend onderzoek. Daarna kunnen we u precies vertellen welke spataderbehandeling voor u geschikt is.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com