Voor- en nadelen ooglidcorrectie

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie? Iedere cosmetische of medische ingreep heeft voor- en nadelen, zo ook een ooglidcorrectie. Overweegt u om een boven- of onderooglidcorrectie toe te laten passen? Dan bereidt u zich voor op de ingreep en wilt u zoveel mogelijk informatie hierover winnen.

Voor- en nadelen ooglidcorrectie

Twijfelt u over een ooglidcorrectie? Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen van deze ingreep.

Ooglidcorrectie voordelen

Zowel een bovenooglidcorrectie als onderooglidcorrectie heeft een ingrijpend effect op uw uitstraling. Het verwijderen van overtollige huid- en vetweefsels geeft u een jeugdig uiterlijk en een uitgeruste, frisse uitstraling. Andere voordelen van een ooglidcorrectie zijn:

 • Minder vermoeide ogen. Wanneer u als gevolg van afhangende oogleden voortdurend moeite moet doen om uw ogen open te houden, raken uw ogen daardoor vermoeid. Kijken kost immers meer moeite en u bent langdurig bezig met focussen. Als de afhangende huid wordt verwijderd, moet u minder moeite doen en zijn uw ogen als gevolg daarvan minder vermoeid.
 • Hoofdpijn verdwijnt. Mensen met afhangende oogleden, trekken geregeld de wenkbrauwen op. U kunt hierdoor regelmatig te maken hebben met hoofdpijn. Wanneer u de oogleden laat corrigeren, is het niet langer nodig om uw wenkbrauwen op te trekken en neemt de hoofdpijn af.
 • Geen drukkend gevoel op de ogen. De oogleden die afhangen veroorzaken een zwaar, soms drukkend, gevoel op de ogen. Wanneer de overtollige huid is verwijderd, verdwijnt dit gevoel.
 • Beter zicht. Wanneer een ooglid zover is afgezakt dat het voor uw pupil hangt, wordt uw zicht hierdoor belemmerd. Door tijdens de ooglidcorrectie overtollige huid- en vetweefsels te verwijderen, heeft u na afloop weer goed en vrij zicht.
 • Onzichtbare littekens. Chirurgen maken incisies zoveel mogelijk in natuurlijke huidplooien en vlak onder de wimperrand. Nadat de littekens hersteld zijn, zijn ze vrijwel onzichtbaar.
 • Pijnloze ingreep. Zowel de boven- als onderooglidcorrectie worden onder plaatselijke verdoving toegepast en verlopen pijnloos. Na de ingreep zijn uw ogen gezwollen en blauw verkleurd, ook kan zich napijn voordoen. Deze pijn neemt in de dagen die volgen af en kan desgewenst met pijnstillers zoals paracetamol bestreden worden.
 • Poliklinische ingreep. Na het afronden van de ingreep en een controle door de chirurg mag u de kliniek verlaten en kunt u in uw eigen vertrouwde omgeving herstellen. Uiteraard is de kliniek bereikbaar wanneer u vragen heeft of als er sprake is van bijwerkingen.

Ooglidcorrectie nadelen

Tegenover de interessante voordelen staan de ooglidcorrectie nadelen. Iedereen ervaart een medische of cosmetische ingreep op eigen manier, datzelfde is ook voor een ooglidcorrectie van toepassing. Mogelijke nadelen zijn:

 • Geen of beperkte vergoeding. Ooglidcorrecties die om cosmetische redenen worden uitgevoerd, komen over het algemeen niet voor vergoeding in aanmerking. Onderooglidcorrecties worden vrijwel nooit vergoed. Een enkele keer komt het voor dat het zicht als gevolg van een afhangend ooglid zo beperkt wordt, dat een medische indicatie wordt versterkt. Een bovenooglidcorrectie kan dan gedeeltelijk vergoed worden.
 • Ongeschiktheid voor de ingreep. Niet iedereen is geschikt voor een ooglidcorrectie. Wanneer er onvoldoende overtollige huid- of vetweefsels zijn, kan de ingreep niet worden toegepast. Ook uw algehele gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen kan ertoe leiden dat een arts de ooglidcorrectie afraadt.
 • Resultaat niet direct zichtbaar. Uw ogen zijn na de ingreep gezwollen, blauw verkleurd en hebben tijd nodig om te herstellen. Pas na 3 tot 6 maanden wordt het definitieve resultaat zichtbaar.

Complicaties en bijwerkingen

Een ooglidcorrectie meestal wordt omschreven als een relatief eenvoudige ingreep. Een kleine behandeling, met een uiterst kleine kans op bijwerkingen. Zo is er een zekere kans op complicaties als:

 • Nabloedingen en infecties.
 • Allergische reacties op de gebruikte verdovings- en/of ontsmettingsvloeistof.
 • Oogirritaties als gevolg van onder meer uitdrogen.
 • Het niet kunnen openen of sluiten van ogen.
 • Vorming van cystes in het litteken.

Zowel de voor- als nadelen en complicaties die aan een ooglidcorrectie zijn verbonden, worden voorafgaand aan de ingreep door de chirurg met u besproken. De arts wijst u bovendien op het feit dat u voor de ingreep instructies en richtlijnen ontvangt, die u na de ingreep toe kunt passen. Zo heeft u onder andere door het volgen van de koelinstructies een positief effect op het tegengaan van zwellingen en verkleuringen. Een arts bespreekt tijdens het eerste, gratis, consult al met u wat u van de herstelperiode kunt verwachten. Door het een aantal dagen rustig aan te doen neemt de kans op bijwerkingen verder af en heeft u een positieve invloed op het resultaat. Laat uzelf daarom altijd voorlichten over een boven- of onderooglidcorrectie door een ervaren chirurg.

Kosten ooglidcorrectie

Een goedkope of betaalbare ooglidcorrectie bij een betrouwbare en ervaren chirurg is zeker mogelijk. Wanneer u kijkt naar de prijs van een ooglidcorrectie bij Dutch Clinic in Hoofddorp, dan is dat een aangename verrassing. Dutch Clinic heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland en bij de kliniek werken uitsluitend ervaren en gespecialiseerde (plastisch)chirurgen. Ooglidcorrecties worden toegepast met behulp van de nieuwste behandelapparatuur en onder plaatselijke verdoving.

> Lees hier alles over de ooglidcorrectie kosten.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waarom een ooglidcorrectie in Hoofddorp bij Dutch Clinic?

 • Onze ervaren artsen passen de techniek jaarlijks meer dan 500 keer toe.
 • Binnen de kliniek is er meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van ooglidcorrecties.
 • Dutch Clinic werkt met moderne behandelapparatuur.
 • U kunt rekenen op persoonlijke aandacht.
 • In geval van bijwerkingen kunt u de kliniek 24/7 bereiken.
 • Dutch Clinic biedt de beste prijskwaliteitsverhouding van Nederland.
 • Het eerste consult is gratis en geheel vrijblijvend.

Maak kennis met de artsen

Een ooglidcorrectie is geen ingreep waar u zomaar even voor kiest. Zorgvuldige vooronderzoek moet uitwijzen of uw ogen en uw gezondheid hier wel. Uiteraard wilt u dat deze ingreep gedaan wordt door een ervaren arts. De artsen van DutchClinic hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Drs D. Akdogan

Arts, medisch adviseur

Guido Neuteboom

Oogarts, Refractiechirurg NGRC

Kim Stootman

OK assistente, verpleegkundige

Blij met het resultaat

Doctor Deniz Akdogan is een gastvrije arts. Niet formeel maar professioneel. Geen wachtrij bij deze kliniek, maar een adequate en snelle behandeling. Niet, zoals elders, procedureel maar functioneel, menselijk en sociaal. Een voorbeeld voor andere klinieken. Ik ben heel fijn en deskundig geholpen. Vooraf heb ik goed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het corrigeren van mijn ooglid. Na het consult had ik direct een goed gevoel bij Dutch Clinic.

– Lieke Kok

Lees hier meer ooglidcorrectie ervaringen.

Download onze brochure over ooglidcorrecties

Wilt u meer lezen over de ooglidcorrectie van Dutch Clinic bekijk dan de brochure. Hierin vind u informatie over waarom u kunt kiezen voor een ooglidcorrectie en wat ermee opgelost zou kunnen worden.


Download hier ⭢

Voor- en nadelen ooglidcorrectie

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie. Iedere cosmetische of medische ingreep heeft namelijk zijn voordelen maar ook zijn nadelen.


Lees meer ⭢

feiten-fabels-ooglaseren

De beste nazorg

Een ooglidcorrectie is een medische ingreep. Daarom besteden wij veel aandacht aan persoonlijke aandacht en goed medisch advies tijdens de nazorg die nodig is na een ooglidcorrectie.


Lees meer ⭢

Pagina geschreven door:
Drs. Deniz Akdogan

Dokter Deniz Akdogan, heeft in 2008 zijn medische opleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen tien jaar heeft Drs. Akdogan als arts in diverse ziekenhuizen veel chirurgische ervaring opgedaan.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen ooglidcorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.

Hier komt de inhoud van de toggleMinder vermoeide ogen, hoofdpijn verdwijnt, geen drukkend gevoel op de ogen, beter zicht, pijnloze ingreep, poliklinische ingreep.

Geen of beperkte vergoeding, ongeschiktheid voor de ingreep, resultaat niet direct zichtbaar.

Een ooglidcorrectie in het buitenland is relatief goedkoper, maar als je de reis- en verblijfkosten meerekent dan vallen de totale kosten vaak hoger uit.

Onze kliniek bevindt zich aan de Hoofdweg 848A, 2132 MC in Hoofddorp (Noord-Holland).

Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.

Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.

Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.

De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.

De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leve,n geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.

Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.

Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.

De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.

Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.

Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème

Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.

Ooglidcorrectie Hoofddorp

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jongere uitstraling en frisse blik te geven. Deze ingreep, ook bekend als blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een ooglidcorrectie in Hoofddorp?

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep voor hangende oogleden en geeft je een frissere uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Heeft u blijvende wallen of verslapte onderoogleden? Dan is een onderooglidcorrectie de juiste ingreep.

Boven- en ondercorrectie

Is uw blik vermoeid? Heeft u last van wallen of vaak hoofdpijn? Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com