Ooglidcorrectie voordelen en nadelen

Ooglidcorrectie: wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen?

OoglidcorrectieBent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie? Iedere cosmetische of medische ingreep heeft voor- en nadelen, zo ook een ooglidcorrectie. Overweegt u om een boven- of onderooglidcorrectie toe te laten passen? Dan bereidt u zich voor op de ingreep en wilt u zoveel mogelijk informatie hierover winnen.

Ooglidcorrectie voordelen

Zowel een bovenooglidcorrectie als onderooglidcorrectie heeft een ingrijpend effect op uw uitstraling. Het verwijderen van overtollige huid- en vetweefsels geeft u een jeugdig uiterlijk en een uitgeruste, frisse uitstraling. Andere voordelen van een ooglidcorrectie zijn:

 • Minder vermoeide ogen. Wanneer u als gevolg van afhangende oogleden voortdurend moeite moet doen om uw ogen open te houden, raken uw ogen daardoor vermoeid. Kijken kost immers meer moeite en u bent langdurig bezig met focussen. Als de afhangende huid wordt verwijderd, moet u minder moeite doen en zijn uw ogen als gevolg daarvan minder vermoeid.
 • Hoofdpijn verdwijnt. Mensen met afhangende oogleden, trekken geregeld de wenkbrauwen op. U kunt hierdoor regelmatig te maken hebben met hoofdpijn. Wanneer u de oogleden laat corrigeren, is het niet langer nodig om uw wenkbrauwen op te trekken en neemt de hoofdpijn af.
 • Geen drukkend gevoel op de ogen. De oogleden die afhangen veroorzaken een zwaar, soms drukkend, gevoel op de ogen. Wanneer de overtollige huid is verwijderd, verdwijnt dit gevoel.
 • Beter zicht. Wanneer een ooglid zover is afgezakt dat het voor uw pupil hangt, wordt uw zicht hierdoor belemmerd. Door tijdens de ooglidcorrectie overtollige huid- en vetweefsels te verwijderen, heeft u na afloop weer goed en vrij zicht.
 • Onzichtbare littekens. Chirurgen maken incisies zoveel mogelijk in natuurlijke huidplooien en vlak onder de wimperrand. Nadat de littekens hersteld zijn, zijn ze vrijwel onzichtbaar.
 • Pijnloze ingreep. Zowel de boven- als onderooglidcorrectie worden onder plaatselijke verdoving toegepast en verlopen pijnloos. Na de ingreep zijn uw ogen gezwollen en blauw verkleurd, ook kan zich napijn voordoen. Deze pijn neemt in de dagen die volgen af en kan desgewenst met pijnstillers zoals paracetamol bestreden worden.
 • Poliklinische ingreep. Na het afronden van de ingreep en een controle door de chirurg mag u de kliniek verlaten en kunt u in uw eigen vertrouwde omgeving herstellen. Uiteraard is de kliniek bereikbaar wanneer u vragen heeft of als er sprake is van bijwerkingen.

Vandaag geholpen aan mijn boven oogleden. Totaal niets gevoeld, was erg op mijn gemak, goede uitleg gekregen en tot nu toe zeer tevreden.

Gerrit Van Soest

> Download onze brochure

Ooglidcorrectie brochure

Ooglidcorrectie nadelen

Tegenover de interessante voordelen staan de ooglidcorrectie nadelen. Iedereen ervaart een medische of cosmetische ingreep op eigen manier, datzelfde is ook voor een ooglidcorrectie van toepassing. Mogelijke nadelen zijn:

 • Geen of beperkte vergoeding. Ooglidcorrecties die om cosmetische redenen worden uitgevoerd, komen over het algemeen niet voor vergoeding in aanmerking. Onderooglidcorrecties worden vrijwel nooit vergoed. Een enkele keer komt het voor dat het zicht als gevolg van een afhangend ooglid zo beperkt wordt, dat een medische indicatie wordt versterkt. Een bovenooglidcorrectie kan dan gedeeltelijk vergoed worden.
 • Ongeschiktheid voor de ingreep. Niet iedereen is geschikt voor een ooglidcorrectie. Wanneer er onvoldoende overtollige huid- of vetweefsels zijn, kan de ingreep niet worden toegepast. Ook uw algehele gezondheid en eventueel gebruik van medicijnen kan ertoe leiden dat een arts de ooglidcorrectie afraadt.
 • Resultaat niet direct zichtbaar. Uw ogen zijn na de ingreep gezwollen, blauw verkleurd en hebben tijd nodig om te herstellen. Pas na 3 tot 6 maanden wordt het definitieve resultaat zichtbaar.

Complicaties en bijwerkingen

Een ooglidcorrectie meestal wordt omschreven als een relatief eenvoudige ingreep. Een kleine behandeling, met een uiterst kleine kans op bijwerkingen. Zo is er een zekere kans op complicaties als:

 • Nabloedingen en infecties.
 • Allergische reacties op de gebruikte verdovings- en/of ontsmettingsvloeistof.
 • Oogirritaties als gevolg van onder meer uitdrogen.
 • Het niet kunnen openen of sluiten van ogen.
 • Vorming van cystes in het litteken.

Zowel de voor- als nadelen en complicaties die aan een ooglidcorrectie zijn verbonden, worden voorafgaand aan de ingreep door de chirurg met u besproken. De arts wijst u bovendien op het feit dat u voor de ingreep instructies en richtlijnen ontvangt, die u na de ingreep toe kunt passen. Zo heeft u onder andere door het volgen van de koelinstructies een positief effect op het tegengaan van zwellingen en verkleuringen. Een arts bespreekt tijdens het eerste, gratis, consult al met u wat u van de herstelperiode kunt verwachten. Door het een aantal dagen rustig aan te doen neemt de kans op bijwerkingen verder af en heeft u een positieve invloed op het resultaat. Laat uzelf daarom altijd voorlichten over een boven- of onderooglidcorrectie door een ervaren chirurg.

FAQ

✔️ Wat zijn de belangrijkste voordelen van een ooglidcorrectie?

Minder vermoeide ogen, hoofdpijn verdwijnt, geen drukkend gevoel op de ogen, beter zicht, pijnloze ingreep, poliklinische ingreep.

✔️ Wat zijn de belangrijkste nadelen van een ooglidcorrectie?

Geen of beperkte vergoeding, ongeschiktheid voor de ingreep, resultaat niet direct zichtbaar.

✔️ Zijn er bijwerkingen?

Een ooglidcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep en de kans op complicaties is dan ook zeer klein.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com