Ooglidcorrectie in Hoofddorp

Overweegt u een ooglidcorrectie in Hoofddorp (Noord-Holland)? Ouder worden we allemaal, daar doet u nu eenmaal niets aan. Met ouder worden, nemen de stevigheid en elasticiteit van de huid af. Ook de huid rondom de ogen is daar gevoelig voor. De huid van de oogleden verslapt, net zoals de spieren verslappen. Dit kan een hangend ooglid tot gevolg hebben. Een ooglidcorrectie in onze kliniek kan uitkomst bieden als u last heeft van afgezakte oogleden die klachten veroorzaken.

Ooglidcorrecties Hoofddorp

Er wordt onderscheid gemaakt tussen de bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is een veel uitgevoerde operatie om u weer een jongere uitstraling en frisse blik te geven. Deze ingreep, ook bekend als blepharoplastiek, wordt uitgevoerd als de huid van de oogleden verslapt.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep voor hangende oogleden en geeft je een frissere uitstraling.

Onderooglidcorrectie

Heeft u blijvende wallen of verslapte onderoogleden? Dan is een onderooglidcorrectie de juiste ingreep.

Boven- en ondercorrectie

Is uw blik vermoeid? Heeft u last van wallen of vaak hoofdpijn? Een ooglidcorrectie kan de oplossing zijn.

Boven- en onderooglid problemen

Zowel het bovenste als onderste ooglid kunnen problemen veroorzaken, door het afnemen van de huidelasticiteit.

 • Problemen bovenste ooglid. Door verslapping van de spieren in het bovenste ooglid kan dit ooglid gaan hangen. Het slapper worden van de huid van het ooglid kan lichamelijke klachten veroorzaken. Afhangende bovenste oogleden geven uw gezicht een sombere en verouderde uitstraling. Ook kunt u last krijgen van hoofdpijn, dit komt door de manier waarop u uw ogen moet focussen en het ooglid er gedeeltelijk overheen hangt.
 • Problemen onderste ooglid. Het onderste ooglid is eveneens gevoelig voor huidveroudering. Dat betekent dat de huidelasticiteit verloren gaat, waardoor het vet in de oogkas naar buiten puilt. In combinatie met een slappe huid kunnen op deze manier wallen onder de ogen ontstaan, deze kunt u voorkomen door een zogenoemde wallencorrectie.

> Lees hier meer over de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie.

Kosten onderooglidcorrectie Hoofddorp

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Lees hier meer over de ooglidcorrectie kosten, de nazorg en controles zijn gratis.

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Enkel ingrepen die medisch noodzakelijk zijn, komen voor vergoeding in aanmerking. Dit is onder meer het geval als u de ogen nauwelijks nog kunt openen of als de oogleden de pupil voor de helft of meer bedekken, waardoor uw gezichtsveld ernstig wordt beperkt. Een medische indicatie kan worden verstrekt door een oogarts en/of uw huisarts.

De meeste onderooglidcorrecties worden vanuit cosmetische, esthetische overwegingen toegepast. Zorgverzekeraars vergoeden cosmetische ingrepen vrijwel nooit of er moet een vergoedingsmogelijkheid zijn vanuit een aanvullende zorgverzekering. Zowel de voorwaarden als de mogelijkheden om voor een vergoeding in aanmerking te komen, leest u na in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Bij Dutch Clinic betaalt u € 999 voor een onderooglidcorrectie, waarbij zowel het consult als de controles en nazorg zijn inbegrepen.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van ooglidcorrectie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ooglidcorrecties voor en na

Ooglift voor en na
Ooglid voor en na
Bovenooglid voor en na

Mogelijkheden ooglidcorrectie in Hoofddorp (Noord-Holland)

Ooglidcorrecties worden toegepast aan het bovenste en onderste ooglid. Eventueel kan een combinatiebehandeling uitgevoerd worden. Dutch Clinic heeft gespecialiseerde cosmetisch artsen die ervaren zijn met het toepassen van de boven- en/of onderooglidcorrectie. De ingreep, die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd, wordt voorafgegaan door een uitgebreid consult. De behandelmogelijkheden, de kosten en de te verwachten resultaten worden met u besproken.

Indien u een ooglidcorrectie toe wilt laten passen, kunt u een afspraak maken voor de ingreep. Het adviesgesprek is bedoeld om de ooglidcorrectie technieken toe te lichten, maar de arts besteed tegelijkertijd veel aandacht aan uw gezondheid, medicijngebruik en ingrepen die u in het verleden heeft ondergaan. Een ooglidcorrectie zelf bestaat uit een aantal stappen:

 • De overtollige huid wordt afgetekend.
 • De oogleden worden ontsmet en afgedekt met steriele doeken.
 • Uw oogleden worden verdoofd. Dit kan als gevoelig worden ervaren. Wanneer de verdoving is ingewerkt, voelt u geen pijn meer.
 • Via een aantal incisies worden de overtollige huid en eventueel overtollig vetweefsel weggesneden.
 • De onderliggende bloedvaatjes worden dichtgebrand.
 • Uw ooglid wordt met onderhuidse, oplosbare hechtingen gehecht.
 • Kort na de ingreep worden de ogen gekoeld en krijgt u uitleg over de nazorg.
 • De kliniek kan op dezelfde dag weer verlaten worden. Opname is niet nodig.

Een ooglidcorrectie is een populaire ingreep

Een ooglidcorrectie behoort tot de meest toegepast en meest populaire cosmetische behandelingen van Nederland. Terwijl een ooglidcorrectie voor de een medisch noodzakelijk is, is het voor de ander een cosmetische ingreep. De kosten voor een ooglidcorrectie komen een enkele keer voor, gedeeltelijke, vergoeding in aanmerking.

Heeft u een verwijzing en een medische indicatie, omdat u lichamelijke klachten ervaart door afhangende oogleden? Dan kunt u bij uw zorgverzekeraar een kostenvergoeding aanvragen. Voldoet u niet aan de voorwaarden die de zorgverzekeraar stelt? Dan zijn de kosten voor een ooglidcorrectie voor eigen rekening. Dutch Clinic biedt zowel de onder- als bovenooglidcorrectie aan.

Waarom een ooglidcorrectie in Hoofddorp bij Dutch Clinic?

 • Onze ervaren artsen passen de techniek jaarlijks meer dan 500 keer toe.
 • Binnen de kliniek is er meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van ooglidcorrecties.
 • Dutch Clinic werkt met moderne behandelapparatuur.
 • U kunt rekenen op persoonlijke aandacht.
 • In geval van bijwerkingen kunt u de kliniek 24/7 bereiken.
 • Dutch Clinic biedt de beste prijskwaliteitsverhouding van Nederland.
 • Het eerste consult is gratis en geheel vrijblijvend.

Advies ooglidcorrectie

Ziet u er ouder uit dan uw werkelijke leeftijd? Heeft u geregeld last van hoofdpijn, omdat uw oogleden uw gezichtsveld beperken? Een ooglidcorrectie is voor veel mensen een geschikte oplossing. De ingreep, waarbij overtollige huid en vetweefsels worden verwijderd, biedt uitstekende resultaten. Na de ooglidcorrectie heeft u langdurig resultaat. Na verloop van een aantal jaren kan de huid verder verslappen. Hoe snel dit gebeurt verschilt per persoon. Vaak kan de behandeling dan herhaald worden.

Bent u benieuwd of een boven- of onderooglidcorrectie voor een geschikte ingreep is? Laat u dan vrijblijvend adviseren door de artsen van Dutch Clinic. Tijdens het consult worden uw oogleden bekeken en geeft een arts uitleg over de behandelmogelijkheden. Meer weten? Of wilt u direct een afspraak maken voor informatie over een ooglidcorrectie neem dan telefonisch contact op met Dutch Clinic op: +31 (0)20 214 2033.

Maak kennis met de artsen

Een ooglidcorrectie is geen ingreep waar u zomaar even voor kiest. Zorgvuldige vooronderzoek moet uitwijzen of uw ogen en uw gezondheid hier wel. Uiteraard wilt u dat deze ingreep gedaan wordt door een ervaren arts. De artsen van DutchClinic hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Drs D. Akdogan

Arts, medisch adviseur

Guido Neuteboom

Oogarts, Refractiechirurg NGRC

Kim Stootman

OK assistente, verpleegkundige

Blij met het resultaat

Doctor Deniz Akdogan is een gastvrije arts. Niet formeel maar professioneel. Geen wachtrij bij deze kliniek, maar een adequate en snelle behandeling. Niet, zoals elders, procedureel maar functioneel, menselijk en sociaal. Een voorbeeld voor andere klinieken. Ik ben heel fijn en deskundig geholpen. Vooraf heb ik goed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor het corrigeren van mijn ooglid. Na het consult had ik direct een goed gevoel bij Dutch Clinic.

– Lieke Kok

Lees hier meer ooglidcorrectie ervaringen.

Download onze brochure over ooglidcorrecties

Wilt u meer lezen over de ooglidcorrectie van Dutch Clinic bekijk dan de brochure. Hierin vind u informatie over waarom u kunt kiezen voor een ooglidcorrectie en wat ermee opgelost zou kunnen worden.


Download hier ⭢

Voor- en nadelen ooglidcorrectie

Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie. Iedere cosmetische of medische ingreep heeft namelijk zijn voordelen maar ook zijn nadelen.


Lees meer ⭢

feiten-fabels-ooglaseren

De beste nazorg

Een ooglidcorrectie is een medische ingreep. Daarom besteden wij veel aandacht aan persoonlijke aandacht en goed medisch advies tijdens de nazorg die nodig is na een ooglidcorrectie.


Lees meer ⭢

Pagina geschreven door:
Drs. Deniz Akdogan

Dokter Deniz Akdogan, heeft in 2008 zijn medische opleiding afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De afgelopen tien jaar heeft Drs. Akdogan als arts in diverse ziekenhuizen veel chirurgische ervaring opgedaan.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van onderooglidcorrecties?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Veel gestelde vragen ooglidcorrectie

Het kan gebeuren dat u last heeft van afhangende oogleden die over uw wimpers of over het oog hangen. Afhangende oogleden worden veroorzaakt door een afname van de natuurlijke huidelasticiteit. Vetweefsels kunnen uitpuilen en de oogleden verdikken. Veroorzaakt dit klachten zoals hoofdpijn, een verminderd zicht, een vermoeide uitstraling of het niet meer goed kunnen openen en sluiten van de ogen, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn.

Onze kliniek bevindt zich aan de Hoofdweg 848A, 2132 MC in Hoofddorp (Noord-Holland).

Vermoeide en norse blik, beperkt gezichtsveld, hoofdpijn en migraine.

Een ooglidcorrectie is een relatief veilige, chirurgische ingreep. Voor de behandeld plastisch chirurg is het belangrijk om te weten of en welke medicatie u gebruikt. Zo kan, indien nodig, tijdig voor de ingreep uw doseringsschema aangepast worden. Dit is onder meer het geval bij het gebruik van bloedverdunners. Chirurgen adviseren om ruim voor de ooglidcorrectie te stoppen met roken en vanaf 48 uur voor de ingreep alcoholische dranken te laten staan. Na de ingreep moet uw lichaam herstellen. Dat houdt in dat u niet zwaar mag tillen of bukken. Regel eventueel opvang voor uw kind(eren) en neem een aantal dagen vrij van het werk.

Van de ingreep zelf voelt u door plaatselijke verdovingen niets. Uw ogen zijn naderhand gevoelig en u ervaart mogelijk een beurs gevoel. Bij napijn kunt u een pijnstiller gebruiken.

De incisies worden zo gemaakt dat ze na de ooglidcorrectie nauwelijks opvallen. Het littekenweefsel neemt naarmate de weken en maanden verstrijken de kleur van de huid aan. Eventueel kunt u het gebruik van een littekencrème overwegen.

De bereikte resultaten zijn langdurig zichtbaar, al valt vooraf niet exact te zeggen hoe lang omdat dit verschilt per persoon. De meeste mensen die de ingreep ondergaan, hebben 10 tot 15 jaar plezier van de correctie. Het verouderingsproces kan niet stilgezet worden. Door regelmatig te sporten en gezond te leve,n geniet u langer van het resultaat. Indien gewenst kan de ooglidcorrectie later herhaald worden.

Plastisch chirurgen adviseren om niet direct aan het werk te gaan, maar uw lichaam te laten herstellen van de ingreep. Afhankelijk van het soort werk dat u uitvoert, kunt u na een week lichte werkzaamheden en klusjes hervatten. Zwaar lichamelijk werk wordt stapsgewijs opgebouwd, zonder het resultaat nadelig te beïnvloeden. Na vier tot zes weken zijn de meeste mensen weer volledig aan het werk.

Oog make-up kan niet gebruikt worden, zolang de hechtingen niet verwijderd zijn. Wees ook na het verwijderen van de hechtingen voorzichtig met het gebruik van onder andere mascara. Verwijder de aangebrachte make-up voorzichtig en druk of wrijf niet te hard over de oogleden.

De eerste week wordt het dragen van een bril aangeraden. U ontlast hiermee de oogleden, die door de ingreep gezwollen zijn. De zwellingen maken het minder eenvoudig om de lenzen in te brengen. Zodra u de lenzen vlot kunt inbrengen en verwijderen, kunt u deze weer dragen.

Cosmetische ingrepen worden vrijwel nooit bij minderjarigen toegepast. Aangeboren oogafwijkingen hebben soms tot gevolg dat een ooglidcorrectie al op jonge leeftijd een noodzakelijke ingreep is. De meeste mensen die een ooglidcorrectie ondergaan, zijn vrijwel allemaal ouder dan 30, maar ook op latere leeftijd wordt de ingreep met succes toegepast.

Bij Dutch Clinic betaalt u tijdelijk slechts € 699 voor een bovenooglidcorrectie.

Begin pas met het gebruik van een littekencrème als de korstjes op de oogleden zijn verdwenen. Breng de crème niet in te dikke lagen aan en druk niet te hard op de oogleden bij het uitwrijven van de crème

Complicaties die zich bij een ooglidcorrectie voordoen zijn nabloedingen, gevoelloosheid van de oogleden, vochtophopingen en slechte wondgenezing. Een enkele keer kan het oog niet goed gesloten en geopend worden, waardoor het oog droog wordt. Dit kan behandeld worden met druppels. Vrijwel alle bijwerkingen zijn tijdelijk en nemen snel af. Er kan een asymmetrisch resultaat ontstaan, waardoor een nieuwe correctie wenselijk is.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com