Ooglidcorrectie Nederland

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een ooglidcorrectie in Nederland? Een ooglidcorrectie is een van de meest toegepaste cosmetische behandelingen. Het is een ingreep die in een groot aantal ziekenhuizen en klinieken verspreid over Nederland wordt toegepast. Naarmate u ouder wordt neemt de elasticiteit van de huid af en dat kan onder meer afhangende oogleden tot gevolg hebben. Dat veel mensen de afhangende huid en wallen onder de ogen als vervelend ervaren spreekt voor zich. Zeker wanneer u regelmatig opmerkingen krijgt over een vermoeide, sombere uitstraling kan dat aanleiding geven om een ooglidcorrectie in Nederland te overwegen. Het aanbod is groot en het vinden van een geschikte kliniek kan als lastig ervaren worden. U kunt de diverse klinieken en behandeltarieven met elkaar vergelijken.

Ooglidcorrectie Nederland.

Ooglidcorrectie Nederland.

Aanbod ooglidcorrectie in Nederland

De grootste concentratie (privé)klinieken en ziekenhuizen die boven- en onderooglidcorrecties uitvoeren bevindt zich in de Randstad. Om een kliniek te vinden die aansluit bij uw verwachting en waar u vertrouwen heeft in de behandelend chirurgen kunt u voor uzelf een overzicht maken met punten die voor u van belang zijn en waar een kliniek aan dienst te voldoen. Het algemene advies om bij minimaal twee aanbieders naar een consult te gaan is ook hier van toepassing. U krijgt tijdens een consult een goed beeld van de kliniek en de plastisch chirurg. Bovendien voorziet een chirurg voldoende tijd om vragen te stellen en de ooglidcorrectie uitgebreid toe te lichten. Dat u niet gebonden bent aan een kliniek in de Randstad is logisch. Het staat u volledig vrij om een keuze voor een behandelaar te maken. Dat u daarbij vertrouwt op uw eigen gevoel is alleen maar goed voor het uiteindelijke resultaat van de boven- of onderooglidcorrectie.

Veilige boven- of onderooglidcorrectie in Nederland

Wanneer u aanvangt met het zoeken van informatie over een ooglidcorrectie in Nederland dan wordt u overspoeld met uiteenlopende berichtgeving. Zeker online is veel informatie te vinden. Klinieken en ziekenhuizen presenteren zichzelf online en via verschillende websites krijgt u een beter beeld van de ooglidcorrectie. Tegenwoordig kunt u ook vergelijkings- en ervaringssites raadplegen. Hier leest u onder andere hoe anderen een ooglidcorrectie hebben ervaren. Een groot aantal behandelaars wordt eveneens online beoordeelt. U krijgt hierdoor de gelegenheid om op vrij eenvoudige wijze meer te weten te komen over de klinieken die ooglidcorrecties in Nederland uitvoeren. De ingreep kan op verschillende manieren worden toegepast:

  • Bovenooglidcorrectie
  • Onderooglidcorrectie
  • Combinatie boven- en onderooglidcorrectie
  • Ooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwlift

Welke resultaten u van een ooglidcorrectie mag en kunt verwachten kan een ervaren plastisch chirurg u vertellen tijdens een consult. De ingreep vindt plaats onder plaatselijke verdoving en kent nauwelijks bijwerkingen en/of complicaties. Vooraf verteld de chirurg waar u na de ingreep op moet letten en wat u kunt doen om de kans op bijwerkingen te beperken.

Complicaties ooglidcorrectie

In Nederland wordt een ooglidcorrectie meestal op poliklinische basis uitgevoerd. Enige tijd na het afronden van de ingreep, geeft de chirurg u toestemming om de kliniek te verlaten en thuis te herstellen. Als gevolg van de ingreep zijn uw oogleden gezwollen met blauwe en rode verkleuringen. De chirurg geeft u onder meer koelinstructies mee. Volg deze op om zowel de zwellingen als verkleuringen tegen gegaan. De eerste dagen is het mogelijk dat u uw ogen niet of onvoldoende kunt sluiten. Wanneer dit het geval is, wordt geadviseerd om de kliniek te raadplegen, zodat de arts verzachtende oogdruppels voor kan schrijven om uitdroging van de ogen te voorkomen. Na 7 tot 10 dagen zijn de eerste zwellingen en verkleuringen afgenomen. De meeste mensen herstellen zonder bijwerkingen van de ooglidcorrectie. De ontwikkeling van het resultaat gaat nog 3 tot 6 maanden verder.

Betaalbare ooglidcorrectie in Nederland

Belemmeren afhangende oogleden uw zicht? Bent u de wallen onder uw ogen zat? Dutch Clinic in Hoofddorp biedt betaalbare ooglidcorrecties aan. Waarom kiest u voor een ooglidcorrectie bij Dutch Clinic?

  • Ervaren plastisch chirurgen die jaarlijks meer dan 500 ooglidcorrecties toepassen.
  • Gebruik van moderne behandelapparatuur.
  • Professionele nazorg.
  • Beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland.

Overweegt u een ooglidcorrectie? Het eerste consult bij Dutch Clinic is gratis en vrijblijvend. Tijdens het consult onderzoekt en bekijkt een plastisch chirurg uw oogleden en vraagt naar de eventuele klachten die u heeft. Om u inzicht te geven in de resultaten die bereikt kunnen worden, laat de arts u ooglidcorrectie voor en na foto’s zien van ingrepen die in het verleden zijn uitgevoerd. Op basis van uw klachten en verwachtingen wordt een behandelplan samengesteld. Wilt u weten of u geschikt bent voor een ooglidcorrectie of wilt u een afspraak maken voor een consult? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

 

Ooglidcorrectie Nederland FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglidcorrectie in Nederland. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Mits u de ingreep uit laat voeren door een ervaren arts is een ooglidcorrectie een veilige ingreep. Een ervaren specialist neemt van tevoren de ingreep uitgebreid met u door en wijst u op de risico’s die de operatie heeft. Volg de adviezen voor en na de ooglidcorrectie op, zodat u vlot en zonder bijwerkingen hersteld van de ingreep.

Een ooglidcorrectie wordt onder lokale verdoving gedaan. De oogleden worden door middel van injecties verdoofd. Het zetten van de verdoving kan als vervelend ervaren worden. Moderne technieken zorgen ervoor dat ook het injecteren nagenoeg pijnloos is. Napijn kan ontstaan in de uren na de ingreep, u kunt hiervoor paracetamol gebruiken.

Ooglidcorrecties zijn relatief eenvoudige ingrepen die vlot verlopen. Gemiddeld duurt de ingreep 30 tot 60 minuten. Meestal kunt u korte tijd later naar huis.

Een ooglidcorrectie kent geen specifieke voorbereiding. Vooraf bespreekt een arts het verloop van de ingreep met u, daarbij wordt ook gesproken of en welke medicatie u gebruikt. Bij het gebruik van onder andere bloedverdunners zal de arts u een aangepast doseerschema geven voor de dagen vlak voor de ooglidcorrectie. Ook krijgt u het advies om 4 tot 6 weken voor de operatie te stoppen met roken en vanaf 48 tot 24 uur voor ingreep geen alcohol te drinken.

Nee, de resultaten van een ooglidcorrectie zijn natuurlijk. U kunt van mensen in uw omgeving te horen krijgen dat u er fris en uitgerust uitziet. Mensen die niet weten dat u een ooglidcorrectie heeft ondergaan, zien dit niet. De vermoeide blik die hangende oogleden veroorzaken is verdwenen. Dit net zoals klachten als hoofdpijn, vermoeide ogen en een beperkt zicht.

Door de ingreep zijn uw oogleden gezwollen en kunnen bloeduitstortingen zichtbaar zijn. Uw gezicht ziet er een tot twee weken behoorlijk beurs uit. U krijgt van de arts koelinstructies mee, hiermee worden de zwellingen tegengegaan en napijn bestreden. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen nemen vanzelf af.

Iedereen herstelt op zijn of haar eigen manier. Gemiddeld duurt het 6 weken voordat alle zwellingen en bloeduitstortingen volledig zijn verdwenen. Het litteken herstelt zich goed en neemt de kleur aan van de omliggende huid. Verse littekens hebben ongeveer een jaar nodig om volledig tot rust te komen. Incisies worden zoveel mogelijk in huidplooien en/of net onder de onderste wimperrand gemaakt, zodat er later niet of nauwelijks littekens zichtbaar zijn.

Ja, een combinatie ingreep is mogelijk. Veroorzaken zowel de boven- als onderoogleden problemen kan een arts voorstellen om beide oogleden tegelijkertijd te laten corrigeren. Ook kan een ooglidcorrectie gecombineerd worden met een facelift.

De ooglidcorrectie biedt jarenlang een zichtbaar effect. Hoelang het effect precies aanhoudt verschilt van persoon tot persoon en wordt onder andere bepaald door uw levensstijl. Gemiddeld genieten mensen 10 tot 15 jaar van het bereikte resultaat. De tijd blijft echter niet stilstaan na een ooglidcorrectie en dat betekent dat uw huid opnieuw kan verslappen en gaan hangen. U kunt dan overwegen om de ingreep opnieuw toe te laten passen.

Als u een bovenooglidcorrectie ondergaat, worden de incisies in uw natuurlijke oogplooi gemaakt. Wanneer u het oog opent, is het litteken niet zichtbaar. De eerste maanden kan het litteken roodgekleurd zijn, dit neemt vanzelf af en het litteken neemt de kleur van de omringende huid aan. Bij een onderooglidcorrectie maakt de arts incisies onder de wimperrand van het ooglid. Het litteken valt hier nauwelijks op.

Ooglidcorrecties zijn veilig, maar hebben net als ieder andere medische ingreep een zeker risico. Zo kunt u te maken krijgen met nabloedingen, zwellingen, bloeduitstortingen, oogleden die niet openen of sluiten en droge ogen. De meeste complicaties zijn tijdelijk en nemen vanzelf af. Een enkele keer is het resultaat licht asymmetrisch waardoor een nieuwe ingreep wenselijk is.

Ooglidcorrecties worden meestal niet vergoed. Alleen als er sprake is van een medische noodzaak kan uw zorgverzekeraar de ingreep vergoeden. Dit betreft voornamelijk een bovenooglidcorrectie. De oogleden kunnen zover afzakken dat u last heeft van een gezichtsbeperking en/of bijkomende lichamelijke klachten zoals hoofdpijn. Eventuele mogelijkheden en vergoedingsbedragen worden vermeld in de polisvoorwaarden van uw (aanvullende)zorgverzekering.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider