Ooglidcorrectie Leiden

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een ooglidcorrectie in Leiden en omgeving? Stoort u zich aan de wallen onder uw ogen? Veroorzaken uw afhangende oogleden een beperking van uw gezichtsveld? Een ooglidcorrectie in Leiden en omgeving neemt uw klachten weg en geeft u een frisse, jeugdige uitstraling. Het afzakken van de oogleden en wallen doet zich vaak voor naarmate men ouder wordt, maar ook op relatief jonge leeftijd kunt u hiermee te maken hebben. Een ooglidcorrectie is een kleine, chirurgische ingreep waarmee de overtollige huid en vetweefsels worden verwijderd. Na de ingreep wordt kijken makkelijker en ziet u er jonger uit.

Ooglidcorrectie Leiden.

Ooglidcorrectie Leiden.

Wat houdt een ooglidcorrectie in?

Het uitrekken van de huid rondom de oogleden komt vaak voor. Met het stijgen van de leeftijd neemt de elasticiteit van de huid af, waardoor deze gaat hangen. Niet iedereen stoort zich hieraan, of heeft hier last van. Neemt de afzakkende huid een grotere of meer ernstige omvang aan dan kan dit niet alleen leiden tot hoofdpijn, branderige ogen, vermoeide ogen, zware oogleden en problemen met contactlenzen. U kunt ook te maken krijgen met een ernstige beperking van uw gezichtsveld, waardoor u in uw dagelijks leven wordt belemmerd. Verslapping van de huid van zowel de bovenste als onderste oogleden kan gecorrigeerd worden met een boven- en/of onderooglidcorrectie. De ooglidcorrectie in Leiden en omgeving gebeurt onder plaatselijke verdoving. Kort na de ingreep mag u naar huis en kan de herstelperiode beginnen. Voordat het zover is, wordt eerst de overtollige huid door de arts op uw lichaam afgetekend. Na het inwerken van de verdoving, wordt de huid verwijderd. Hiervoor worden een aantal incisies gemaakt. Na het wegnemen van de huid, eventueel overtollig vet- en spierweefsel, wordt het operatiegebied gehecht. Ervaren artsen maken de incisies zoveel mogelijk in de natuurlijke oogplooien, zo hoeft u zich later geen zorgen te maken over opvallende littekens bij uw ogen.

Herstelperiode na ooglidcorrectie in Leiden en omgeving

Een ooglidcorrectie valt onder de zogenoemde kleine chirurgische ingrepen. Opname in de kliniek is niet nodig. Als gevolg van de ingreep zijn uw oogleden gezwollen en blauwpaars verkleurd. De eerste dagen kan uw zicht wat beperkt zijn. Het komt zelden voor dat iemand na een ooglidcorrectie tijdelijk niets ziet. Door de oogleden volgens schema te koelen, worden de zwellingen tegengegaan. Koelen kan met behulp van diepvrieserwten die u in een washandje wikkelt. De hechtingen worden 5 tot 7 dagen na de ooglidcorrectie verwijderd. Tijdens de controle bekijkt de arts de oogleden en kunt u advies vragen omtrent het hervatten van uw werkzaamheden en/of sportieve activiteiten. Zware inspanningen en (contact)sporten stelt u een aantal weken uit. Door de instructies en koeladviezen van de arts op te volgen is er zelden sprake van bijwerkingen of complicaties. Een enkele keer kan zich een nabloeding voordoen. Dit is niet ernstig, maar het kan het genezingsproces langer laten duren. Om te voorkomen dat uw ogen uitdrogen, omdat u ze na de ooglidcorrectie niet of onvoldoende kunt sluiten, kan een arts verzachtende oogdruppels voorschreven. De resultaten die met een ooglidcorrectie bereikt worden zijn langdurig. Het opnieuw afhangen van de huid bij de oogleden kan nooit helemaal voorkomen worden. U kunt er zelf wel wat aan doen, om dit zo lang mogelijk tegen te houden.

Voorbereiding ooglidcorrectie

Net zoals iedere andere medische of cosmetische ingreep, bereidt u een ooglidcorrectie voor. U laat zich adviseren en informeren over de mogelijkheden en leest u ooglidcorrectie ervaringsverhalen en reviews online. Daarnaast wint u informatie in over de behandelmogelijkheden bij een aantal behandelaars. Het vergelijken van uw persoonlijke ervaringen kan helpen bij het nemen van een beslissing. Dutch Clinic, in Hoofddorp, is vanuit Leiden goed bereikbaar zowel met het openbaar als met uw eigen vervoer. De gespecialiseerde artsen passen de ooglidcorrectie wekelijks meerdere keren toe en hebben meer dan 15 jaar ervaring met de verschillende technieken. Tijdens een vrijblijvend intakegesprek heeft u alle gelegenheid om uw klachten, wensen en verwachtingen met de arts te bespreken. De arts beantwoord de vragen die u heeft en bespreekt uw gezondheid en medisch verleden met u. U krijgt voorbeelden te zien van ingrepen die bij Dutch Clinic hebben plaatsgevonden en uw oogleden worden onderzocht. Aan de hand van uw huid en de wensen die u heeft, stelt een arts een persoonlijk behandelplan samen. Indien gewenst kan een datum overlegd worden voor de ooglidcorrectie. Het gesprek is echter vrijblijvend. U heeft alle tijd om over de ingreep na te denken en kunt ook later alsnog een afspraak maken. Meer weten of een afspraak maken voor een consult? Dutch Clinic is bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider