Ooglidcorrectie buitenland

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een ooglidcorrectie buitenland? Een toenemend aantal mensen kiest voor een ooglidcorrectie buitenland. Het is een relatief eenvoudige ingreep die met succes wordt toegepast en waar u ook in eigen land voor terecht kunt. De ooglidcorrectie wordt tijdens een poliklinische dagopname toegepast en na afloop van de ingreep kunt u thuis herstellen. Waarom kiest iemand voor een ooglidcorrectie in het buitenland?

Ooglidcorrectie buitenland.

Ooglidcorrectie buitenland.

Kosten ooglidcorrectie buitenland

Niet alle ooglidcorrecties in Nederland worden vergoed. Alleen met een medische indicatie en een verwijzing is, gedeeltelijke, vergoeding mogelijk. De kosten voor een ooglidcorrectie in het buitenland blijken vaak lager te zijn dan in Nederland. Met name klinieken in België en Turkije worden overwogen voor een ooglidcorrectie in het buitenland. Vanuit Nederland zijn Belgische klinieken goed te bereiken en is het eenvoudig om heen en weer te reizen. Toch overweegt een toenemend aantal mensen om de ingreep in Turkije toe te laten passen.

Ooglidcorrectie Turkije

Turkse klinieken bieden constante, hoogwaardige kwaliteit op het gebied van zorg. De prijzen zijn goedkoper dan in Nederland en wanneer een Turkse kliniek in Nederland over een vertegenwoordiging beschikt, hoeft u voor een consult, controles en nazorg niet naar Turkije te reizen. Uiteraard kunt u er de voorkeur aangeven om een ooglidcorrectie buitenland te combineren met een ontspannende vakantie. De ooglidcorrectie laat u aan het begin van de vakantie toepassen en wanneer u na 2 of 3 weken terug naar huis gaat is het niet meer zichtbaar dat u een cosmetische ingreep heeft ondergaan. Niemand hoeft te weten dat u een ooglidcorrectie heeft laten toepassen. Wanneer uw privacy van belang is, kunt u een ooglidcorrectie buitenland overwegen. Let, ook in het buitenland, op bij welke kliniek en door welke plastisch chirurg u een ooglidcorrectie toe laat passen. Online vindt u tal van ervaringsverhalen, meningen en reviews van ooglidcorrecties die in het buitenland zijn toegepast.

Wel of geen ooglidcorrectie buitenland?

Iedere cosmetische en/of medische ingreep brengt risico’s met zich mee. Een ingreep in het buitenland bevat altijd een extra risico. Het is belangrijk om vooraf zoveel mogelijk risico’s uit te sluiten. Een degelijke voorbereiding gaat verder dan het bekijken en lezen van een website. De informatie van een website is vaak veelbelovend, maar dit hoeft niet gelijk te zijn aan de werkelijke mogelijkheden. Doe daarom altijd grondig onderzoek naar de kliniek en kijk niet alleen naar de kostprijs van een ooglidcorrectie. Tegenwoordig is het mogelijk om van huis uit te controleren of een kliniek en/of chirurg beschikken over de nodige ervaring en zijn aangesloten bij beroepsorganisaties. Probeer om ervaringen van anderen met de kliniek te lezen en ga zelf bij een kliniek kennismaken. Ter plaatse ervaart u zelf een vertrouwt gevoel of juist niet. Kijk hoe uw vragen beantwoord worden en hoe een kliniek met u communiceert. Is het mogelijk om zonder communicatieproblemen te praten met een behandelend arts of bent u aangewezen op een tolk? Dit gaat uiteraard eenvoudiger wanneer u in een Nederlandse vestiging van de buitenlandse kliniek terecht kunt. Verschillende buitenlandse klinieken beschikken tegenwoordig over een vertegenwoordiging of vestiging in Nederland.

Voordelen ooglidcorrectie in het buitenland

Dat een ooglidcorrectie in het buitenland goedkoper kan zijn, is voor veel mensen een van de belangrijkste redenen om de ingreep in het buitenland toe te laten passen. Toch zijn er ook andere voordelen die er voor spreken om naar het buitenland te gaan. Buitenlandse klinieken hebben in de regel nauwelijks wachtlijsten. Dat betekent dat u vrij vlot terecht kunt om de ooglidcorrectie toe te laten passen. Vergoedt uw zorgverzekeraar, een gedeelte, van de kosten? Dan zijn er tegenwoordig ook mogelijkheden om uzelf in het buitenland te laten behandelen. Een enkele keer valt de vergoeding dan wat lager uit. De voorwaarden hiervoor kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.

Nadelen ooglidcorrectie in het buitenland

Een van de nadelen van een ingreep die in het buitenland wordt toegepast, is dat u meestal niet direct na het afronden van de ooglidcorrectie naar huis kunt reizen. Zeker wanneer u bent aangewezen op het vliegtuig, kan het zijn dat u een aantal dagen ter plaatse verblijft vooraleer een behandelend arts u toestemming geeft om te reizen. Een ander nadeel is dat wanneer u kiest voor een ooglidcorrectie bij een buitenlandse kliniek zonder Nederlandse vertegenwoordiging, u meerdere keren naar de kliniek toe moet wat extra reis- en verblijfskosten met zich meebrengt.

Consult ooglidcorrectie

Wilt u meer weten over een ooglidcorrectie in het buitenland? Dutch Clinic heeft vestigingen in Hoofddorp en Istanbul. Tijdens een vrijblijvend consult licht een ervaren chirurg de verschillende technieken toe waarmee een ooglidcorrectie kan worden toegepast. Een afspraak maakt u door te bellen met +31 (0)20 214 2033.

Ooglidcorrectie buitenland FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglidcorrectie in het buitenland. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Ja. Boven- en onderooglidcorrecties worden wereldwijd toegepast.

Ooglidcorrecties worden niet altijd vergoed. Kosten voor cosmetische en medische ingrepen zijn in het buitenland vaak lager. Deze lagere kostprijs is een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor een ooglidcorrectie naar het buitenland gaan.

Binnen- en buitenlandse klinieken presenteren zichzelf online. U kunt contact opnemen met verschillende behandelaars en een prijsopgave vragen. De beste manier om een kliniek te leren kennen is door een afspraak te maken voor een consult. In het buitenland is dit niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet wanneer de kliniek zich verder weg bevindt. Een aantal buitenlandse klinieken heeft een vertegenwoordiging in Nederland.

De ervaring van de cosmetisch arts die de correctie uitvoert is van belang. Probeer reviews over de kliniek te lezen en vraag of u voorbeelden mag zien van ingrepen die een arts heeft uitgevoerd. Voldoet een kliniek aan de wet- en regelgeving die ter plaatse van toepassing is? Zijn er kwaliteitskeurmerken? Hoe wordt u te woord gestaan? Het zijn allemaal punten die u inzicht geven in de situatie en die bepalend zijn voor uw uiteindelijke keuze.

In verschillende landen, waaronder Turkije, hebben klinieken en ziekenhuizen maandelijks lagere kosten waardoor ingrepen en behandelingen voor een lager tarief aangeboden kunnen worden. Overigens betekent een lagere behandelprijs niet automatisch dat u aan het einde van een behandeltraject ook inderdaad goedkoper uit bent dan in Nederland.

Nee, zowel de boven- als onderooglidcorrectie worden bij voorkeur onder plaatselijke verdoving gedaan. U hoeft niet in een kliniek te worden opgenomen en na de ingreep kunt u naar huis.

Tel alle kosten van een ooglidcorrectie in binnen- en buitenland bij elkaar op. Vergeet daarbij niet te kijken naar het aantal keren dat u naar de kliniek toe moet. Als u de ingreep in het buitenland ondergaat is het niet altijd mogelijk om dezelfde dag naar huis terug te reizen en heeft u te maken met bijkomende reis- en verblijfkosten.

Net zoals in eigen land zijn er in het buitenland zowel positieve als negatieve ervaringen met ooglidcorrecties. Het is een relatief eenvoudige ingreep waarbij goede resultaten worden bereikt. Ooglidcorrectie ervaringen geven u meer informatie over hoe anderen de werkwijze van een cosmetisch arts en een kliniek hebben ervaren.

Naast een goedkopere behandeling, kunt u bij een kliniek in het buitenland vaak vlot terecht. Wachttijden en wachtlijsten zijn beperkt.

Het reizen en ter plaatse verblijven kunnen als nadeel ervaren worden. Wanneer een kliniek geen vertegenwoordiging in Nederland heeft moet u ook voor het consult, nazorg en controles naar het buitenland. De reis- en verblijfkosten kunnen de goedkope behandeling alsnog duur doen uitvallen. Zorgen over communicatiemogelijkheden zijn een ander nadeel om rekening mee te houden.

Zelf betaalde medische kosten kunnen gedeeltelijk worden afgetrokken. De Belastingdienst hanteert voorwaarden en vraagt om bewijsmateriaal die de kosten verklaren. Een belastingconsulent kan u hier meer over vertellen.

Zorgverzekeraars hebben contracten en samenwerkingsverbanden met verschillende zorgverleners. Wanneer u de ingreep laat toepassen bij een niet-gecontracteerde zorgverlener dan kan het zijn dat de vergoeding iets lager is dan bij een gecontracteerde kliniek. Zo kunt u ook een gedeelte van de kosten voor een ingreep in het buitenland vergoed krijgen. Uw zorgverzekeraar kan de exacte voorwaarden vertellen.

Cosmetische en medische ingrepen worden niet zonder voorafgaand consult uitgevoerd. Tijdens een consult bespreekt een arts uw gezondheid, medische achtergrond en eventueel medicijngebruik. Bij bepaalde chronische aandoeningen en onderliggende ziekten kan een negatief behandeladvies gegeven worden.

Ja, ook in het buitenland worden ingrepen met elkaar gecombineerd. De mogelijkheden hangen af van uw persoonlijke situatie. Vraag om een behandelplan, zodat u weet wat u kunt verwachten en aan kunt geven of de voorgestelde behandeling is waar u naar op zoek bent.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider