Ooglidcorrectie Alphen aan den Rijn

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een ooglidcorrectie in Alphen aan den Rijn en omgeving? Wallen onder de ogen, afhangende oogleden en een vermoeide blik. Deze, en andere, redenen zijn vaak de basis voor de wens van een ooglidcorrectie. Het merendeel van de uitgevoerde ooglidcorrecties betreft cosmetische ingrepen. Het teveel aan huid, maar ook vetweefsels kunnen op effectieve wijze worden verwijderd. Uw oogleden hangen minder af en u ziet er frisser en uitgerust uit. Een ooglidcorrectie in Alphen aan den Rijn en omgeving is een veel gevraagde ingreep met uitstekend resultaat.

Ooglidcorrectie Alphen aan den Rijn.

Ooglidcorrectie Alphen aan den Rijn.

Voordelen ooglidcorrectie in Alphen aan den Rijn en omgeving

Wanneer u zich stoort aan afhangende oogleden en wallen onder de ogen, dan is een ooglidcorrectie een veilige behandelmethode. Bereidt u zichzelf voor op een boven- of onderooglidcorrectie dan is het kennen van de kenmerken van de ingreep belangrijk. Naast een uitgeruste en minder norse gezichtsuitdrukking heeft een ooglidcorrectie andere voordelen:

 • Poliklinische opname. Direct na het afronden van de ingreep mag u de kliniek verlaten om in uw eigen omgeving te herstellen.
 • Plaatselijke verdoving. U voelt niets van de ingreep. Naderhand is er beperkt sprake van napijn en deze is van korte duur.
 • Minder hoofdpijn. Het optrekken van de wenkbrauwen, als gevolg van afhangende oogleden, veroorzaakt hoofdpijn. Na het verwijderen van de overtollige huid, merkt u al snel dat u minder moe bent en dat u minder vaak hoofdpijn heeft.
 • Minder vermoeide ogen. Zeker als u voortdurend bezig bent om te focussen, terwijl het ooglid voor uw pupil hangt kunt u daar in de loop van de dag moe van worden. Na een ooglidcorrectie in Alphen aan den Rijn en omgeving zijn uw ogen minder moe.
 • Verbeterd gezichtsveld. Afhangende oogleden kunnen uw gezichtsveld in ernstige mate beperken. De kijkproblemen verdwijnen na het verwijderen van de overtollige huid.
 • Onzichtbare littekens. Ervaren artsen maken de incisies zo dat ze later als litteken vrijwel onzichtbaar zijn. Littekens hebben ongeveer een jaar nodig om helemaal tot rust te komen.

Nadelen ooglidcorrectie

De voordelen van de ingreep zijn aantrekkelijk en meestal van doorslaggeven belang. Toch is het goed om ook eens naar de eventuele nadelen te kijken.

 • Beperkte vergoeding. Alleen met een medische indicatie komt een bovenooglidcorrectie voor vergoeding in aanmerking. Laat u de ingreep toepassen uit cosmetisch oogpunt? Dan is vergoeding vrijwel uitgesloten.
 • De ingreep is niet altijd mogelijk. Een enkele keer is iemand niet geschikt voor een ooglidcorrectie, dit is met name het geval als er sprake is van onvoldoende overtollige huid en/of vetweefsel. Een arts bekijkt uw situatie tijdens een consult.
 • Geen direct resultaat. Het operatiegebied moet herstellen en is de eerste dagen en weken blauw verkleurd en gezwollen. Na drie tot zes maanden kan er van een definitief resultaat gesproken worden.

Risico’s boven- en onderooglidcorrectie

Dat u tijdens uw voorbereiding op een medische ingreep kijkt naar de voor- en nadelen spreekt voor zich. Een ander belangrijk aspect van een chirurgische operatie is de kans op bijwerkingen. Niet iedereen staat daar vooraf bij stil, maar het is zeker iets waar u van tevoren van op de hoogte moet zijn. Zo bestaat er een kans op:

 • Nabloedingen, infecties en slechte wondgenezing.
 • Allergische reacties.
 • Geïrriteerde ogen, het gevoel alsof er zand in de ogen zit.
 • Het niet volledig kunnen openen of sluiten van de ogen.
 • Cystes in het litteken.
 • Trekken van het ooglid, door het litteken.
 • Asymmetrisch resultaat.

De risico’s en complicaties worden voorafgaand aan de ingreep uitvoerig door een arts toegelicht. U krijgt ook tips en adviezen mee voor na de ooglidcorrectie. Doe het de eerste dagen rustig aan en volg met name het koeladvies gericht op. Dit verkleint de kans op complicaties en bevordert het herstel. Heeft u na de ingreep last van veel napijn en/of koorts dan kunt u altijd contact opnemen met de kliniek.

Gratis consult

Wilt u iets laten doen aan de wallen onder uw ogen en woont u in de omgeving van Alphen aan den Rijn? Dutch Clinic, in Hoofddorp, heeft ruime ervaring met het toepassen van de boven- en onderooglidcorrectie. De artsen werken met state-of-the-art behandelapparatuur en adviseren u graag over de behandelmogelijkheden tijdens een gratis ooglidcorrectie consult. Tijdens het consult kunt u aangeven wat u stoort aan uw oogleden en wat uw wensen zijn van een cosmetische ingreep. Gebruikt u medicatie en/of heeft u in het verleden een medische ingreep ondergaan? Neem dan eventueel beschikbare informatie mee, zodat de arts daar waar nodig rekening kan houden met bijvoorbeeld een aangepast medicatieschema. Een afspraak maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider