Ooglidcorrectie Aalsmeer

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u een ooglidcorrectie in Aalsmeer en omgeving? De huid van uw oogleden is van nature dun en gevoelig voor de afname van elasticiteit. Heeft u in de loop der jaren een huidoverschot bij de ogen gekregen? Naast het feit dat afhangende oogleden als cosmetisch storend worden ervaren, kunnen zich op den duur ook lichamelijke klachten voordoen. Het voortdurend open houden van de oogleden is aanleiding voor terugkerende hoofdpijn en wazig zien. Een ooglidcorrectie in Aalsmeer en omgeving, waarbij de overtollige huid wordt verwijderd, biedt een goede oplossing.

Ooglidcorrectie Aalsmeer.

Ooglidcorrectie Aalsmeer.

 

Afhangende oogleden

Afhangende oogleden vallen voornamelijk op bij de bovenste oogleden. Dat neemt niet weg dat ook de huid van het onderste ooglid last kan krijgen van afhangen en vetophopingen. De boven- en onderooglidcorrectie behoren tot de meest veilige en vaakst toegepaste chirurgische ingrepen van Nederland. Waar het bij de bovenste oogleden vaak gaat om het verwijderen van de overtollige huid, kan de arts beslissen om ook het opgehoopte vetweefsel gelijktijdig weg te halen. Dit is ook bij de onderoogleden van toepassing. Heeft u onder uw ogen donkere kringen of wallen? Dan kan een onderooglidcorrectie uitkomst bieden. De uitpuilende vetkussentjes die zich onder uw ogen ontwikkelen, kunnen op relatief eenvoudige wijze verwijderd worden. Welke techniek bij een ooglidcorrectie in Aalsmeer en omgeving wordt toegepast, hangt af van de mate waarin u met afhangende oogleden heeft te maken.

Complicaties ooglidcorrectie

Van tevoren bekijkt de behandelend arts hoe en op welke manier uw ogen last kunnen ondervinden van een ooglidcorrectie. Mensen met droge ogen en/of een minder goede ooglidfunctie kunnen een negatief behandeladvies krijgen. Een ooglidcorrectie is doorgaans een veilige, kleine ingreep met een zeer kleine kans op complicaties en bijwerkingen. Iedere chirurgische ingreep kent een zekere kans op nabloedingen en infecties. Gebruikt u bloedverdunners? Maak hiervan melding, de behandelend arts geeft u een aangepast doseerschema dat u in de dagen voor de ingreep volgt. Het gebruik van bloedverdunnende middelen vergroot de kans op een nabloeding en slechte wondgenezing. Na de ingreep kunnen de behandelde oogleden tijdelijk wat strakker en gespannen aanvoelen. Een enkele keer is het resultaat dat wordt bereikt asymmetrisch, waardoor een corrigerende ingreep noodzakelijk is. De meeste mensen herstellen zonder bijwerkingen van de ingreep.

Nazorg ooglidcorrectie in Aalsmeer en omgeving

Na een ooglidcorrectie zijn controles en nazorg belangrijk. Aangezien de ingreep op poliklinische basis wordt toegepast, is het van belang om vooraf te weten wat u kunt verwachten na een ooglidcorrectie.

  • Ooglidcorrectie, verwijderen van overtollige huid. Na de ingreep zijn uw oogleden gezwollen en blauw verkleurd. Voor het verlaten van de kliniek krijgt u van de arts koelinstructies mee. Om de zwellingen tegen te gaan is koelen van belang. Leg koelelementen nooit direct op de huid, maar zorg voor een omslag b.v. een washandje. Uw ogen zijn de eerste dagen erg gevoelig. Gaat u naar buiten? Maak dan gebruik van een goede zonnebril die uw ogen beschermt. Hechtingen worden 5 tot 7 dagen na de ooglidcorrectie verwijderd. Na 6 tot 8 weken is de huid volledig hersteld van de ingreep. Gebruik oogmake-up en oogverzorgingsproducten in overleg met de behandelend arts.
  • Correctie afstaand ooglid. Wilt of heeft u een afstaand ooglid laten corrigeren? Dan moet u rekenen houden met een ooglid dat tot 2 weken na de ingreep blauw verkleurd en gezwollen is. De hechtingen kunnen als irritant worden ervaren, deze worden doorgaans na 7 dagen verwijderd. Het kan gebeuren dat de arts u een oogzalf voorschrijft die u gedurende een aantal dagen gebruikt.

Heeft u veel last van afhangende oogleden, maar kan de ooglidcorrectie niet op korte termijn plaatsvinden? De arts geeft u tips voor een tijdelijke oplossing. Zo kunt u met een pleister het afhangende ooglid in een betere positie brengen. Overigens is er voor een ooglidcorrectie in Aalsmeer en omgeving zelden sprake van een wachtlijst.

Mooie ooglidcorrectie in Aalsmeer en omgeving

Krijgt u regelmatig de vraag waarom u moe bent? Heeft u hoofdpijn omdat u voortdurend bezig bent de oogleden op te trekken? Met een ooglidcorrectie worden zowel cosmetische als lichamelijke klachten met afhangende oogleden opgelost. Wordt uw gezichtsveld belemmerd door uw ooglid? Na de ingreep ziet u alles weer goed en is het niet nodig om de oogleden op te trekken. Klachten als vermoeide ogen en hoofdpijn verdwijnen en uw gezicht heeft een frisse, uitgeruste uitstraling. De artsen van Dutch Clinic in Hoofddorp informeren u tijdens een gratis consult over de boven- en/of onderooglidcorrectie. Bent u benieuwd of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglidcorrectie? Maak dan een afspraak bij Dutch Clinic, u kunt ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider