Contact opnemen
Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033
U kunt ook ons contactformulier invullen.
Zoekt u naar informatie over ‘ooglaseren ziekenhuis’? Zowel veraf als dichtbij scherp zien is belangrijk. Met een goed zicht kunt u onder meer veilig aan het verkeer deelnemen, maar ook in het dagelijks leven is scherp zien van belang. Verziend- en bijziendheid komen vaak voor en sterkteafwijkingen kunnen veelal goed opgelost worden. Brillen en contactlenzen zijn de meest gebruikte oplossingen bij een verminderd zicht. Tegenwoordig overweegt een toenemend aantal mensen een ooglaserbehandeling. Lasertechnieken zijn veilig en bieden uitstekende resultaten. Waar vindt u een ooglaseren oogziekenhuis of kunt u daarvoor ook terecht bij een oogkliniek?
Ooglaseren oogziekenhuis Nederland
Ooglaserbehandelingen worden in Nederland zowel in algemene ziekenhuizen en klinieken als gespecialiseerde oogklinieken aangeboden en toegepast. De tarieven voor de ooglaserbehandeling lopen uiteen en worden onder andere gebaseerd op de techniek die wordt toegepast. Een ingreep aan de ogen is voor veel mensen een spannende gebeurtenis. Uw ogen en uw zicht zijn dierbaar en u denkt vooraf goed na over het al dan niet laten laseren van uw ogen. De angst om blind te worden als gevolg van een ooglaserbehandeling bestaat, maar blijkt in praktijk ongegrond. Moderne ooglasertechnieken worden met geavanceerde ooglaserapparatuur toegepast. De kans dat iemand als gevolg van ooglaseren blind wordt is zeer, zeer klein. Oogartsen onderzoeken uw ogen voorafgaand aan ooglaseren oogziekenhuis uitgebreid en door middel van:
- Een technisch vooronderzoek, ook wel QuickScan genaamd.
- Een aanvullend en meer uitgebreid medisch vooronderzoek. Hierbij worden uw ogen gedruppeld met pupil verwijdende oogdruppels en ziet u nog enige tijd na het onderzoek wazig.
De doelstelling van de onderzoeksmethodes is het grondig in kaart brengen van uw ogen. Dit zowel aan de binnen- als buitenzijde. Om dit te doen worden verschillende metingen uitgevoerd, waaronder een dikte meting van het hoornvlies, een meting van de pupil grootte, een meting van de traanproductie, het bekijken van uw hoornvlies en netvlies. Blijkt uit de onderzoeksresultaten dat uw ogen om wat voor reden dan ook niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling? Dan vertelt de oogarts u dit en licht toe of er eventueel als alternatief een lensimplantatie plaats kan vinden.
Oogziekenhuis buitenland
Ooglaserbehandelingen worden zowel in binnen- als buitenland toegepast. Gespecialiseerde klinieken en oogziekenhuizen passen wereldwijd dagelijks ooglaserbehandelingen toe. Het aantal klinieken is groot en door een nog altijd toenemende vraag, zijn ook de tarieven betaalbaar. Dat betekent dat u niet direct voor ooglaseren oogziekenhuis naar het buitenland moet. Veel cosmetische ingrepen zijn in het buitenland goedkoper dan in Nederland. Een ooglaserbehandeling is een kortdurende ingreep, die niet langer dan 15 tot 30 minuten duurt. Het is niet nodig om in de kliniek te blijven. Na een eerste controle bij de oogarts mag het oogziekenhuis verlaten worden. Wanneer u de ingreep in het buitenland toe zou laten passen bent u naast het bedrag van de behandeling extra kosten kwijt voor reis en verblijf. Daar u het eerste jaar regelmatig op controle komt bij de oogarts, kunnen deze extra kosten snel oplopen. Vaak blijkt een ooglaserbehandeling bij een Nederlandse kliniek dan ook voordeliger te zijn. Het is in geval van extra controles en/of nabehandelingen ook eenvoudiger om bij de kliniek te komen, dan wanneer u gebruik moet maken van een vliegtuig.
Hoogwaardige kwaliteit ooglaseren oogziekenhuis
Hoe kiest u een oogziekenhuis of kliniek die bij u past en waar u zich vertrouwt voelt? Online kunt u tegenwoordig op verschillende websites en platforms klantervaringen lezen. Verschillende review sites besteden aandacht aan het bespreken van onder andere ooglaserbehandelingen. Naast de behandeltechniek zelf worden ook behandelend oogartsen, klinieken en ziekenhuizen beoordeelt. Veel mensen maken ook van de mogelijkheid gebruik om zelf bij een oogziekenhuis of kliniek een kijkje te nemen en persoonlijk kennis te maken. Het gevoel dat u ervaart tijdens een consult of technisch vooronderzoek zegt vaak veel meer dan de mening van anderen die u online leest. Voelt u zich onzeker of niet vertrouwt bij een oogziekenhuis? Kies dan voor een andere behandelaar. Voor een goed resultaat is het van belang dat u ontspannen en met vertrouwen op de behandeltafel plaatsneemt.
Adviesgesprek ooglaseren oogziekenhuis Dutch Clinic in Hoofddorp
Bent u op zoek naar een gespecialiseerde ooglaserbehandeling voor een betaalbare prijs? De oogartsen van Dutch Clinic passen jaarlijks meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen toe. U bent van harte welkom voor een adviesgesprek, technisch en medisch vooronderzoek. De artsen werken met geavanceerde behandelapparatuur en passen moderne laserbehandelingen toe. Laat uzelf adviseren over de ooglasertechniek die bij u het beste resultaat biedt. Meer weten en/of direct een afspraak maken? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.
Ooglaseren ziekenhuis FAQ
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren ziekenhuis. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Wordt ooglaseren in het ziekenhuis bij mij in de buurt gedaan?
Een groot aantal algemene ziekenhuizen biedt refractiechirurgie aan. Lensimplantaties en ooglaserbehandelingen worden in een ziekenhuis toegepast. De meeste mensen die een laserbehandeling overwegen, omdat ze onafhankelijkheid van bril of contactlenzen nastreven, gaan niet naar het ziekenhuis in de buurt, maar we; naar een gespecialiseerde kliniek.
2. Worden de kosten van ooglaseren in het ziekenhuis vergoed?
Met een medische indicatie heeft u mogelijk recht op een kostenvergoeding van een ooglaserbehandeling. Als er tussen beide ogen een verschil van meer dan 4 dioptrieën zit, en u intolerant bent voor contactlenzen, kan een oogarts een medische indicatie geven. Ooglaseren om andere redenen wordt, gedeeltelijk, vergoed door aanvullende zorgpakketten. Lees de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering na of vraag bij uw zorgverzekeraar naar vergoedingsmogelijkheden.
3. Worden in een ziekenhuis andere ooglasertechnieken gedaan dan in een kliniek?
Nederlandse ziekenhuizen en privéklinieken bieden diverse lasertechnieken aan. Na een uitgebreid vooronderzoek stelt een gespecialiseerde oogarts een techniek voor die het beste bij uw sterkteafwijkingen en persoonlijke omstandigheden past.
4. Is een ooglaserbehandeling in een ziekenhuis beter dan in een kliniek?
Oogartsen die in een ziekenhuis werkzaam zijn, behandelen uiteenlopende oogaandoeningen. De ooglasertechniek is een van de behandelingen die worden gedaan. Komt u bij een privékliniek dan wordt u behandeld door een gespecialiseerde oogarts die dagelijks ooglaserbehandelingen en lensimplantaties toepast. De behandelingen zijn zowel in een ziekenhuis als privékliniek veilig.
5. Hoe weet ik of ik geschikt ben voor een ooglaserbehandeling?
Uw geschiktheid wordt beoordeeld op basis van de onderzoeksresultaten. Zowel in het ziekenhuis als in een kliniek vinden een QuickScan en medisch vooronderzoek plaats. De oogarts verricht tijdens deze onderzoeken verschillende metingen. Ook uw algemene gezondheid is van belang voor een ooglaserbehandeling.
6. Wanneer is ooglaseren niet mogelijk?
Sommige (oog)aandoeningen maken een ooglaserbehandeling onmogelijk. Aandoeningen en ziektes die van invloed zijn, zijn glaucoom, staar, instabiele diabetes, oogontstekingen en diverse hoornvliesaandoeningen. De behandeling wordt afgeraden aan zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.
7. Word ik in een ziekenhuis opgenomen?
Nee, de kans dat u in een ziekenhuis opgenomen wordt voor een ooglaserbehandeling is uiterst klein. De kortdurende ingreep wordt met een plaatselijke verdoving en op poliklinische basis toegepast. Na een aantal uren, en een eerste controle, kunt u terug naar huis.
8. Wat let ik op na een ooglaserbehandeling?
De oogarts geeft informatie over de periode na de ooglaserbehandeling. Het is noodzakelijk om de eerste weken verschillende oogdruppels te gebruiken. Deze druppels hebben een ontstekingsremmende functie en bevorderen het herstel. Het eerste jaar na de ingreep komt u voor 7 controles naar de oogarts, zo wordt de ontwikkeling van uw zicht nauwlettend opgevolgd. De oogarts bespreekt met u wanneer uw werkzaamheden hervat kunnen worden, en welke sporten u na de behandeling wel of juist niet kunt beoefenen.
9. Welke bijwerkingen heeft een ooglaserbehandeling?
De ingreep wordt met geavanceerde ooglaserapparatuur gedaan, waardoor het risico op bijwerkingen uiterst klein is. Na de behandeling kunt u, met name ’s avonds, schitteringen en lichtkringen zien rondom lampen en/of verlichte voorwerpen. Ontstekingen of infecties zijn zeldzaam en kunnen meestal met medicijnen goed behandeld worden. Een enkele keer, bij grotere sterkteafwijkingen, kan een reststerkte overblijven. Dit kan met een nabehandeling gecorrigeerd worden.
10. Is een ooglaserbehandeling in het ziekenhuis duur?
De tarieven voor ooglaserbehandelingen en lensimplantaties variëren. Het vergelijken van de prijzen en behandelmogelijkheden is interessant. Kijk goed naar de samenstelling van de kostprijs. Vaak zijn de kosten voor de vooronderzoeken en de nacontroles inbegrepen. Aandachtig vergelijken voorkomt dat u met bijkomende kosten wordt geconfronteerd.
11. Hoe kies ik een behandelaar die bij mij past?
Maak kennis bij een aantal ziekenhuizen en klinieken. Laat uzelf adviseren door de oogartsen en ervaar zelf hoe een consult of vooronderzoek verloopt. Bij de ene arts heeft u een ander gevoel dan bij de andere. Vertrouw op uw intuïtie en kies voor de oogarts of kliniek waar u een vertrouwd gevoel bij heeft.
12. Hoe worden mijn ogen verdoofd?
Zowel in het ziekenhuis als in een kliniek worden uw ogen met druppels plaatselijk verdoofd. Ook lensimplantaties worden met plaatselijke verdovingen gedaan. De ingreep zelf duurt een aantal minuten per oog. U kunt tijdens het laseren een zekere druk op het oog voelen, pijn doet de behandeling niet. Eventuele napijn is van korte duur en kan met een pijnstiller behandeld worden.
13. Wat doe ik als ik na de ingreep last heb van bijwerkingen?
Kom altijd naar de controles. De oogarts kan in geval van bijwerkingen tijdig ingrijpen en indien nodig medicatie voorschrijven. Neem bij vragen of problemen tussen de controles door contact op met de kliniek of het ziekenhuis.
Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!
Waar vindt u
ons in Hoofddorp
Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp