Ooglaseren verziend

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Bent op zoek naar informatie over ooglaseren verziend? Heeft u moeite met dichtbij scherp zien? Is het lezen van een boek moeilijk en gaat schrijven ook niet soepel? Dan kunt u last hebben van verziendheid. Kort samengevat betekent dit dat de lichtinval achter uw netvlies valt, waardoor het zicht dichtbij wazig wordt. Wanneer u hier mee te maken heeft is de eerste oplossing voor het merendeel van de mensen het aanschaffen van een bril of contactlenzen om de sterkteafwijking te laten corrigeren. Ook ooglaseren verziend is een veel overwogen en succesvolle behandelmethode.

Ooglaseren verziend.

Ooglaseren verziend.

Hypermetropie ooglaseren

Verziendheid wordt ook wel hypermetropie genoemd. Het is een sterkteafwijking die met plus wordt aangeduid en het betekent dat u in de verte scherp ziet, maar het beeld dichtbij is wazig. Verziendheid ontstaat door veranderingen aan het hoornvlies. Het licht dat in het oog binnenkomt wordt op een verkeerde manier gebroken waardoor een onscherp zicht ontstaat. Het gebruik van brillenglazen of lenzen op sterkte maakt dat uw zicht wordt gecorrigeerd en u op alle afstanden scherp zicht heeft. Verziendheid komt bij ca. 1 op de 4 mensen voor en het blijkt in veel gevallen een erfelijkheidskwestie te zijn. Kinderen die geboren worden met verziendheid groeien hier niet altijd overheen. Wanneer dit niet het geval is, heeft men vaak in de twintiger jaren een bril of contactlenzen nodig. Verziendheid is niet alleen erfelijk. Ook volwassenen kunnen op latere leeftijd verziendheid ontwikkelen. Dit is echter niet te vergelijken met verziendheid die iemand al op relatief jonge leeftijd afhankelijk van bril of lenzen maakt. Deze vorm wordt ook wel ouderdomsverziendheid of presbyopie genoemd. In tegenstelling tot hypermetropie kan presbyopie in principe niet met een ooglaserbehandeling gecorrigeerd worden. Blijft verziendheid onbehandeld kan dan kunt u klachten ontwikkelen zoals:

 • Onscherp beeld dichtbij.
 • Hoofdpijn en vermoeidheid.
 • Branderige ogen.
 • Een enkele keer ziet iemand scheel als gevolg van onbehandelde verziendheid.

Bril of ooglaseren verziend

De sterkteafwijking kan met behulp van bril of contactlenzen uitstekend gecorrigeerd worden. Mensen die te horen krijgen dat ze vanwege verziendheid een visueel hulpmiddel nodig hebben, maken in eerste instantie vrijwel altijd gebruik van bril of lenzen. Daarnaast kan ooglaseren ook bij verziendheid een permanente oplossing bieden. Zeker wanneer u niet langer afhankelijk wilt zijn van het gebruik van bril of lenzen is ooglaseren verziendheid het overwegen waard. De ooglaserbehandeling corrigeert de vorm van het hoornvlies, waarna u zowel dichtbij als veraf scherp ziet. Spreekt een ooglaserbehandeling u aan? Met toepassing van moderne technieken kan een sterkteafwijking tot +4 gecorrigeerd worden. Om uw geschiktheid te bepalen, worden diverse vooronderzoeken uitgevoerd. Wat wordt er allemaal onderzocht en/of opgemeten?

 • De dikte en gezondheid van het hoornvlies.
 • De pupilgrootte.
 • Uw traanproductie.
 • De samenwerking tussen beide ogen.
 • Uw netvlies.

Daarnaast informeert een oogarts ook naar uw algehele gezondheid en uw dagelijkse werkzaamheden. Op basis van de verzamelde resultaten kan een ooglasertechniek worden voorgesteld.

Technieken ooglaseren verziend

Sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 kunnen met moderne lasertechnieken gecorrigeerd worden. Heeft u daarnaast een cilinder of astigmatisme van maximaal 6, dan kan deze eveneens gecorrigeerd worden. Verziendheid kan door middel van de volgende ooglasertechnieken behandeld worden:

 • IntraLasik Femtosecond. Geschikt voor het corrigeren van sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 en een cilinder van maximaal 6. Mensen die deze ooglasertechniek laten toepassen hebben een aantal uren na de behandeling al scherp zicht. De herstelperiode is van korte duur en van bijwerkingen of complicaties is nauwelijks sprake.
 • TransPRK. De no-touch ooglasertechniek kan worden toegepast bij een sterkteafwijking tussen -8 en +2 met een cilinder van maximaal 4. Het herstel na de ooglaserbehandeling duurt langer, omdat het epitheel, de eerste laag van het hoornvlies, wordt los geschraapt en verwijderd. Hierdoor kan een gevoel van zandkorrels in de ogen ontstaan. Dit gevoel neemt na een aantal dagen steeds verder af.
 • Lasek. Deze ooglasertechniek is eveneens geschikt voor het corrigeren van sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 en kan bovendien ook worden toegepast wanneer er sprake is van een dun hoornvlies en/of droge ogen.

Welke techniek in uw situatie wordt toegepast, beoordeelt een oogarts. Tegenwoordig kan een behandeling aangevuld worden met een Personalised Treatment. De informatie die met behulp hiervan wordt verkregen, wordt gebruikt om zelfs de kleinste afwijking van uw oog te corrigeren. Het is een aanvulling die volledig op uw persoonlijke oogkenmerken wordt afgemeten.

Aanvullende informatie

Bent u verziend en overweegt u een ooglaserbehandeling? De oogartsen van Dutch Clinic lichten graag de behandelmogelijkheden toe tijdens een persoonlijk consult met daaraan gekoppeld het technisch en/of medisch vooronderzoek. U kunt de kliniek telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider