Ooglaseren vergelijken

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Wilt u meer weten over ooglaseren vergelijken? Behandelmogelijkheden en prijzen van ooglaseren vergelijken geeft inzicht in de behandelmethode waarmee sterkteafwijkingen worden gecorrigeerd. Het onafhankelijk zijn van bril of lenzen kent een prijskaartje. Komt u niet voor een kostenvergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking? Tarieven ooglaseren vergelijken kan interessante voordelen en inzichten opleveren.

Ooglaseren vergelijken.

Ooglaseren vergelijken.

Het nut van ooglaseren vergelijken

Geen ooglaserbehandeling is hetzelfde en geen kliniek werkt op dezelfde manier. Het vergelijken van ooglasertarieven wordt veelvuldig gedaan. Hiervoor kunt u gebruik maken van de bekende vergelijkingssites, maar u kunt ook uw eigen onderzoek verrichten. Het merendeel van de werkzame klinieken en ziekenhuizen maakt gebruik van vergelijkbare ooglaserapparatuur en past dezelfde behandeltechnieken toe. Het enige waar u goed op moet letten is wat er precies bij een behandeltarief is inbegrepen:

  • Betreft het een prijs voor één of beide ogen?
  • Welke lasertechniek wordt toegepast?
  • Is de plaatselijke verdoving inbegrepen of wordt deze apart in rekening gebracht.
  • Is de nazorg inbegrepen?
  • Hoeveel nacontroles vinden plaats?

Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen om een optie als Wavefront, een personalised treatment, aan de standaard ooglaserbehandeling toe te voegen. De behandeling wordt daarmee tot in de details op uw oog afgestemd. Dit zijn echter opties waar extra kosten voor in rekening kunnen worden gebracht. Prijzen en tarieven van ooglaserbehandeling kunnen sterk verschillen per kliniek. Wanneer u weet dat de toegepaste techniek en de gebruikte apparatuur doorgaans redelijk vergelijkbaar zijn, kunt u zelf een vrij nauwkeurige vergelijking maken. Aandachtig vergelijken kan al snel een aardige kostenbesparing opleveren.

Wanneer ooglaseren vergelijken?

Het belangrijkste bij het vergelijken van de diverse opties is dat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Kies voor een behandelaar waarbij u zich veilig en vertrouwt voelt. Kies niet zomaar voor de goedkoopste behandeling of de kliniek die aandringt op een snelle behandeling. Gevestigde klinieken en ervaren, gespecialiseerde oogartsen behandelen niet iedereen met een sterkteafwijking. Vooraf worden uw ogen uitgebreid onderzocht en opgemeten. Uit deze onderzoeken kan naar voren komen dat u niet of minder geschikt bent voor de gewenste behandeling. De oogarts licht de reden voor uw ongeschiktheid toe en kan in sommige gevallen een lensimplantatie als alternatief voorstellen. Heeft u een positief gevoel bij een kliniek en oogarts? Dan is dat positief voor het verloop van de behandeling. U bent dan beter in staat om met vertrouwen op een behandeltafel plaats te nemen. Vergelijken van ooglasertarieven en klinieken helpt u bij het voorbereiden van een succesvolle ingreep.

Binnen- en buitenlandse ooglaserbehandelingen vergelijken

Dat mensen steeds vaker overwegen om een cosmetisch of medische behandeling in het buitenland toe te laten passen, is ook op ooglaseren van toepassing. Verschillende internationale klinieken bieden behandelmethodes aan op de Nederlandse markt. Lang niet altijd is een ooglaserbehandeling in het buitenland goedkoper of voordeliger. Veel mensen die een ingreep in het buitenland overwegen, vergeten rekening te houden met het relatief hoge aantal nacontroles dat in het eerste jaar na een behandeling wordt uitgevoerd. Wanneer u meerdere keren heen en weer moet reizen, omdat een kliniek geen vertegenwoordig of afdeling in Nederland heeft, kunnen de reis- en verblijfkosten snel oplopen. Spreekt een ooglaserbehandeling u aan? Kijk dan niet alleen naar een goedkope behandelmogelijkheid in het buitenland. Vaak is een betaalbare ooglaserbehandeling in Nederland aan het einde van de rit immers goedkoper. Door te kiezen voor een ingreep in Nederland hoeft u zich bovendien geen zorgen te maken over communicatieproblemen.

Reviews en ervaringen

Naast het vergelijken van de tarieven kunt u ook zoeken naar ervaringen en reviews van mensen die in het verleden een ooglaserbehandeling hebben ondergaan. Lees hoe zij de behandeling hebben ervaren. Wat vindt iemand van een bepaalde kliniek en is de oogarts inderdaad zo ervaren als wordt gezegd? Vergelijk deze ervaringen en meningen met uw eigen ervaring. Hoe doet u dit? Door zelf kennis te gaan maken bij een of meerdere oogartsen en behandelend klinieken.

Eigen ooglaser ervaring

Het lezen van ervaringen en het vergelijken van ooglaserbehandelingen, technieken en tarieven geeft u op een bepaalde manier een duidelijk overzicht van de beschikbare mogelijkheden. U baseert uw uiteindelijke keuze voor een kliniek niet alleen op de mening van anderen. Het is vooraf belangrijk om te weten hoe u wordt benaderd door de medewerkers en oogartsen die werkzaam zijn in een kliniek. Zo kunt u ook een afspraak maken voor een consult, technisch en medisch vooronderzoek bij de ervaren oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. Tijdens het consult is er voldoende tijd voor het stellen van vragen en het weergeven van uw wensen en verwachtingen. Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

Ooglaseren vergelijken FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren vergelijken. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Het vergelijken van ooglaserbehandelingen en technieken kan door gebruik te maken van een vergelijkingssite. Wilt u een vergelijking maken die volledig van toepassing is op uw situatie, dan is het beter om bij een aantal klinieken en/of ziekenhuizen naar een vooronderzoek te gaan en een prijsopgave te vragen. U vergelijkt dan behandelmogelijkheden die bij u passen.

Let op de ooglasertechniek die wordt voorgesteld en hoe de tarieven zijn samengesteld. Is de prijs gericht op behandeling van beide ogen? Hoe vaak komt u naar de kliniek voor een controle? Zijn de controles bij de kostprijs inbegrepen? Is er sprake van garantie en hoe zijn de voorwaarden geregeld?

Een ooglaserbehandeling is meer dan alleen het corrigeren van een sterkteafwijking. Het is een compleet behandeltraject dat vooraf wordt gegaan door een QuickScan en medisch vooronderzoek. Na de ingreep zijn bij Dutch Clinic 7 controles gedurende het eerste jaar inbegrepen. U kunt rekenen op professionele nazorg. Ook wanneer u tussen de geplande controles vragen heeft, kunt u de kliniek raadplegen en eventueel een extra afspraak plannen.

Buitenlandse oogklinieken hebben andere tarieven dan in Nederland. Het is mogelijk dat de ingreep elders goedkoper wordt aangeboden. Bent u gebonden aan een vliegreis om bij de kliniek te komen, dan is een ooglaserbehandeling in het buitenland niet praktisch. Het is niet ondenkbaar dat de bijkomende kosten voor reis en verblijf, u gaat meerdere keren op controle, de ingreep duurder maken.

De doelstelling van de verschillende technieken is hetzelfde: een sterkteafwijking corrigeren, zodat u bril en/of contactlens onafhankelijk bent. Het grootste verschil daarbij is de manier waarop het epitheel, de buitenste laag van het hoornvlies, wordt omgeslagen of verwijderd. De verschillende technieken worden toegelicht door de oogarts.

Ja, online zijn verschillende fora waar ooglaserbehandelingen en andere cosmetische behandelingen worden besproken en beoordeelt. U vindt hier ook ervaringen over ooglaserbehandelingen die bij verschillende klinieken hebben plaatsgevonden. De ervaring van anderen geeft inzicht in hoe een ooglasertraject verloopt en met welke behandelperiode u rekening moet houden.

Wanneer u een negatieve beoordeling of ervaring leest over de kliniek of oogarts van uw voorkeur, is dat niet direct een reden voor paniek. Lees waarom iemand een negatieve mening heeft, en zoek naar ervaringen die positief zijn. Maak een afspraak voor een consult en ervaar zelf hoe een oogarts te werk gaat. Uw eigen gevoel zegt vaak veel meer dan de mening van iemand anders.

Ja, al is dat niet altijd even vanzelfsprekend. Probeer behandelingen te vergelijken waarbij dezelfde techniek wordt toegepast. Een persoonlijke prijsopgave krijgt u na of tijdens een consult bij een kliniek. Leg de prijsopgaves naast elkaar en vergelijk de inhoud van de behandelingen die worden aangeboden. Vergeet niet te kijken naar het aantal keren dat u naar de kliniek gaat voor een consult en hoe zich dit verhoudt ten aanzien van de reiskosten.

Het corrigeren van de sterkteafwijking kan niet ongedaan gemaakt worden. De resultaten zijn blijvend. Dat neemt echter niet weg dat u later een leesbril nodig heeft als gevolg van ouderdomsverziendheid of presbyopie. Een ooglaserbehandeling kan dit helaas niet voorkomen.

Vergelijken geeft niet altijd een correct beeld van de ingreep. Veel mensen delen een ervaring, maar vergeten daarbij belangrijke informatie te vermelden. Niet iedereen vermeld welke sterkteafwijking is gecorrigeerd en welke ooglasertechniek daarbij is gebruikt.

Na het uitgebreid onderzoeken van uw ogen aan zowel de binnen- en buitenzijde stelt een oogarts een ooglasertechniek voor en licht deze uitgebreid toe. Het vergelijken van de technieken kan interessant zijn, omdat u meer inzicht krijgt in de behandeling meestal kunt u zelf niet bepalen welke techniek het beste bij u past.

Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt, kan het vergelijken van de behandelmogelijkheden, de technieken en de tarieven u meer inzicht geven in de behandeling. Reviews en meningen van anderen geven u een bepaald beeld van een oogkliniek en u bent in staat om tijdens een consult gerichte vragen te stellen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com