Skip to content
Ooglaseren bij Dutch Clinic

Ooglaseren Turkije

Overweegt u ooglaseren Turkije? Veel mensen gaan naar buitenlandse klinieken om hun ogen te laten laseren. Vaak wordt gedacht dat een ooglaserbehandeling in Turkije veel goedkoper is dan in Nederland. Tegenwoordig is het prijsverschil veel lager en het blijkt meestal toch praktischer om voor een ooglaserbehandeling in eigen land te kiezen. Gaat uw voorkeur toch uit naar ooglaseren Turkije? Kies dan voor een bewezen veilige behandelaar.

Voordelen ooglaserenb bij Dutch Clinic

Wij voeren jaarlijks meer dan 1.000 ooglaserbehandelingen uit

Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling

De modernste apparatuur en de mooiste resultaten

Persoonlijke aandacht en professionele nazorg

De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland

Altijd snel een vrijblijvend consult

Voorbereiding ooglaseren Turkije

In principe is het een ideale combinatie. Een bezoek aan de wereldstad Istanbul, verblijf in een comfortabel hotel en tegelijkertijd ondergaat u ter plaatse een ooglaserbehandeling. De prijs is iets goedkoper dan in Nederland en als u zich laat behandelen in een erkende kliniek bij een ervaren oogarts dan kunt u een prima resultaat verwachten.

Voordat u naar Turkije gaat, bereidt u zichzelf voor op een ooglaserbehandeling. Niet iedereen komt in aanmerking voor de ingreep. Het is belangrijk dat uw ogen vooraf uitgebreid onderzocht en bekeken worden. Een ingreep wordt afgeraden aan mensen die te maken hebben met:

  • Oogontstekingen, hoornvlies- en/of netvliesaandoeningen.
  • Diabetes.
  • Staar en glaucoom.
  • Sjögren.
  • Reumatische aandoeningen en ziekten.

Zwangere vrouwen wordt geadviseerd om een ooglaserbehandeling pas na de bevalling te overwegen en toe te laten passen. In de meestal gevallen kan ooglaseren Turkije bij waarden die liggen tussen -14 en +7 met een cilinderafwijking tot – of + 6.

Vooronderzoek ooglaseren Turkije

Wilt u naar Turkije voor een ooglaserbehandeling? Sta er dan tijdig bij stil dat u meerdere malen naar de betreffende kliniek toe gaat voor onder meer een medisch vooronderzoek. Ook na de ooglaserbehandeling volgen regelmatige controles zich op. Wanneer u niet om de paar weken of maanden naar Istanbul wilt reizen, is het verstandig om te kijken naar een kliniek met een vertegenwoordiging of vestiging in Nederland.

Het is makkelijker en sneller om een aantal keer naar een oogarts in Nederland te gaan, bovendien spreekt men in een Nederlandse vestiging in de regel Nederlands en hoeft u zich geen zorgen te maken over communicatie problemen. De artsen in Nederland en Turkije hebben regelmatig contact met elkaar, zodat uw medisch dossier perfect wordt opgevolgd en u niet bij iedere afspraak uw verhaal ‘moet’ doen. Het medisch onderzoek is uitgebreid en neemt best wel wat tijd in beslag. Voor een verantwoorde ingreep en een goed resultaat is het onderzoek noodzakelijk.

Waar kijkt een oogarts naar tijdens een vooronderzoek? Uw ogen worden van binnen en van buiten bekeken, op- en nagemeten. De arts meet daarbij onder meer uw oogdruk, de pupilgrote en de dikte van het hoornvlies. Ook de binnenkant van het oog wordt bekeken. Dit alles wordt gedaan om een weloverwogen behandeladvies te geven ten aanzien van de ooglaserbehandeling. De verschillende metingen die de oogarts verricht geven uiterst nauwkeurig aan welke sterkte er tijdens de ingreep gecorrigeerd moet worden.

 

Het traject is hetzelfde als in Nederland

Onze ervaren oogartsen en chirurgen werken nauw met jou samen om een behandelplan te ontwikkelen dat perfect aansluit bij jouw specifieke visie en verwachtingen.

Vrijblijvend consult

In een consult bekijken we de geschiktheid van uw ogen.

Ooglaserbehandeling

Maak na het consult een afspraak om uw ogen te laseren.

Specialisten

De ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd door een oogarts

Uitgebreide nazorg

Maak gebruikt van minstens 7 gratis nacontroles.

Behandelmethode ooglaseren Turkije

De voorbije jaren heeft de ontwikkeling en verbetering van bestaande ooglasertechnieken niet stil gestaan. Ook in Turkse oogklinieken wordt gewerkt met state-of-the-art apparatuur. Afhankelijk van de sterkte afwijking en de wensen die u heeft, wordt een lasertechniek voorgesteld en nader toegelicht.

De keuze van ooglasermethode die bij u wordt toegepast, wordt bepaald door de behandelend oogarts. Dit is afhankelijk van uw cilinderwaarden, de sterkte van uw ogen en de dikte van het hoornvlies. Welke techniek voor uw oogafwijking het geschiktst is wordt besproken tijdens het medisch onderzoek.

Intralasik

Een veilige en 100% mesvrije behandeling? De IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is dat.

Lensimplantatie

Heeft u een oog met een dun hoornvlies of een hoge oogafwijking? Dan is wellicht een lensimplantatie wat voor u.

TransPRK

Heeft u een lage sterkte of droge ogen? Dan is de TransPRK ooglaserbehandelinginteressant voor u.

De Dutch Clinic belofte

Bij Dutch Clinic begrijpen wij dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om jouw oogzorg en esthetische behoeften.

Onze kliniek heeft een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten en chirurgen die gezamenlijk over tientallen jaren ervaring beschikken.

Ruim 25+ jaar ervaring

Van ooglaseren tot ooglidcorrecties. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp bent u aan het juiste adres.

Vakkundig en ervaren artsen

Wij werken uitsluitend samen met gecertificeerde artsen om het beste resultaat na te streven.

Een gratis consult

Een consult bij Dutch Clinic is gratis op het moment dat u de behandeling ook bij ons laat uitvoeren.

Ooglaseren Turkije FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren Turkije FAQ. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
Ja, Turkije heeft verschillende kwalitatief hoogwaardige klinieken waar ooglaserbehandelingen worden toegepast.
De tarieven die u in Turkije betaalt, kunnen iets lager zijn dan in Nederland. Ook in Turkije wordt de prijs bepaald door de techniek die wordt toegepast en de apparatuur die wordt gebruikt. De prijzen die vermeld worden zijn zonder de kosten die u betaald voor reis en verblijf ter plaatse.
Nee, ook in Turkije vindt de ingreep op poliklinische basis plaats. Het laseren zelf duurt slechts een paar minuten per oog. U verblijft 1,5 tot 3 uur in de kliniek. Voordat u de kliniek verlaat worden uw ogen voor de eerste keer door de oogarts gecontroleerd. De dag na de ooglaserbehandeling komt u voor een controle naar de kliniek.
Als u de ooglaserbehandeling ondergaat bij een kliniek die niet over een vestiging of vertegenwoordiging in Nederland beschikt, dan bent u voor de controles aangewezen op de oogarts in Turkije. Het regelmatige reizen, kan de kosten van de behandeling de hoogte in stuwen.
Een ooglaserbehandeling heeft voorbereiding nodig. Niet iedereen komt voor de ingreep in aanmerking, en uw ogen worden vooraf uitgebreid onderzocht. De onderzoeken worden gedaan om uw geschiktheid te bepalen, tegelijkertijd krijgt de oogarts een goed beeld van uw ogen. Vraag naar de ervaring die een arts heeft, en probeer online reviews te lezen.
Turkse oogklinieken zonder vertegenwoordiging of vestiging in Nederland zijn minder geschikt voor een ooglaserbehandeling dan dat u wellicht denkt. Zowel voor de QuickScan als het uitgebreide medisch vooronderzoek moet u naar de kliniek. Vervolgens vindt de ingreep plaats en moet u in het eerste jaar na de ingreep verschillende malen op controle komen. Wanneer u daar telkens voor moet reizen is dat niet praktisch. Een oogarts kan u precies vertellen hoe vaak u naar de kliniek komt.
De basisverzekering vergoed de kosten voor een ooglaserbehandeling alleen als u een medische indicatie heeft. Aanvullende zorgverzekeringen bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden. U dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen om aanspraak te kunnen maken op de vergoeding. Uw zorgverzekeraar kan u hierover informeren.
Betalingsvoorwaarden en mogelijkheden verschillen per kliniek. U kunt dit navragen tijdens het consult bij de kliniek van uw voorkeur.
Turkse oogklinieken bieden onder meer de IntraLasik Femtosecond, Lasek en TransPRK methodes aan. De technieken kunnen gecombineerd worden met een Personal Treatment, waarbij ook de kleinste afwijkingen worden gecorrigeerd.
Ooglaserbehandelingen zijn over het algemeen veilig en hebben een kleine kans op bijwerkingen. Voor de ingreep worden uw ogen uitgebreid onderzocht en opgemeten. Dit is ook in Turkije zo. U kunt uzelf vooraf inlezen in de mening en ervaringen van anderen die in Turkije de ogen hebben laten laseren. Zolang u de ingreep uit laat voeren door een gespecialiseerd oogarts in een hygiënische omgeving is de behandeling veilig.
Garantievoorwaarden variëren. De meeste klinieken geven een zogenaamde zichtgarantie. Dat houdt in dat een eventuele reststerkte, mits uw gezondheid dat toe laat, nabehandeld wordt.
Recepten die voorgeschreven worden, kunnen in Turkije bij een apotheek gehaald worden. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat dezelfde medicatie in Nederland verkrijgbaar is. Eventueel kan een ander merk, maar met dezelfde werkzame ingrediënten, gegeven worden.
In principe geeft de oogarts u voor de voorgeschreven gebruiksduur voldoende recepten en/of oogdruppels mee. Wanneer u zonder druppels komt te zitten, kunt u contact opnemen met de kliniek in Turkije en vragen wat de beste oplossing is.
Voor de ooglaserbehandeling worden uw ogen verdoofd met speciale oogdruppels. U voelt geen pijn tijdens de ingreep. Achteraf kunt u nog enige tijd last hebben van een geïrriteerd gevoel.
Zowel verziendheid, bijziendheid als astigmatisme kunnen met een laser gecorrigeerd worden. Toch komt niet iedereen voor de behandeling in aanmerking. Als u bekend bent met acute en/of chronische aandoeningen zoals instabiele diabetes, ooginfecties en/of bepaalde auto-immuunaandoeningen wordt de ingreep afgeraden.