Ooglaseren technieken

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Wilt u meer weten over ooglaseren technieken? Een ooglaserbehandeling corrigeert een sterkteafwijking en/of een cilinder. De manier waarop een behandeling wordt toegepast, gebeurt niet altijd op dezelfde manier. De ooglaseren technieken hebben unieke kenmerken, voor- en nadelen. Ook de mogelijke risico’s en complicaties kunnen onderling verschillen. Wat u kunt verwachten tijdens een ooglaserbehandeling en welke techniek bij u wordt toegepast, wordt bepaald na uitgebreid onderzoek door een ervaren oogarts.

Ooglaseren technieken.

Ooglaseren technieken.

Werkwijze ooglaseren technieken

Ooglaserbehandelingen worden zonder narcose onder plaatselijke verdoving toegepast. De verdoving wordt door middel van oogdruppels gegeven. U hoeft niet bang te zijn voor het gebruik van naalden en injecties in het oog, daar is geen sprake van. Het grootste verschil tussen de onderlinge behandeltechnieken is de manier waarop het epitheel, de eerste laag van het hoornvlies, wordt verwijderd.

  • Door middel van een flapje. Met een aparte laser wordt een flapje van het hoornvlies losgemaakt en omgeslagen. Daarna past de ooglaser het hoornvlies aan en wordt de sterkteafwijking gecorrigeerd. De IntraLasik Femtosecond techniek wordt door middel van een flapje toegepast. Het herstel verloopt voorspoedig en al een paar uur na de ooglaserbehandeling hebben de meeste mensen scherp zicht.
  • Door middel van de laser. De laser laat het epitheel verdampen, waarna de correcties aan het hoornvlies worden toegepast. Uw ogen worden tijdens de behandeling niet aangeraakt. De TransPRK no touch is hierbij de meest toegepaste techniek. Het herstel duurt langer dan wanneer er een flapje wordt losgemaakt. Uw ogen kunnen enige dagen geïrriteerd aanvoelen.
  • Door middel van een alcoholoplossing. Het epitheel wordt losgeweekt met een alcoholoplossing en weggeschraapt door de oogarts. Daarna vindt de correctie plaats. De Lasek techniek heeft een langer herstel nodig. Deze techniek kan ook worden toegepast wanneer iemand een dunner hoornvlies heeft en in geval van droge ogen.

De ooglaseren techniek die bij u wordt toegepast, is gebaseerd op de sterkteafwijking van uw ogen en uw algehele gezondheid. Om dit te kunnen bepalen voert een oogarts eerst een technisch en medisch vooronderzoek uit.

Aanvulling op de ooglasertechniek

Bij een toenemend aantal ooglaserbehandelingen wordt een Wavefront techniek toegevoegd. Deze aanvullende techniek geeft een oogarts gedetailleerde informatie over het oog en daarmee worden eventuele onregelmatigheden na een standaard ooglaserbehandeling voorkomen. Niet iedereen die een ooglaserbehandeling overweegt is bekend met de Wavefront of Personalised Treatment. U kunt hier rustig naar informeren tijdens een consult bij een oogarts.

Sterkte van invloed op techniek

Ooglaserbehandeling corrigeren verschillende sterkteafwijkingen. Zowel bijziend- als verziendheid wordt behandeld, waarna u dichtbij en veraf scherp ziet. Ondanks het succes van de techniek, worden alleen sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 en cilinders tot 6 gelaserd. Heeft u een grotere sterkte of cilinder? Wellicht dat een lensimplantatie een geschikte behandelmogelijkheid is. Het is ook de ooglasertechniek die op een sterkteafwijking wordt afgestemd:

  • IntraLasik Femtosecond -10 en +4, cilinder 6
  • TransPRK -8 en +2, cilinder 4
  • Lasek -10 en +4, cilinder 6

Een andere voorwaarde die gesteld wordt door oogartsen is dat uw ogen minimaal een jaar stabiel zijn. Bovendien bent u in goede gezondheid en bent u niet bekend met instabiele diabetes, reuma, chronische oogontstekingen en/of auto-immuunaandoeningen.

Kosten ooglaseren

De kostprijs van een ooglaserbehandeling kan eveneens beïnvloed worden door de techniek en toepassing van de Wavefront aanvulling. Dutch Clinic biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland en maakt betaalbare ooglaserbehandelingen mogelijk. De ingreep wordt door Dutch Clinic uitgevoerd vanaf € 1.590, waarbij beide ogen gelaserd worden. Wanneer u tussen beide ogen een sterkteverschil heeft van 4 of meer dioptrie en wanneer u intolerant bent voor het gebruik van contactlenzen, kan uw zorgverzekering de kosten volledig of gedeeltelijk vergoeden. U heeft hiervoor wel een medische indicatie nodig. In alle andere gevallen worden de kosten voor de ooglaserbehandeling niet vergoed. Vergoedingsmogelijkheden vanuit aanvullende zorgverzekeringen zijn eveneens beperkt.

Toelichting ooglasertechnieken

Een ooglaserbehandeling is een ingrijpende gebeurtenis waar u zich goed op voorbereidt. Het idee om aan uw oog behandeld te worden, terwijl u de ingreep bewust meemaakt kan beangstigend zijn. Toch behoren ooglaserbehandelingen tot de meest veilige ingrepen. De kans op complicaties of bijwerkingen is erg klein. Laat uw ogen vooraf grondig onderzoeken. Dit kan met een technisch en medisch vooronderzoek, waarbij een oogarts uw ogen van binnen en buiten onderzoekt en opmeet. Aan de hand van de onderzoeksresultaten kan de meest geschikte ooglasertechniek worden voorgesteld en toegelicht. De oogartsen van Dutch Clinic nodigen u uit voor een vrijblijvend technisch onderzoek. Een afspraak hiervoor kunt u maken door te bellen met +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie ontvangt.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com