Ooglaseren tarieven

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ooglaseren tarieven? Ooglaserbehandelingen worden door een groot aantal klinieken en ziekenhuizen aangeboden en uitgevoerd. De tarieven voor de ingreep variëren en worden onder andere door de ooglasertechniek bepaald. Dat een ooglaserbehandeling niet duur hoeft te zijn, lichten de oogartsen van Dutch Clinic toe. Concurrerende all-in tarieven zonder dure bijkomstigheden. Vergelijk de tarieven van Dutch Clinic met andere behandelcentra en laat uzelf aangenaam verrassen door onze betaalbare ooglaseren tarieven.

Ooglaseren tarieven.

Ooglaseren tarieven.

Basis ooglaseren tarieven

Dutch Clinic vindt het belangrijk dat u vooraf weet waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten. Dit geldt zowel voor de behandelmethode, het resultaat als de kostprijs. Zo weet u van tevoren de totale behandelprijs en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. In de ooglasertarieven zijn inbegrepen:

 • Technisch en medisch vooronderzoek.
 • De laserbehandeling volgens de IntraLasik Femtosecond, TransPRK of Lasek methode.
 • In het eerste jaar na de behandeling 7 nacontroles.
 • Zichtgarantie, wanneer er sprake is van een reststerkte kan een nabehandeling worden toepast. Dit mits medisch verantwoord.

De kosten voor het uitgebreide medisch vooronderzoek bedragen € 95. Blijkt uit het onderzoek dat uw ogen niet geschikt zijn voor een laserbehandeling? Dan ontvangt u de betaalde kosten retour. Zijn uw ogen wel geschikt om gelaserd te worden? De kosten worden in mindering gebracht op de kostprijs van de behandeling. Waar kunt u bij Dutch Clinic op vertrouwen?

 • Modern ingerichte behandelruimte die voldoet aan strikte regels op het gebied van hygiëne en veiligheid.
 • Jaarlijks worden meer dan 2.000 ooglaserbehandelingen in de kliniek uitgevoerd.
 • Vakbekwame oogartsen met meer dan 15 jaar ervaring met het toepassen van de verschillende ooglasertechnieken.
 • Gebruik maken van geavanceerde ooglaserapparatuur en moderne behandeltechnieken.
 • De beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland.
 • Professionele nazorg en persoonlijke begeleiding gedurende het behandeltraject.
 • 24/7 Bereikbaarheidsdienst.

Opbouw ooglaserkosten

Dutch Clinic biedt ooglaserbehandelingen aan vanaf € 795 per oog. Een exacte prijsopgave ontvangt u nadat uw ogen zowel technisch als medisch onderzocht zijn. De onderzoeksresultaten stellen de oogarts in staat om de beste ooglasertechniek voor te stellen. Dit wordt onder meer gebaseerd op de sterkte afwijking van uw ogen en/of de cilinderafwijking. Ook kan er rekening worden gehouden met beroepsgroepen en sportieve activiteiten. Uw persoonlijke verwachting wordt uitgebreid besproken, daarbij besteed een oogarts niet alleen aandacht aan de gezondheid van uw ogen. Ook uw algehele gezondheid is van invloed op een ooglaserbehandeling. Zo worden ooglaserbehandelingen afgeraden en in de regel niet toegepast bij diabetes patiënten. Ook wanneer u bekend bent met een reumatische en/of auto-immuunaandoening kan een oogarts de ooglaserbehandeling afraden. Uw lichaam is in deze gevallen minder goed in staat om te herstellen van een ingreep, wat ook van effect is op uw zicht. Bij ongeschiktheid voor ooglaseren kan een oogarts een enkele keer een lensimplantatie als alternatief voorstellen. De kosten voor een lensimplantatie met behulp van een voorzet- of vervanglens zijn anders en vaak duurder dan de standaard ooglaseren tarieven.

Vergoeding ooglasertarieven

In tegenstelling tot de vergoeding van bril en/of contactlenzen wordt een ooglaserbehandeling zelden vanuit de basisverzekering vergoed. Alleen wanneer u over een medische indicatie beschikt kan een gedeeltelijke of volledige vergoeding toegezegd worden. Ook aanvullende zorgverzekeringen bieden slechts beperkte vergoedingsmogelijkheden. Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt is het altijd raadzaam om navraag te doen bij uw zorgverzekeraar. Deze kan u exact vertellen welke regels en voorwaarden van toepassing zijn. Hetzelfde geldt wanneer u nadenkt om de kosten van de ooglaserbehandeling van uw jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting af te trekken. De belastingdienst biedt mogelijkheden om gemaakte medische kosten af te trekken. Hier zijn strikte voorwaarden aan verbonden. Aangezien de voorwaarden regelmatig worden aangepast en gewijzigd, is het raadzaam om u eerst te laten adviseren door een belastingconsulent.

Persoonlijk behandeltarief ooglaseren

Overweegt u een ooglaserbehandeling en vergelijkt u de behandelmogelijkheden en tarieven met elkaar? Laat uzelf informeren en voorlichten door de ervaren oogartsen van Dutch Clinic. U kunt bij onze kliniek terecht voor een technisch en medisch vooronderzoek, waarbij uw ogen van binnen en buiten nauwkeurig worden onderzocht. Ook worden de dikte van het hoornvlies, de traanproductie en de pupilgrootte opgemeten. Blijkt dat uw ogen niet voor een laserbehandeling in aanmerking komen? Dan krijgt u het betaalde bedrag van het medisch vooronderzoek terug. Een afspraak voor een consult kan flexibel worden gepland. Dutch Clinic werkt niet met wachtlijsten en de behandeling kan vlot na de vooronderzoeken worden toegepast. Heeft u vragen of wilt u weten wat een ooglaserbehandeling precies kost? Neem dan telefonisch contact op met Dutch Clinic. U kunt ons bereiken op +31 (0)20 214 2033.

 

Ooglaseren tarieven FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren tarieven. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Dutch Clinic heeft tarieven tussen € 1.695 en € 1.895 voor het laseren van beide ogen. De exacte kostprijs hangt af van de techniek die wordt gebruikt.

Er wordt gewerkt met geavanceerde apparatuur, waarbij de aandacht uitgaat naar uw veiligheid en welzijn. Dutch Clinic biedt een zorgvuldige ooglaserbehandeling, expertise en innovatieve technologie. De tarieven zijn all-in, wat betekent dat u voor aanvang weet wat de behandeling inclusief de controles kost.

Het behandeltarief is inclusief de QuickScan en het medisch vooronderzoek. Ook worden beide ogen behandeld en zijn in het eerste jaar na de behandeling 7 controles inbegrepen. Dutch Clinic geeft u zichtgarantie. Mocht er sprake zijn van een reststerkte dan wordt dit, mits uw gezondheid dat toelaat, gratis nabehandeld.

De basisverzekering vergoed ooglaserbehandelingen niet, tenzij u een medische indicatie heeft. Aanvullende zorgverzekeringen bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden. Een medische indicatie wordt door een oogarts gegeven als er tussen beide ogen een verschil van 4 of meer dioptrieën zit en u intolerant bent voor contactlenzen.

Veel cosmetische en medische behandelingen zijn in het buitenland goedkoper dan in Nederland. De verschillen ontstaan, omdat buitenlandse klinieken vaak lagere kosten hebben. Kijk bij het overwegen van een ooglaserbehandeling in het buitenland goed naar de bijkomende reis- en verblijfkosten.

Ja, Dutch Clinic kan u in contact brengen met een gespecialiseerde kredietverstrekker. Op basis van uw persoonlijke en financiële situatie kunt u een persoonlijke lening of doorlopend krediet aanvragen. Let wel dat bij goedkeuring het krediet wordt aangemeld bij het BKR, dit kan van invloed zijn op uw kredietwaardigheid.

De QuickScan is gratis. Voor het medisch vooronderzoek wordt een bedrag van € 95 in rekening gebracht. U krijgt deze kosten terug als blijkt dat u niet voor de ingreep in aanmerking komt. Komt u voor de ingreep in aanmerking, dan worden de kosten in mindering gebracht op het behandeltarief.

Op basis van uw sterkteafwijking en de onderzoeksresultaten stelt de oogarts de ooglasertechniek voor die het beste bij uw ogen past.

Ooglaseren wordt uitsluitend met plaatselijke verdovingen gedaan. Het laseren zelf duurt een aantal minuten per oog. Door de verdovingen voelt u geen pijn, u maakt de ingreep bewust mee. Als u hier tegenop ziet kunt u voor de laserbehandeling een kalmerend middel krijgen.

De kosten van een ooglaserbehandeling zijn niet leeftijd gebonden. Vanaf het 45e jaar kan een oogarts in plaats van ooglaseren een lensimplantatie voorstellen.

Lensimplantaties worden bij Dutch Clinic vanaf € 2.250 per oog aangeboden en toegepast.

Een ooglaserbehandeling is relatief veilig en kent een zeer kleine kans op bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn vaak tijdelijk en bovendien goed te behandelen. De uitgebreide vooronderzoeken kunnen een verhoogd risico aantonen. Vindt een oogarts het risico te groot, dan kan een negatief behandeladvies worden gegeven. Na de ingreep kunnen uw ogen tijdelijk lichtgevoelig zijn en geïrriteerd aanvoelen. Het gebruik van oogdruppels kan infecties voorkomen en de klachten verlichten.

De meeste mensen gaan de volgende dag weer aan het werk. De oogarts vraagt tijdens het consult naar de aard van uw werkzaamheden en de omstandigheden waarin u deze verricht. Bescherm uw ogen tegen stof en kijk regelmatig weg van het scherm als u langere tijd beeldschermwerkzaamheden verricht.

De basisverzekering vergoed de kosten van medicijnen die in het Geneesmiddelvergoedingssysteem voorkomen. Het kan gebeuren dat u moet bijbetalen.

De Belastingdienst hanteert diverse voorwaarden om gemaakte zorgkosten van de aangifte af te trekken. Een belastingconsulent of fiscaal adviseur is op de hoogte van de geldende voorwaarden en kan u adviseren bij het doen van de juiste aangifte.

Minderjarigen komen niet voor de ingreep in aanmerking. Uw ogen moeten 1 à 2 jaar stabiel zijn, daarom passen de meeste oogartsen geen laserbehandeling toe bij jongvolwassenen onder de 20 jaar.

Vraag naar de kortingsmogelijkheden tijdens het consult. Het kan gebeuren dat u korting krijgt als u gebruik maakt van een flexibele of last-minute behandeling.

Ooglaseren technieken FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren technieken. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Dutch Clinic biedt de IntraLasik Femtosecond, TransPRK en Lasek methodes aan. Daarbij kan ook Monovisie, en Personal Treatment worden geadviseerd. Naast ooglaseren worden ook lensimplantaties met succes toegepast.

Afhankelijk van uw sterkteafwijking, uw gezondheid en uw dagelijkse werkzaamheden en activiteiten stelt de oogarts de techniek voor die het beste bij u past.

De verschillende ooglaseren technieken hebben allemaal als doel het corrigeren van een sterkteafwijking al dan niet in combinatie met een cilinder. Het grootste verschil is de manier waarop het epitheel, de buitenste laag van het hoornvlies, wordt losgemaakt en/of verwijderd.

Nee, een ooglaserbehandeling is vrij van naalden of messen. Uw ogen worden met speciale oogdruppels verdoofd, waardoor u geen pijn voelt. Het enige wat soms wordt gevoeld is een bepaalde druk op het moment dat de laser de sterkteafwijking corrigeert.

Alle technieken zijn relatief veilig, het risico op complicaties of bijwerkingen is zeer klein. De grondige vooronderzoeken zijn belangrijk. Als hieruit blijkt dat u een verhoogde kans heeft complicaties, wordt de ingreep afgeraden. De oogartsen van Dutch Clinic hebben meer dan 15 jaar ervaring met ooglaseren en lensimplantaties. Er wordt gewerkt met geavanceerde laserapparatuur.

De eerste twee tot vier weken mag u niet in uw ogen wrijven. Geadviseerd wordt om minimaal twee weken met oogbeschermers te slapen, zodat u ook niet ongemerkt in uw ogen wrijft. Zwemmen en contactsporten worden de eerste maand afgeraden.

Bij een IntraLasik Femtosecond behandeling wordt het epitheel losgemaakt en omgeslagen. Na het laseren wordt het flapje weer teruggeplaatst. U merkt direct een verbetering van uw zicht. Bij de Lasek techniek wordt het epitheel met alcohol opgelost. Daarna past de laser het hoornvlies aan. Deze techniek kan worden toegepast bij mensen met een dun hoornvlies. Uw ogen kunnen een aantal dagen geïrriteerd aanvoelen.

De onderlinge verschillen zijn klein, al kunnen er tussen de verschillende oogklinieken en ziekenhuizen wel grote prijsverschillen zitten.

De basisverzekering vergoed alleen behandelingen die met medische indicatie worden uitgevoerd. U kunt een medische indicatie krijgen als u tussen beide ogen een verschil van 4 of meer dioptrieën heeft en intolerant bent voor contactlenzen. Aanvullende zorgverzekeringen bieden beperkte vergoedingsmogelijkheden.

Ja. Als op latere leeftijd staar ontstaat, kan dat met een lensimplantatie behandeld worden. Geef bij een oogarts altijd aan dat u uw ogen eerder heeft laten laseren.

In de meeste gevallen volstaat één behandeling. Dit is onafhankelijk van de techniek die wordt toegepast. Een enkele keer is er achteraf sprake van een reststerkte. Als uw gezondheid dat toelaat kan een nabehandeling plaatsvinden.

Een ooglaserbehandeling, ongeachte de gebruikte techniek, geeft een blijvend resultaat. De behandeling kan niet ongedaan gemaakt worden. Uw zicht is op diverse afstanden scherp, waardoor bril of contactlenzen overbodig worden.

Ja en nee. De soepelheid van de ooglens wordt minder naarmate u ouder wordt. Uw ogen krijgen moeite met het beeld dichtbij scherp te stellen, waardoor een leesbril wenselijk is. Een ooglaserbehandeling kan dit niet voorkomen. Wel kunt u eventueel een Monovisie behandeling overwegen. Daarbij ziet u met het ene oog scherp in de verte en met het andere dichtbij. Probeer Monovisie eerst uit, en ontdek of u kunt wennen aan het zicht.

Geen. Ooglaserbehandelingen worden niet onder narcose gedaan. Uw ogen worden plaatselijk verdoofd met speciale oogdruppels.

Direct na de ingreep merkt u verbetering en een veranderd zicht. Het duurt een aantal dagen tot weken voordat het zicht volledig gestabiliseerd is. Gedurende deze weken kan het zicht soms wisselend scherp en wazig zijn. Om de ontwikkeling van uw zicht te volgen, worden uw ogen regelmatig door de oogarts gecontroleerd.

Nee, uw ogen worden niet afgeplakt. Neem een goede zonnebril mee naar de kliniek, zodat u uw ogen kunt beschermen. De eerste 2 weken wordt geadviseerd om met oogklepjes te slapen, zodat u niet ongemerkt in uw ogen kunt wrijven.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com