Ooglaseren sterkte

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren sterkte’? Het gebruik van bril of contactlenzen is zo vanzelfsprekend dat u er zelden bij stilstaat. Een bril of lenzen op sterkte laten u ondanks verziend- of bijziendheid goed zien. Sterkteafwijkingen doen zich al dan niet in combinatie met een cilinderafwijking voor bij een grote groep mensen. Naarmate u ouder wordt neemt de kans op het gebruik van bril of lenzen toe. Steeds vaker worden alternatieve oplossingen zoals ooglaseren overwogen. Zowel veraf als dichtbij scherp zien zonder daarbij afhankelijk te zijn van een hulpmiddel is een wens van velen. Met een ooglaserbehandeling kunnen sterkteafwijkingen tussen -10 en + 4 en cilinders tot 6 gecorrigeerd worden.

Ooglaseren sterkte.

Ooglaseren sterkte.

Refractieafwijking en ooglaseren sterkte

Sterkteafwijkingen worden ook wel refractieafwijkingen genoemd. Uw oog bevat een natuurlijke lens die het licht dat binnenvalt breekt en doorgeeft aan het netvlies. Bij een gezond en normaal functionerend oog valt het licht precies op uw netvlies en ziet u alles scherp. Valt het licht net iets voor of achter het netvlies? Dan wordt het beeld onscherp. Afwijkingen kunnen zich zowel bijziendheid en verziendheid tot gevolg hebben.

  • Myopie of bijziendheid. Bent u bijziend? Dan wordt het licht door de lens te sterk gebroken en ziet u in de verte slecht of onscherp. Hoe groter de afstand is, hoe slechter u een beeld kunt onderscheiden. Bijziendheid wordt gecorrigeerd met een bril of lenzen die een minsterkte hebben. U kunt ook een ooglaserbehandeling overwegen. Na een ooglaserbehandeling heeft u niet langer een bril of lenzen nodig om scherp te zien. Doorgaans kan een sterkteafwijking tot -10 door middel van ooglaseren gecorrigeerd worden.
  • Hypermetropie of verziendheid. In tegenstelling tot bijziendheid zien mensen die verziend zijn met name dichtbij minder scherp. Dit is een gevolg van het onvoldoende breken van het licht door de natuurlijke lens. Een van de oorzaken van verziendheid is veroudering, waardoor het vermogen om de ogen te focussen afneemt. Dit uit zich in eerste instantie in het minder goed kunnen lezen van dingen zich vlakbij bevinden. Verziendheid mag desondanks niet verward worden met presbyopie of ouderdomsverziendheid. ‘Gewone’ verziendheid kan met behulp van een ooglaserbehandeling gecorrigeerd worden, dit is bij ouderdomsverziendheid helaas niet het geval.

Naast bijziend- of verziend hebben veel mensen ook een zogenaamde cilinderafwijking. Dit is ook bekend als astigmatisme en is eveneens een gevolg van binnenvallend licht dat op de verkeerde manier wordt gebroken. Wanneer u een cilinderafwijking heeft, wordt het licht door de natuurlijke lens niet overal op dezelfde manier gebroken. Het licht valt niet op een bepaald punt, maar op een lijn. Cilinderafwijkingen kunnen met een bril of lenzen gecorrigeerd worden. Ooglaseren sterkte cilinder is maximaal 6.

Bril, lenzen of ooglaseren sterkte?

Wanneer u bijziend of verziend bent en daardoor minder scherp ziet dan gebruikelijk, kan dit met bekende hulpmiddelen opgelost worden. Veel mensen met een verminderd zicht gebruiken vaak jarenlang een bril of lenzen. Na verloop van tijd wordt er nagedacht over alternatieven. De redenen om na te denken over ooglaseren of een lensimplantatie verschillen. Van het moe zijn om een bril te dragen tot het regelmatig kwijtraken van een lens. Ooglaseren is een veilige behandeling die uitstekende, langdurige resultaten biedt. Vaak wordt ooglaseren als een dure behandeling gezien. Wanneer u echter de terugkerende kosten voor een nieuwe bril of lenzen bij elkaar optelt, dan ziet u dat een ooglaserbehandeling eenmalig geld kost en dat de kosten voor een bril of lenzen om de paar jaar terugkomen. Op langere termijn is een ooglaserbehandeling een duurzame investering in uw eigen welzijn. Nadenken over ooglaseren is niet hetzelfde als voor de ingreep in aanmerking komen. Ooglaserbehandelingen worden alleen toegepast nadat uitvoerig technisch en medisch onderzoek is gedaan naar de gezondheid van uw ogen. Een van de voorwaarden om voor het laseren van uw ogen in aanmerking te komen is dat uw ogen minimaal een jaar stabiel zijn qua sterkte of cilinder. Wanneer dit bij u het geval is, kunt u zich laten informeren en adviseren over een ooglaserbehandeling. Een oogarts vertelt u meer over de mogelijkheden en onderzoekt uw ogen zowel technisch als medisch. In principe zijn de resultaten van een ooglaserbehandeling permanent en heeft u geen hulpmiddelen meer nodig om scherp te kunnen zien.

Afspraak maken

Heeft u een sterkteafwijking tussen -10 en +4, dan komt u mogelijk voor een ooglaserbehandeling in aanmerking. De oogartsen van Dutch Clinic bespreken het behandeltraject met u. U kunt een afspraak maken voor consult of technisch vooronderzoek bij de kliniek in Hoofddorp. Hiervoor neemt u telefonisch contact op via +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com