Ooglaseren soorten

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren soorten’? Ooglaseren omvat de behandeling van sterkteafwijkingen zoals bijziend-, en verziendheid. Ooglaserbehandelingen zijn pijnloos en veilig. De uiteenlopende ooglaseren soorten hebben een uiterst kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Een ooglaserbehandeling wordt afgestemd op uw sterkteafwijking en de gezondheid van uw ogen. Een oogarts vertelt u alles over de verschillende ooglasertechnieken.

Ooglaseren soorten.

Ooglaseren soorten.

Correctie van het hoornvlies

Met behulp van de geavanceerde lasertechniek worden zowel bijziendheid als verziendheid gecorrigeerd. Astigmatisme, of een cilinderafwijking, kan eveneens gelaserd worden. Het doel van de ooglaserbehandeling is de vorm van het hoornvlies te veranderen. Het natuurlijke hoornvlies bestaat uit meerdere lagen. Voorafgaand aan het laseren wordt het een laag van het hoornvlies, het epitheel, losgemaakt of verwijderd. Daarna corrigeert de laser de sterkteafwijking. Welke lasertechniek bij u wordt toegepast hangt af van de sterkteafwijking, de gezondheid van uw ogen en eventuele wensen of verwachtingen die u van de techniek heeft.

Ooglaseren soorten en mogelijkheden

De werkwijze of het principe van elke ooglasertechniek is dat uw hoornvlies wordt bewerkt en de sterkteafwijking gecorrigeerd. Om het hoornvlies op de juiste manier te kunnen corrigeren wordt het epitheel losgemaakt van de onderliggende laag, de stroma. Als dit is gebeurd kan de laser de correcties toepassen, waardoor de vorm van het hoornvlies verandert. Afhankelijk van de manier waarop het epitheel is losgemaakt wordt deze teruggeplaatst, en kan het herstel beginnen. Met de huidige ooglaseren soorten zijn er verschillende technieken om het epitheel vrij te maken. De meest toegepaste ooglasertechnieken zijn:

  • IntraLasik Femtosecond. De computergestuurde laser maakt een flapje van het epitheel los en klapt het epitheel open. Daarna vindt de feitelijke laserbehandeling plaats en wordt het hoornvlies gecorrigeerd. Na het laseren wordt het omgeslagen flapje teruggeplaatst. De hersteltijd van deze behandelmethode is kort, de meeste mensen zien een aantal uren na de behandeling scherp. De ingreep verloopt pijnloos en wordt bij sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 en cilinders tot 6 toegepast.
  • TransPRK. Volledig computergestuurde behandelmethode, waarbij uw ogen niet worden aangeraakt. Het epitheel wordt als het ware los geschraapt, waarna de lasertechniek binnen een aantal seconden het hoornvlies corrigeert. Er is geen sprake van een losgemaakt flapje, het epitheel groei in de dagen die op de behandeling volgen terug aan. Na de ingreep wordt tijdelijk een bandage lens ter bescherming aangebracht. U kunt na een TransPRK ooglaserbehandeling last hebben van een geïrriteerd gevoel in de ogen. Dit is vergelijkbaar met het gevoel alsof er zand in uw ogen zit. Dit gevoel neemt geleidelijk aan af. Het herstel na een TransPRK behandeling duurt langer in vergelijking met de IntraLasik Femtosecond methode.
  • Lasek. Het epitheel wordt met een alcohol oplossing losgemaakt, waarna de laser het hoornvlies corrigeert. Het grootste verschil met de IntraLasik techniek is dat het herstel langer duurt. Waar mensen die met de IntraLasik methode behandeld worden al na enkele uren een scherp zicht hebben, duurt dat bij de Lasek vaak een aantal dagen. Ook komt het voor dat mensen na een Lasek ooglaserbehandeling langer last hebben van een ietwat wazige blik.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een toevoeging op de verschillende ooglaseren soorten gekozen. Dit kan met de Wavefront of Personalised Treatment techniek. Wavefront kan in principe als toevoeging bij elke ooglasertechniek worden gekozen. Met behulp van geavanceerde technieken wordt met Wavefront een uiterst gedetailleerd beeld van het oog gemaakt. De informatie die hierbij wordt verkregen, wordt tijdens de laserbehandeling gebruikt om ook kleine afwijkingen te corrigeren. Naast een sterkteafwijking kan een ooglaserbehandeling met Wavefront ook eventuele nachtblindheid corrigeren. Wavefront is een op uw ogen aangepaste behandelmethode, waarmee uitstekende resultaten worden bereikt.

Klinieken en ooglaseren soorten

Niet iedere kliniek of aanbieder van ooglaserbehandelingen biedt verschillende behandeltechnieken aan. Dutch Clinic in Hoofddorp is een gespecialiseerde kliniek waar ervaren oogartsen werken die meer dan 15 jaar ervaring hebben met de ooglasertechniek. Jaarlijks worden bij de kliniek meer dan 2.000 ooglaserbehandeling toegepast. Binnen de kliniek worden de uiteenlopende ooglasertechnieken aangeboden. Welke techniek het beste bij uw situatie past, wordt beoordeeld tijdens en na zowel een technisch als medisch vooronderzoek. Blijkt uit de onderzoeksresultaten dat uw ogen niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling, dan kan eventueel een lensimplantatie overwogen worden.

Afspraak consult

Scherp zien zonder daarbij afhankelijk te zijn van bril of lenzen? Een ooglaserbehandeling corrigeert verziend- en bijziendheid in een kortdurende ingreep. Door de vorm van het hoornvlies aan te passen wordt uw zicht op alle afstanden scherp. Meer weten over de verschillende ooglasertechnieken? Een afspraak voor een consult bij een van onze oogartsen maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider