Ooglaseren soorten

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren soorten’? Ooglaseren omvat de behandeling van sterkteafwijkingen zoals bijziend-, en verziendheid. Ooglaserbehandelingen zijn pijnloos en veilig. De uiteenlopende ooglaseren soorten hebben een uiterst kleine kans op bijwerkingen en complicaties. Een ooglaserbehandeling wordt afgestemd op uw sterkteafwijking en de gezondheid van uw ogen. Een oogarts vertelt u alles over de verschillende ooglasertechnieken.

Ooglaseren soorten.

Ooglaseren soorten.

Correctie van het hoornvlies

Met behulp van de geavanceerde lasertechniek worden zowel bijziendheid als verziendheid gecorrigeerd. Astigmatisme, of een cilinderafwijking, kan eveneens gelaserd worden. Het doel van de ooglaserbehandeling is de vorm van het hoornvlies te veranderen. Het natuurlijke hoornvlies bestaat uit meerdere lagen. Voorafgaand aan het laseren wordt het een laag van het hoornvlies, het epitheel, losgemaakt of verwijderd. Daarna corrigeert de laser de sterkteafwijking. Welke lasertechniek bij u wordt toegepast hangt af van de sterkteafwijking, de gezondheid van uw ogen en eventuele wensen of verwachtingen die u van de techniek heeft.

Ooglaseren soorten en mogelijkheden

De werkwijze of het principe van elke ooglasertechniek is dat uw hoornvlies wordt bewerkt en de sterkteafwijking gecorrigeerd. Om het hoornvlies op de juiste manier te kunnen corrigeren wordt het epitheel losgemaakt van de onderliggende laag, de stroma. Als dit is gebeurd kan de laser de correcties toepassen, waardoor de vorm van het hoornvlies verandert. Afhankelijk van de manier waarop het epitheel is losgemaakt wordt deze teruggeplaatst, en kan het herstel beginnen. Met de huidige ooglaseren soorten zijn er verschillende technieken om het epitheel vrij te maken. De meest toegepaste ooglasertechnieken zijn:

  • IntraLasik Femtosecond. De computergestuurde laser maakt een flapje van het epitheel los en klapt het epitheel open. Daarna vindt de feitelijke laserbehandeling plaats en wordt het hoornvlies gecorrigeerd. Na het laseren wordt het omgeslagen flapje teruggeplaatst. De hersteltijd van deze behandelmethode is kort, de meeste mensen zien een aantal uren na de behandeling scherp. De ingreep verloopt pijnloos en wordt bij sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 en cilinders tot 6 toegepast.
  • TransPRK. Volledig computergestuurde behandelmethode, waarbij uw ogen niet worden aangeraakt. Het epitheel wordt als het ware los geschraapt, waarna de lasertechniek binnen een aantal seconden het hoornvlies corrigeert. Er is geen sprake van een losgemaakt flapje, het epitheel groei in de dagen die op de behandeling volgen terug aan. Na de ingreep wordt tijdelijk een bandage lens ter bescherming aangebracht. U kunt na een TransPRK ooglaserbehandeling last hebben van een geïrriteerd gevoel in de ogen. Dit is vergelijkbaar met het gevoel alsof er zand in uw ogen zit. Dit gevoel neemt geleidelijk aan af. Het herstel na een TransPRK behandeling duurt langer in vergelijking met de IntraLasik Femtosecond methode.
  • Lasek. Het epitheel wordt met een alcohol oplossing losgemaakt, waarna de laser het hoornvlies corrigeert. Het grootste verschil met de IntraLasik techniek is dat het herstel langer duurt. Waar mensen die met de IntraLasik methode behandeld worden al na enkele uren een scherp zicht hebben, duurt dat bij de Lasek vaak een aantal dagen. Ook komt het voor dat mensen na een Lasek ooglaserbehandeling langer last hebben van een ietwat wazige blik.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor een toevoeging op de verschillende ooglaseren soorten gekozen. Dit kan met de Wavefront of Personalised Treatment techniek. Wavefront kan in principe als toevoeging bij elke ooglasertechniek worden gekozen. Met behulp van geavanceerde technieken wordt met Wavefront een uiterst gedetailleerd beeld van het oog gemaakt. De informatie die hierbij wordt verkregen, wordt tijdens de laserbehandeling gebruikt om ook kleine afwijkingen te corrigeren. Naast een sterkteafwijking kan een ooglaserbehandeling met Wavefront ook eventuele nachtblindheid corrigeren. Wavefront is een op uw ogen aangepaste behandelmethode, waarmee uitstekende resultaten worden bereikt.

Klinieken en ooglaseren soorten

Niet iedere kliniek of aanbieder van ooglaserbehandelingen biedt verschillende behandeltechnieken aan. Dutch Clinic in Hoofddorp is een gespecialiseerde kliniek waar ervaren oogartsen werken die meer dan 15 jaar ervaring hebben met de ooglasertechniek. Jaarlijks worden bij de kliniek meer dan 2.000 ooglaserbehandeling toegepast. Binnen de kliniek worden de uiteenlopende ooglasertechnieken aangeboden. Welke techniek het beste bij uw situatie past, wordt beoordeeld tijdens en na zowel een technisch als medisch vooronderzoek. Blijkt uit de onderzoeksresultaten dat uw ogen niet geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling, dan kan eventueel een lensimplantatie overwogen worden.

Afspraak consult

Scherp zien zonder daarbij afhankelijk te zijn van bril of lenzen? Een ooglaserbehandeling corrigeert verziend- en bijziendheid in een kortdurende ingreep. Door de vorm van het hoornvlies aan te passen wordt uw zicht op alle afstanden scherp. Meer weten over de verschillende ooglasertechnieken? Een afspraak voor een consult bij een van onze oogartsen maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

Ooglaseren soorten FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren soorten. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Het grootste verschil tussen de ooglaserbehandelingen is de manier waarop de buitenste laag van het hoornvlies, het epitheel, wordt verwijderd en wel of niet wordt teruggeplaatst. De behandeling heeft als doel het corrigeren van het hoornvlies, zodat het licht weer op de juiste manier wordt gebroken en u op diverse afstanden scherp ziet.

Verzamel informatie en laat uzelf voorlichten door een gespecialiseerde oogarts. Luister naar de uitleg die iemand u geeft, stel vragen en lees reviews van anderen. Meld uzelf op de dag van ooglaserbehandeling op tijd in de kliniek, probeer te ontspannen en luister hoe de oogarts u door de behandeling praat. Het laseren zelf duurt een aantal minuten en enige tijd later kunt u de kliniek verlaten.

De ooglasertechniek wordt afgestemd op uw sterkteafwijking, een eventuele cilinder en uw persoonlijke omstandigheden. Zo kunnen uw beroep en dagelijkse werkzaamheden medebepalend zijn voor de techniek die wordt toegepast. Om de techniek te bepalen die bij u past, vinden eerst een QuickScan en uitgebreid medisch onderzoek plaats, waarbij uw ogen van binnen en buiten worden bekeken en opgemeten.

Bij de IntraLasik Femtosecond lasertechniek wordt een zogenaamd flapje gemaakt. De arts maakt met behulp van de laser een laagje van het hoornvlies los en slaat dit om. De laser kan op deze manier de sterkteafwijking binnen een paar minuten corrigeren, waarna het flapje terug wordt omgeslagen en het oog kan herstellen. Meestal heeft u direct na de ooglaserbehandeling scherp zicht.

De kostprijs voor de verschillende ooglasertechnieken verschilt weinig. Het is niet geadviseerd om alleen naar de goedkoopste behandelmethode te kijken. De oogarts stelt een techniek voor die het beste bij uw ogen past. Bij Dutch Clinic worden ooglaserbehandelingen vanaf € 1.695 voor beide ogen aangeboden.

In geval van een dun hoornvlies kan de arts de Lasek techniek voorstellen. Hierbij wordt het epitheel met behulp van een alcohol oplossing verwijderd. Uw ogen kunnen na de ingreep enige tijd geïrriteerd aanvoelen. U kunt verzachtende oogdruppels gebruiken om het gevoel te verbeteren.

Ooglaserbehandelingen kunnen worden toegepast bij sterkteafwijkingen tussen -10 en +8, met een cilinder tot 6. Grotere sterkteafwijkingen van -23 tot +6 en een cilinder van maximaal 8 kunnen eventueel met een lensimplantatie gecorrigeerd worden.

Het laseren duurt een aantal minuten per oog. U verblijft een aantal uren in de kliniek. Nadat de oogarts uw ogen heeft gecontroleerd, krijgt u oogdruppels voorgeschreven en kunt u de kliniek verlaten.

Ooglaserbehandelingen worden uitsluitend met plaatselijke verdovingen gedaan. Eventueel kunt u een kalmerend middel krijgen, zodat u ontspannen in de behandelstoel plaats neemt. Uw ogen worden met druppels verdoofd, waardoor u nog enige tijd na de ingreep last kunt hebben van een wazig zicht.

Een lensimplantatie kan worden voorgesteld als u niet voor ooglaseren in aanmerking komt. Lensimplantaties worden toegepast vanaf 40 jaar, als andere behandelingen uw zicht niet kunnen corrigeren. Ook wanneer uw hoornvlies te dun is voor een ooglasertechniek kan een lensimplantatie uitkomst bieden. Uw sterkteafwijking is minimaal een jaar stabiel en u verkeerd in goede gezondheid.

Ooglaserbehandelingen worden niet bij minderjarigen toegepast. Om voor een behandeling in aanmerking te komen is uw zicht 1 à 2 jaar stabiel. De meeste oogartsen passen de ooglaserbehandeling toe vanaf 20 jaar.

Monovisie kan toegepast worden om het gebruik van een leesbril overbodig te maken. Het ene oog wordt gelaserd om veraf te kunnen zien en met het andere oog ziet u dichtbij scherp. Monovisie is iets waar niet iedereen aan kan wennen. Geadviseerd wordt om Monovisie eerst twee weken te testen. Hiervoor zijn speciale brillen en contactlenzen beschikbaar.

U merkt direct dat uw zicht verbeterd en u heeft geen bril of contactlenzen nodig om scherp te zien. De eerste dagen, en afhankelijk van de gebruikte techniek, kan het zicht afwisselend scherp en wazig zijn. Dit stabiliseert zich vanzelf.

Na een ooglaserbehandeling bent u bril onafhankelijk en heeft u nooit meer last van beslagen glazen en/of contactlenzen die kwijt raken.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com