Ooglaseren nazorg

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Bent u benieuwd naar ooglaseren nazorg? Goede nazorg na een ooglaserbehandeling is minstens net zo belangrijk als de vooronderzoeken en de ingreep zelf. Goede nazorg begint meteen na het afronden van een ooglaserbehandeling. In totaal vinden bij Dutch Clinic in het eerste jaar 7 nacontroles plaats. U kunt vertrouwen op professionele nazorg en oogartsen die uw de ontwikkeling van uw ogen nauwgezet in de gaten houden.

Ooglaseren nazorg.

Ooglaseren nazorg.

Vlot herstel ooglaserbehandeling

De manier waarop het herstel na een ooglaserbehandeling verloopt verschilt van persoon tot persoon. Het is nu eenmaal een bekend feit dat de een sneller herstelt dan een ander. Zo zullen jongere mensen in de regel vlotter herstellen dan wanneer u de ingreep op latere leeftijd toe laat passen. Overigens verschilt het herstel ook van de ooglasertechniek die wordt toegepast. Wanneer de IntraLasik Femtosecond techniek wordt toegepast, waarbij een flapje van het hoornvlies wordt omgeslagen, ervaren de meesten al na een aantal uren een scherp zicht en blijven verdere klachten uit. Dit in tegenstelling tot een Lasek ooglaserbehandeling, waarvan mensen een aantal dagen moeten herstellen.

Controles ooglaseren nazorg

Onderdeel van degelijke nazorg bij een ooglaserbehandeling zijn de nacontroles. Al tijdens het eerste contact met de oogarts komen de nacontroles ter sprake. Het eerste jaar na de ingreep vinden minimaal 7 controles plaats. Al direct na de ooglaserbehandeling controleert de oogarts uw ogen een eerste keer. Daarna volgen de controles zich ongeveer via het onderstaande schema op:

 • Een dag na de behandeling (de volgende dag).
 • Twee weken na de behandeling.
 • Een maand na de behandeling.
 • Drie maanden na de behandeling.
 • Zes maanden na de behandeling.
 • Een jaar na de ooglaserbehandeling.

Dat wil niet zeggen dat u niet tussentijds een extra controle kunt inplannen. Zeker wanneer u tussentijds klachten ervaart, vragen heeft of behoefte heeft aan een extra controle, dan kunt u contact opnemen met de kliniek zodat een afspraak gepland kan worden.

Richtlijn ooglaseren nazorg

Van de oogarts krijgt u richtlijnen die u in de dagen na de ooglaserbehandeling opvolgt. Ook worden verschillende oogdruppels voorgeschreven. Om bijwerkingen te voorkomen is het van belang dat u de druppels en/of medicatie volgens voorschrift gebruikt. De oogarts geeft u een toelichting over het gebruik van de druppels en medicijnen. Gebruik de voorgeschreven middelen zolang de oogarts dit adviseert. Heeft u na een ooglaserbehandeling last van droge, geïrriteerde ogen? Maak hiervan melding. De arts kan indien wenselijk verzachtende oogdruppels voorschrijven. Uw ogen moeten herstellen van de laserbehandeling. Dit duurt een aantal dagen tot weken. Dat u dan bepaalde activiteiten even uit moet stellen spreekt voor zich. Zo is het beter om niet te gaan zwemmen en/of naar de sauna te gaan. Stel ook sportieve activiteiten een week uit. De meeste mensen gaan na een aantal dagen terug aan het werk. Hoe snel uw zicht stabiel en scherp is kan verschillen. U kunt de eerste tijd ook nog lichtkransen zien. Dit is meestal tijdelijk en na verloop van tijd neemt dit af.

Risico’s en complicaties ooglaseren

Ooglaserbehandelingen zijn veilig, maar hebben net als iedere medische ingreep een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Zo kunt u te maken krijgen met:

 • Over- of ondercorrectie. Na een ooglaserbehandeling kan er sprake zijn van een reststerkte. Wanneer uw gezondheid dit toelaat kan dit met een nabehandeling gecorrigeerd worden.
 • Infecties. Gebruik de antibiotica in de vorm van oogdruppels of tabletten die de oogarts u voorschrijft om de kans op ontstekingen te beperken.
 • Droge of geïrriteerde ogen.
 • Halo’s of kransen rond een lichtbron. Met name ’s avonds en ’s nachts kunt u de eerste tijd last hebben van halo’s. Dit neemt na enige tijd vanzelf af.
 • Problemen met het hoornvlies flapje. Deze complicatie doet zich alleen voor bij toepassing van de IntraLasik Femtosecond techniek. De kans op problemen met het flapje is overigens uiterst klein.

Wanneer u de adviezen en richtlijnen van de oogarts opvolgt, blijft de kans op het ontstaan van complicaties en bijwerkingen beperkt. Het merendeel van alle ooglaserbehandeling verloopt zonder noemenswaardige problemen.

Kwalitatief hoogwaardige nazorg

Dutch Clinic zorgt niet alleen voor vlotte ooglaserbehandeling, maar u kunt bij ons ook rekenen op professionele nazorg. Door vooraf goede afspraken te maken over de nacontroles, wordt de kans op complicaties tot een minimum beperkt. De kliniek beschikt over een 24/7 bereikbaarheidsdienst, waar u bij vragen of klachten na de ooglaserbehandeling contact mee op kunt nemen. Om voor een ooglaserbehandeling in aanmerking te komen, vinden eerst een technisch en uitgebreid medisch onderzoek plaats. De onderzoeksresultaten geven de arts een nauwkeurig beeld van uw ogen. Meer weten? Maak dan een afspraak voor een consult bij Dutch Clinic via +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider