Ooglaseren ja of nee

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Twijfelt u aan ooglaseren ja of nee? Brillenglazen die beslaan bij het drinken van een kop koffie of thee, uw bril vol met regendruppels of geïrriteerde ogen als gevolg van contactlenzen. Onafhankelijkheid van bril of contactlenzen is iets wat brildragers en gebruikers van lenzen aanspreekt. Het is tegelijkertijd de voornaamste reden om een ooglaserbehandeling te overwegen. Maar maakt u de juiste keuze? Ooglaseren ja of nee, is een vraag die u beter kunt beantwoorden nadat u zich heeft laten informeren en adviseren over een eventuele ooglaserbehandeling.

Ooglaseren ja of nee.

Ooglaseren ja of nee?

Werkwijze ooglaseren

Een ooglaserbehandeling is een veilige, kort durende ingreep die een aantal minuten duurt. De voorbereidende periode duurt aanmerkelijk langer en omvat een aantal stappen zoals een technisch en medisch vooronderzoek. Om uw ogen volledig in kaart te brengen worden deze zowel aan de binnen- als buitenzijde onderzocht en opgemeten. Hierbij kijkt een oogarts onder meer naar de dikte van het hoornvlies, de kromming van het hoornvlies, de traanproductie en het netvlies. De oogarts gaat daarnaast na hoe het met uw gezondheid is gesteld en of er sprake is van gezondheidsproblemen en/of bepaalde aandoeningen. De dag van de ooglaserbehandeling meldt u zich tijdig in de kliniek. De arts neemt de lasertechniek nogmaals met u door en verdoofd uw ogen met speciale oogdruppels. Een ooglidspreider zorgt ervoor dat uw oog gedurende het laseren openblijft. U kijkt naar een lichtpuntje, terwijl de laserapparatuur de sterkteafwijking corrigeert. U voelt geen pijn, wel kunt u een drukkend gevoel ervaren. Na het laseren van de ogen, controleert de oogarts uw ogen en krijgt u verschillende oogdruppels voorgeschreven die u in de dagen en weken na de ingreep gebruikt. Bij Dutch Clinic worden een aantal ooglasertechnieken aangeboden en uitgevoerd:

  • IntraLasik Femtosecond. De oogarts maakt een flapje van het hoornvlies los en slaat dit om, waarna de laser de correctie toepast. Het flapje wordt terug omgeslagen.
  • TransPRK. Volledig computergestuurde laserbehandeling, waarbij uw ogen niet worden aangeraakt.
  • Lasek. Het hoornvlies wordt met behulp van een alcoholoplossing losgeweekt, waarna de sterkteafwijking en cilinder gecorrigeerd worden.

Veilig ooglaseren ja of nee?

Een ooglaserbehandeling is een efficiënte en bewezen veilige techniek. In uitzonderlijke situaties doen zich bijwerkingen of complicaties voor. De ingreep zelf wordt door uitgebreide onderzoeksmethodes voorafgegaan. Niet iedereen komt daardoor voor de behandelmethode in aanmerking. Om voor de behandeling in aanmerking te komen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Ooglaserbehandelingen kunnen worden toegepast bij mensen tussen 18 en 60 jaar.
  • Sterkteafwijkingen tussen -10 en +4 en een cilinder van 6 kunnen met ooglaseren gecorrigeerd worden.
  • Hogere sterkteafwijkingen kunnen met een lensimplantatie behandeld worden.
  • Diabetes patiënten met onstabiele suikerwaarden komen niet voor ooglaseren in aanmerking.
  • Uw zicht dient minimaal een jaar stabiel te zijn.

Na een ooglaserbehandeling kunt u tijdelijk last hebben van droge ogen. Afhankelijk van de toegepaste lasertechniek duurt het een aantal uren tot dagen voordat uw zicht optimaal is. Het duurt enkele dagen tot weken voordat uw zicht stabiel is.

Voorgoed onafhankelijk van bril of lenzen

Mensen die hun ogen in hun twintiger en vroege dertiger jaren laten laseren, zijn na een ooglaserbehandeling jarenlang van bril of contactlenzen verlost. Helaas kan het natuurlijke verouderingsproces niet stilgezet worden. Dat betekent dat ook uw natuurlijke ooglens verouderd en minder flexibel wordt. Met het verstrijken van de jaren kunt u, ook na een ooglaserbehandeling, op den duur een leesbril nodig hebben. Dit is met een ooglaserbehandeling niet op te lossen. Een oogarts licht dit uitgebreid toe tijdens een consult in de kliniek.

Voordelig ooglaseren ja of nee?

Wanneer u niet zeker bent of u een ooglaserbehandeling laat toepassen, vergelijk dan de mogelijkheden met elkaar. Zet de kosten die u jaarlijks of iedere paar jaar heeft, met het vervangen van een bril of contactlenzen overzichtelijk bij elkaar en vergelijk dit met de kosten van een ooglaserbehandeling. Zeker op langere termijn kunt u geld besparen. Praat met mensen die de ogen hebben laten laseren en vraag hoe ze ingreep hebben ervaren. Hoor hoe iemand anders bril of lens onafhankelijk is geworden en dagelijks profijt ondervindt van de ooglaserbehandeling. Laat uzelf adviseren en zet de voor- en nadelen van zowel ooglaseren als bril of lenzen op een rijtje. Wanneer u meer wilt weten over ooglaserbehandelingen en welke technieken toegepast worden, kunt u een afspraak maken bij de oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp. U kunt bij onze kliniek terecht voor zowel het technisch als medisch vooronderzoek. Jaarlijks passen onze oogartsen ruim 2.000 ooglaserbehandeling met succes toe. Meer weten of een afspraak maken? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider