Ooglaseren Istanbul

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Overweegt u ooglaseren Istanbul? Reizen naar Turkije om medische en cosmetische doeleinden zit al jaren in de lift. Goedkopere behandeltarieven, moderne klinieken, ervaren chirurgen en artsen. Deze combinatie zorgt ervoor dat mensen die een ingreep in Istanbul hebben laten toepassen met goede ervaringen en prima resultaten terug naar huis reizen. Maar is het de moeite om ooglaseren Istanbul te overwegen of past een behandeling in Nederland beter bij u?

Ooglaseren Istanbul.

Ooglaseren Istanbul.

Ooglaseren in Istanbul

Ooglaserbehandelingen worden sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw toegepast. Verbetering, verfijning en uitbreiding van bestaande lasertechnieken hebben de vraag naar ooglaserbehandelingen fors doen stijgen. Onafhankelijk zijn van bril of contactlenzen is een wens van een grote groep brildragers en/of gebruikers van contactlenzen. De toename van de vraag naar ooglaserbehandelingen heeft geleid tot een forse stijging van het aantal klinieken, ziekenhuizen en oogartsen die de behandeling dagelijks uitvoeren. Prijzen bij Nederlandse klinieken zijn tegenwoordig competitief en zijn niet of nauwelijks duurder dan de prijs die Turkse klinieken hanteren. Waarom kiest u voor Dutch Clinic?

  • Beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland.
  • Jaarlijks worden meer dan 2.000 ooglaserbehandeling uitgevoerd.
  • Binnen de kliniek is meer dan 15 jaar ervaring met de diverse ooglasertechnieken.
  • Gebruik van moderne behandelapparatuur.
  • Professionele nazorg.
  • De vooronderzoeken, de ingreep en de controles vinden plaats in Nederland. U wordt behandeld door een oogarts die uw taal spreekt en waar u zonder moeite mee kunt communiceren.
  • Na afronden van de ooglaserbehandeling kunt u naar huis om in uw vertrouwde omgeving te herstellen.

Ooglaseren Istanbul vs. Hoofddorp

Ooglaserbehandelingen, en andere cosmetische ingrepen, in Turkije zijn al jarenlang populair. Nog altijd kiest een toenemend aantal mannen en vrouwen voor een ingreep in Turkije. Stijgende kosten en geringe vergoedingsmogelijkheden van zorgverzekeraars zijn voor veel mensen reden om een alternatieve behandelmogelijkheid te zoeken. Dat wil niet zeggen dat iedere cosmetische ingreep in Turkije goedkoper is en/of de moeite loont om heen en weer te reizen. Tot enkele jaren geleden waren Nederlandse tarieven voor ooglaserbehandelingen hoog. Prijzen tussen € 3.000 en € 4.000 waren eerder regel dan uitzondering. Tegenwoordig zijn de prijzen die Nederlandse klinieken en ziekenhuizen hanteren voor een ooglaserbehandeling aanmerkelijk lager. Bij Dutch Clinic in Hoofddorp is een ooglaserbehandeling, waarbij beide ogen behandeld worden, beschikbaar vanaf € 1.590. Dit tarief is inclusief de vooronderzoeken, de behandeling zelf en 7 controles in het eerste jaar na de behandeling. Wanneer u voor een ooglaserbehandeling naar Istanbul reist, betekent dat in de meeste gevallen dat u naderhand ook regelmatig in de kliniek wordt verwacht. De oogarts volgt de ontwikkeling van uw zicht en ogen het eerste jaar nauwgezet op. De bijkomende reis- en verblijfkosten maken dat, zeker op prijstechnisch gebied, een ooglaserbehandeling in Istanbul niet of nauwelijks goedkoper is dan in Nederland.

Kwaliteit ooglaseren Istanbul

Overweegt u ooglaseren in Istanbul? Kies dan altijd voor een gevestigde kliniek en ervaren, gespecialiseerde oogartsen die de ingreep toepassen. De huidige generatie ooglaserapparatuur is geavanceerd en van hoogwaardige kwaliteit. Zowel de zorg, als ervaring van de artsen en de gebruikte apparatuur is ook in Istanbul van hoog niveau. Turkse klinieken die ooglaserbehandelingen aanbieden voldoen aan strikte wet- en regelgeving op het gebied van de Volksgezondheid. Dutch Clinic heeft eveneens een vestiging in Istanbul, waar uiteenlopende medische en cosmetische ingrepen worden toegepast. Ook voor een ooglaserbehandeling kunt u overwegen om deze bij onze kliniek in Istanbul toe te laten passen. Heeft een ooglaserbehandeling uw interesse? Onze oogartsen lichten de diverse behandeltechnieken graag toe tijdens een consult, technisch en medisch vooronderzoek. Uiteraard wordt de mogelijkheid om naar Istanbul te reizen voor de ingreep eveneens met u besproken.

Ooglasertechnieken Istanbul

Net zoals in Nederland werken de oogartsen in Istanbul met diverse ooglasertechnieken. Welke techniek, IntraLasik Femtosecond, TransPRK of Lasek, bij u past kan een oogarts vertellen nadat uw ogen technisch en medisch zijn onderzocht. Deze onderzoeken hebben tot doel uw ogen aan de binnen- en buitenzijde in kaart te brengen. Dit wordt gedaan door middel van diverse metingen. De onderzoeken zijn pijnloos en alleen bij het medisch vooronderzoek worden pupil verwijdende druppels gebruikt, waarna u enige tijd wazig ziet. Op basis van de onderzoeksresultaten en uw algehele gezondheid geeft de arts u een persoonlijk behandeladvies. Komt u niet voor ooglaseren in aanmerking? Misschien dat de arts een lensimplantatie voorstelt. Lensimplantaties kunnen ook bij grotere sterktes en op latere leeftijd uitkomst bieden. Meer weten of wilt u een afspraak maken voor een informatief gesprek over ooglaseren? Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen, waarna u zo spoedig mogelijk een reactie ontvangt.

Ooglaseren Istanbul FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren in Istanbul. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Turkije staat bekend om de relatief goedkope cosmetische en medische behandelingen die worden aangeboden. Jaarlijks reizen honderdduizenden mensen naar het Turkse Istanbul om een cosmetische ingreep toe te laten passen. Daartoe behoren ook ooglaserbehandelingen en lensimplantaties.

De tarieven voor ooglaserbehandelingen in Istanbul en in Nederland liggen niet ver uit elkaar. U kunt in Nederland kiezen voor een prima prijs-kwaliteitverhouding. Het vergelijken van ooglaser tarieven tussen Turkije en Nederland is een mogelijkheid om inzicht te krijgen in de kosten.

Als de kliniek niet over een vestiging in Nederland beschikt, moet u regelmatig naar Turkije reizen. Het eerste jaar na de ingreep worden uw ogen regelmatig door de oogarts gecontroleerd. Het vele heen en weer reizen zijn niet alleen een extra kostenpost, het betekent ook een grotere belasting voor uzelf. Daarnaast kan het problematisch zijn als u tussen de controles door last krijgt van bijwerkingen of klachten aan de ogen. U bent dan aangewezen op een andere oogarts.

De oogartsen werken met geavanceerde apparatuur en hebben jarenlange ervaring met ooglasertechnieken. De geaccrediteerde kliniek voldoet aan de strikte wet- en regelgeving die door het Turkse Ministerie van Volksgezondheid is bepaald. De kans op bijwerkingen of complicaties is klein.

Zowel de IntraLasik Femtosecond, TransPRK en de Lasek methode worden aangeboden. De artsen hebben bovendien ervaring met lensimplantaties.

Ooglaserbehandelingen worden al decennialang succesvol toegepast. Onderzoek heeft bewezen dat mensen ook jaren later op diverse afstanden scherp zicht hebben. De resultaten zijn blijvend, de behandeling hoeft niet herhaald te worden.

Nee, dankzij de verdovende oogdruppels voelt u niets van de behandeling. U kunt tijdens het laseren een lichte druk op uw oog ervaren. Dit gevoel verdwijnt als het laseren klaar is. Uw ogen kunnen na de ooglaserbehandeling enige tijd geïrriteerd aanvoelen. Afhankelijk van de gebruikte techniek duurt het geïrriteerde gevoel enkele uren tot een aantal dagen.

De eigenlijke ingreep duurt een aantal minuten per oog. In totaal bent u een paar uur in kliniek. Nadat uw ogen zijn gecontroleerd en de oogarts heeft uitgelegd hoe en welke oogdruppels u dient te gebruiken kunt u de kliniek verlaten. Dat houdt meestal in dat u teruggaat naar het hotel, de dag na de ingreep is de volgende controle en kunt u naar huis.

In overleg met de oogarts worden de controle afspraken vastgelegd. Voor u is het handig om te weten wanneer u in de kliniek wordt verwacht, zodat u reis en verblijf tijdig kunt regelen. Wanneer u uw ogen bij de vestiging van Dutch Clinic in Istanbul toe laat passen, dan kunnen de controles bij de oogartsen in Hoofddorp plaatsvinden.

Nee, u kunt uw normale werkzaamheden en activiteiten daags na de behandeling hervatten. Bescherm uw ogen met een zonnebril en in stoffige ruimtes is een stofbril wenselijk. Bepaalde sporten kunt u een aantal weken niet uitvoeren waaronder zwemmen. De oogarts informeert u over de herstelperiode en de dingen die u al dan niet uit kunt voeren.

Ja. De ingreep zelf duurt een aantal uren, waarna u vrij bent om de tijd in te vullen. Let wel op dat uw ogen beschermd en dat u de volgende dag naar de controle komt.

Ooglaserbehandelingen behoren tot de meest veilige chirurgische ingrepen. Als de behandeling door een gespecialiseerde, ervaren oogarts wordt toegepast is de kans op een teleurstellend resultaat zeer klein. Een enkele keer, en dan met name bij extreme sterkteafwijkingen, is er sprake van een reststerkte. Dit kan, als dat medisch verantwoord is, nabehandeld worden.

Na de ooglaserbehandeling kunt u enige tijd last hebben van droge ogen. De oogarts geeft u hiervoor verzachtende oogdruppels. Na een aantal weken heeft u de druppels niet meer nodig. Ernstige complicaties zoals blindheid zijn uitzonderlijk. Om bijwerkingen en complicaties te voorkomen is het belangrijk om geen controle te missen.

Ja, onderzoek heeft uitgewezen dat de resultaten definitief zijn. Wat ooglaseren niet kan voorkomen is dat u later een leesbril nodig heeft als gevolg van ouderdomsverziendheid of presbyopie.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com