Ooglaseren Info

Zoekt u naar ooglaseren informatie? Loopt u met de gedachte om uw ogen te laten laseren, omdat u het gebruik van een bril of lenzen moe bent? Ooglaseren is een populaire behandelmethode waarmee uiteenlopende sterkteafwijkingen en cilinders gecorrigeerd kunnen worden. Uitgebreide ooglaseren informatie vindt u online, maar ook worden regelmatig schriftelijke publicaties uitgegeven waarin ooglasertechnieken worden toegelicht.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic.

Ooglaseren informatie als voorbereiding

Het zoeken naar en lezen van ooglaseren informatie geeft antwoord op de basisvragen die u heeft. Vragen als hoe veilig is ooglaseren? Hoeveel kost ooglaseren? Waar vind ik de beste kliniek? Worden gaandeweg beantwoord. Ooglaseren is veilig, maar het is en blijft een medische ingreep waar nu eenmaal een kans op risico’s aan is verbonden. De risico’s van een ooglaserbehandeling blijven beperkt, en kunnen goed behandeld worden. Oogartsen schrijven na een ooglaserbehandeling standaard antibiotica en ontstekingsremmende oogdruppels toe. Door het druppelschema nauwgezet op te volgen beperkt u de kans op complicaties. Een goede voorbereiding voorkomt eveneens bijwerkingen. De juiste voorbereiding is voor iedereen anders. Over het algemeen genomen kunt u bij een voorbereiding op een ooglaserbehandeling denken aan:

  • Zoeken ooglaseren informatie en ervaringsverhalen.
  • Kennismaken met een kliniek en/of behandelend oogarts.
  • Technisch vooronderzoek.
  • Uitgebreid medisch vooronderzoek.
  • Bepalen keuze behandelaar.

Veilig ooglaseren informatie

Afhankelijk van de onderzoeksresultaten en uw gezondheid stelt een oogarts een behandeladvies op maat samen. Hierbij wordt de lasertechniek voorgesteld en toegelicht die het beste bij uw situatie past. De gespecialiseerde oogartsen van Dutch Clinic werken met verschillende lasertechnieken:

  • IntraLasik Femtosecond
  • TransPRK
  • Lasek

De verschillende technieken hebben allemaal tot doel het corrigeren van een sterkteafwijking en u zowel dichtbij als veraf scherp laten zien zonder hulpmiddelen. Welke techniek daarbij kan worden toegepast kan eveneens gebaseerd worden op uw dagelijkse werkzaamheden als op de manier waarop u sportieve activiteiten beoefent. Uw persoonlijke situatie en omstandigheden worden tijdens een consult bij de oogarts uitgebreid doorgenomen en besproken. De arts neemt ook de richtlijnen met u door ten aanzien van de oog zorg na de laserbehandeling. Dit is al in een vroeg stadium van belang. Uw ogen hebben na de ooglaserbehandeling tijd nodig om te herstellen. De toegepaste techniek alsmede het gebruik van oogdruppels zijn hierin van belang. Waar mensen direct of een aantal uren na een IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling scherp zien, kan dit bij de Lasek techniek wat langer duren. Gemiddeld duurt het een paar dagen tot enkele weken voordat uw zicht stabiel en op alle afstanden scherp is.

Ooglaseren informatie tarieven

Naast informatie over de behandelmogelijkheden en de veiligheid van de ingreep bent u ook benieuwd naar de kostprijs van een ooglaserbehandeling. Vergelijken loont de moeite. De tarieven die in Nederland gehanteerd worden voor ooglaseren zijn divers. Verspreid over het land bevinden zich gespecialiseerde (oog)klinieken en ziekenhuizen waar de ingreep dagelijks wordt uitgevoerd. Aangezien het een kliniek vrij is om een tarief te bepalen, ziet u bij het vergelijken behoorlijke verschillen. Dutch Clinic biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding van Nederland en biedt de ooglaserbehandeling aan vanaf € 1.590. Vergoedingsmogelijkheden zijn beperkt. Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor ooglaserbehandelingen zelden. Het merendeel van de behandelingen kent een cosmetische achtergrond, waarbij er geen sprake is van een medische indicatie. Oogartsen kunnen u een zogenaamde medische indicatie geven, waarmee u recht heeft op een gedeeltelijke kostenvergoeding, wanneer er sprake is van een groot verschil in sterkte tussen beide ogen en/of wanneer u intolerant bent voor contactlenzen. Meestal betekent dat dat de kosten voor een ooglaserbehandeling uit eigen middelen worden gefinancierd. Bekijk de prijsopgaves die u ontvangt aandachtig. Lees welke zorg er bij de kostprijs is inbegrepen en waar u eventueel voor moet bijbetalen.

Meer ooglaseren informatie

Bereidt u zich voor op een eventuele ooglaserbehandeling? De oogartsen van Dutch Clinic lichten u graag de lasertechnieken toe. Tijdens een technisch en/of medisch vooronderzoek worden uw ogen zowel van binnen als buiten onderzocht en opgemeten. Naast het meten van de dikte van hoornvlies, uw traanproductie en de pupil grootte bespreekt een oogarts uw gezondheid, eventueel chronische aandoeningen en medicijngebruik met u. Heeft u vragen, stelt u deze dan tijdens het consult. Bang om belangrijke vragen te vergeten? Neem iemand die u vertrouwt mee naar de kliniek. Mensen voelen zich vaak sneller en beter op hun gemak, wanneer ze een bekend gezicht zien. Uiteraard hoeft u niet direct na afloop van de onderzoeken een beslissing te nemen. Neem de tijd, vergelijk de informatie die u heeft en praat erover met familie of vrienden. Bent u benieuwd of een ooglaserbehandeling bij u tot het gewenste resultaat leidt? Maak een afspraak bij Dutch Clinic. U kunt ons bereiken op +31 (0)20 214 2033.

Ooglaseren informatie FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren informatie. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Ooglaseren wordt niet bij minderjarigen toegepast. Om voor de behandeling in aanmerking te komen moet de sterkte van uw ogen 1 à 2 jaar stabiel zijn. Sterkteafwijkingen die gelaserd kunnen worden liggen tussen -12 en +6, waarbij ook cilinderafwijkingen gecorrigeerd kunnen worden. Naast de stabiliteit van uw ogen verkeerd u lichamelijk in goede conditie, bent u niet zwanger en bent u niet bekend met diabetes en/of andere (oog)ziekten.

Het overgrote merendeel van de ziekenhuizen en klinieken die ooglaserbehandelingen aanbieden, presenteren zichzelf online. U kunt de informatie op de websites bekijken en uzelf, tijdens een consult, laten informeren over de behandeling.

De laserbehandeling wordt voorafgegaan door een QuickScan en een uitgebreid medisch onderzoek. Voor de onderzoeksresultaten is het belangrijk om uw lenzen een aantal weken voor het medisch onderzoek niet meer te gebruiken. Op de behandeldag meldt u zichzelf op tijd in de kliniek, waar u wordt voorbereidt op de laserbehandeling. De ingreep zelf duurt een paar minuten per oog. U hoeft niet nuchter te zijn, uw ogen worden plaatselijk verdoofd. Schaf een goede zonnebril aan, zodat u uw ogen na het laseren beschermd.

Zonder medische indicatie wordt een ooglaserbehandeling zeer beperkt vergoed. Vergoeding is dan uitsluitend mogelijk vanuit een aanvullende verzekering. Heeft u tussen beide ogen een verschil van minimaal 4 dioptrieën en bent u intolerant voor contactlenzen? Een oogarts kan een medische indicatie geven. De behandelkosten worden dan gedeeltelijk vergoed. Meer informatie over vergoedingsbedragen vindt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Het merendeel van de mensen merkt direct dat het zicht zowel anders als beter is. De eerste dagen wisselen wazig en scherp zicht zich af. Hoe snel het zicht zich stabiliseert verschilt per persoon en van de gebruikte ooglasertechniek.

De eerste weken na de ooglaserbehandeling moet u uw ogen dagelijks meerdere malen druppelen. De frequentie en duur hangt af van de techniek die bij u is toegepast en hoe uw ogen herstellen. De oogarts geeft u een druppelschema mee. Gebruik de eerste 7 tot 14 dagen na de behandeling geen oogmake-up en wees voorzichtig tijdens het douchen, voorkom dat er shampoo in de ogen komt. Wrijf niet in uw ogen. U krijgt oogbeschermers mee die u ’s nachts draagt, daarmee wordt voorkomen dat u ongemerkt in de ogen wrijft. In principe kunt u de volgende dag uw werk hervatten. Bescherm uw ogen daarbij voldoende tegen licht en stof. De arts geeft advies over het beoefenen van sportieve activiteiten.

Niet iedereen met een sterkteafwijking is geschikt voor ooglaseren. Een ooglaserbehandeling kan niet voorkomen dat u op latere leeftijd een leesbril nodig heeft. Als u ouder wordt, neemt de elasticiteit van de lens af. Dichtbij scherpstellen gaat moeilijker en een leesbril biedt uitkomst.

Uw ogen worden voor het laseren met speciale oogdruppels verdoofd. Het druppelen zelf doet geen pijn, uw zicht wordt wazig. De ingreep wordt zonder narcose uitgevoerd. U bent volledig bij kennis. Eventueel kan een kalmerend middel gebruikt worden. Na het uitwerken van de verdovingen kunt u enige tijd het gevoel hebben alsof er een zandkorrel in uw oog zit. Dit gevoel neemt vanzelf af. Ook in de dagen na de ingreep doet napijn zich zelden tot nooit voor.

Na de QuickScan en het medisch vooronderzoek stelt een oogarts de lasertechniek voor die bij u het beste resultaat biedt. Dutch Clinic werkt met de IntraLasik Femtosecond, TransPRK en Lasek ooglasermethodes. In geval van grotere sterkteafwijkingen en/of vanaf een bepaalde leeftijd kan een lensimplantatie geadviseerd worden.

Ja. De kosten van de ingreep zijn inclusief 7 nacontroles gedurende het eerste jaar na de laserbehandeling.

Ja en nee. Het zicht blijft stabiel en u kunt zonder bril of lenzen op diverse afstanden scherp zien. Vaak is na een aantal jaren een leesbril wenselijk, hier heeft een ooglaserbehandeling helaas geen invloed op.

Het medisch vooronderzoek kost € 95. Blijkt uit het onderzoek dat uw ogen niet voor een ooglaserbehandeling in aanmerking komen, dan worden de betaalde kosten geretourneerd. Bent u wel geschikt voor de gewenste behandeling? De kosten worden in mindering gebracht als u besluit de ingreep door de ervaren artsen van Dutch Clinic toe te laten passen.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

 

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com