Ooglaseren hoe vaak

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren hoe vaak’? In tegenstelling tot de verhalen en geruchten die u leest en hoort in de wandelgangen, is ooglaseren een behandeling met een blijvende oplossing. Met behulp van geavanceerde laserapparatuur worden permanente wijzigingen aan het hoornvlies aangebracht. De vraag ‘ooglaseren hoe vaak’, kan meestal eenvoudig beantwoord worden. In uitzonderlijke situaties blijft er een reststerkte over. Dit kan, mits uw gezondheid dat toelaat, gecorrigeerd worden.

Ooglaseren hoe vaak.

Ooglaseren hoe vaak?

Blijvend resultaat ooglaseren

In de regel zijn de resultaten die met een ooglaserbehandeling bereikt worden permanent. Uw zicht is zowel veraf als dichtbij scherp en dit blijft zo. Met het verstrijken van de jaren, kunt u op een bepaald moment wel moeite krijgen met lezen, waardoor u uiteindelijk een leesbril nodig heeft. Dit is niet met een laserbehandeling te behandelen. Neemt uw zicht op een andere manier af dan kan dit de vraag voor een nieuwe laserbehandeling oproepen. Is het mogelijk om meer dan eens uw ogen te laten laseren? Als u deze vraag aan een ervaren oogarts stelt zal deze niet gelijk nee als antwoord geven. Ieder oog is uniek en elk verhaal is anders. Zeker wanneer het om zoiets belangrijks gaat als uw ogen en uw zicht zijn aandacht en zorg bepalend. Wanneer u een nabehandeling overweegt zal er maximale zorg besteed worden aan de verschillende vooronderzoeken. Want een tweede behandeling blijkt in sommige gevallen een goed resultaat te geven, maar eenvoudig is het niet.

Mogelijkheid tweede ooglaserbehandeling

Na een eerste ooglaserbehandeling kunnen er een aantal redenen zijn om een tweede ingreep te overwegen. Feit is dat iedereen die zijn of haar ogen wil laten laseren eerst uitgebreid onderzocht wordt. Zeker wanneer het niet de eerste keer is dat u uw ogen laat laseren, is voorzichtigheid geboden. Alleen een ervaren en gespecialiseerde oogarts kan uw ogen beoordelen en uw geschiktheid voor een tweede ooglaserbehandeling bevestigen of afraden. De mogelijkheid voor een tweede behandeling hangt af van de hoeveelheid weefsel in het oog aanwezig is en wat er in het verleden, bij de eerste behandeling, is verwijderd. Theoretisch betekent dat een tweede laserbehandeling niet per definitie onmogelijk is. Een oogarts beoordeelt uw specifieke omstandigheden en kijkt daarbij verder dan uw ogen. Ook uw gezondheid en eventuele (chronische) aandoeningen zijn hierbij van invloed.

Effect ooglaseren

Het slagingspercentage ligt bij ooglaserbehandelingen hoog. Slechts in 2 % tot 3% van alle behandelingen is er sprake van een restcorrectie en is een vervolgbehandeling wenselijk. Verschillende factoren zijn van invloed op het herstel, hieronder behoren onder andere uw gezichtsvermogen, uw leeftijd en uw levensstijl. Volgt u de tips en richtlijnen van de oogarts na de ooglaserbehandeling niet of onvoldoende op, dan kan dat het resultaat negatief beïnvloeden. Het onvoldoende opvolgen van de richtlijnen kan onder meer leiden tot een wazig zicht, een vervormd beeld en het zien van lichtkransen tijdens de schemeringsuren en/of in het donker. In de meeste gevallen zijn deze bijwerkingen van voorbijgaande aard en herstelt het zicht zich in de dagen en weken die volgen op de ooglaserbehandeling. Houden de klachten aan en heeft u aanhoudend last van een vervormd beeld dan kan dat een teken van een achtergebleven reststerkte zijn. In geval een vervolgbehandeling noodzakelijk is, zal een oogarts eerst uw hoornvliesweefsel beoordelen en kijken of nabehandeling mogelijk is. Echter, het merendeel van de mensen die een ooglaserbehandeling laat toepassen herstelt zonder problemen of complicaties van de behandeling, daarbij is er geen sprake van een reststerkte en/of een noodzaak voor een nabehandeling.

Invloed verouderingsproces op uw zicht

Ruim 10 jaar na een ooglaserbehandeling spreken de meeste mensen nog steeds over een scherp gezichtsvermogen. Als gevolg van het ouder worden, verzwakken de spieren waardoor u last kunt krijgen van ouderdomsbijziendheid. Het is dan vaak wenselijk om een bril te gebruiken tijdens het lezen en/of autorijden. Eventueel kunt u met een oogarts spreken over een tweede ooglaserbehandeling. Tijdens een ooglaserbehandeling wordt een minuscule hoeveelheid, ter dikte van een menselijke haar, van uw hoornvliesweefsel verwijdert. Extra behandelingen zijn mogelijk, wanneer er niet te veel weefsel van het hoornvlies is verwijderd.

Ooglaseren hoe vaak, uitgelegd

De kans dat u een nabehandeling nodig heeft na een geslaagde ooglaserbehandeling is klein. Minder dan 5% van alle patiënten heeft een nabehandeling nodig. Daar staat tegenover dat een grote meerderheid ook jaren later nog steeds melding maakt van een verbeterd, scherp gezichtsvermogen. Het is onvermijdelijk dat u op den duur een aanvullende leesbril nodig heeft. Dit is een gevolg van het ouder worden en daar kan, helaas, niemand iets aan doen. Meer informatie over ooglaserbehandelingen en de resultaten daarvan krijgt u van de oogartsen van Dutch Clinic tijdens een voorbereidend gesprek.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider