Ooglaseren genezing

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Wilt u meer weten over ‘ooglaseren genezing’? Goed zien zonder bril of lenzen is een wens van veel bril- en lenzendragers. Een ooglaserbehandeling corrigeert uw sterkteafwijking en cilinder. Na een ooglaserbehandeling kunt u sporten, lezen en zwemmen zonder rekening te houden met een bril of lenzen. Ooglaseren genezing verloopt bij iedereen op eigen manier. Het is een veilige, kortdurende ingreep waarvan de meeste mensen vlot en zonder complicaties herstellen.

Ooglaseren genezing.

Ooglaseren genezing.

Nazorg ooglaseren genezing

Een vlotte ooglaseren genezing kunt u voorbereiden. Zorg dat u voor de laserbehandeling weet, wat u kunt verwachten en hoe u uw ogen de eerste dagen na het laseren zoveel mogelijk beschermd. Ervaren oogartsen geven u tips en richtlijnen die u opvolgt en waarmee u direct invloed heeft op het resultaat:

  • De eerste dagen mag u niet in uw ogen wrijven. Eventueel deppen met een tissue is wel toegestaan.
  • Gebruik de oogdruppels die de oogarts u voorschrijft. Deze druppels hebben een positief effect op het herstel en voorkomen droge ogen en verkleinen de kans op infecties. Hou uzelf aan het druppelschema zoals de oogarts dat met u bespreekt.
  • Was voor het druppelen van uw ogen altijd eerst uw handen.
  • Ga minimaal 2 weken niet zwemmen en/of naar de sauna.
  • De eerste 2 weken gebruikt u geen oogmake-up en/of mascara.
  • Bescherm uw ogen minimaal een jaar tegen het zonlicht door een goede zonnebril te dragen.
  • Ga naar de controleafspraken. Een oogarts volgt het herstel van uw ogen nauwgezet op. Het eerste jaar na de ooglaserbehandeling vinden 7 controles plaats.

Naast deze algemene richtlijn geeft de oogarts u advies op basis van de toegepaste ooglasertechniek.

  • Na de IntraLasik Femtosecond techniek wordt geadviseerd om de eerste week na de ooglaserbehandeling uw ogen ’s nachts te beschermen met een speciaal ontworpen beschermbril.
  • Na de IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling is het belangrijk om tijdens (contact)sporten een beschermbril te gebruiken.

Ooglaserbehandelingen worden in de regel aan beide ogen tegelijkertijd toegepast. Wordt bij u een lensimplantatie toegepast? Dan moet u rekening houden met het feit dat eerst het ene oog wordt behandeld en minimaal 14 dagen later het andere oog.

Risico’s ooglaseren genezing

De meeste ooglaserbehandelingen hebben een gunstig verloop, zonder dat er sprake is van bijwerkingen of complicaties. Net zoals iedere andere medische ingreep is er altijd een zekere kans op infecties en/of andere bijwerkingen. Na een ooglaserbehandeling kunt u te maken krijgen met of last hebben van droge ogen, dubbelzicht, wazig zien, tranende ogen en/of problemen met het losgemaakte flapje van het hoornvlies. Een enkele keer is er sprake van over- of ondercorrectie. Het merendeel van de klachten is tijdelijk en kan met behulp van verzachtende oogdruppels behandeld worden. Een over- of ondercorrectie kan, mits medisch verantwoord, gecorrigeerd worden met een nabehandeling. Dit kan beoordeeld worden door een ervaren oogarts. Het overgrote merendeel van de ooglaserbehandelingen wordt zonder complicaties of risico’s toegepast. Afhankelijk van de gebruikte techniek ziet u enkele uren na de ingreep al scherp. Het kan een aantal dagen tot weken duren voordat uw ogen en hersenen volledig gewend zijn aan het verbeterde zicht.

Vlot herstel ooglaserbehandeling

Direct na het afronden van de ooglaserbehandeling en/of lensimplantatie mag u de oogkliniek verlaten. Het is niet nodig om een of meerdere dagen te worden opgenomen. Belangrijk is dat u iemand meeneemt naar de ingreep die u achteraf veilig thuis kan brengen. Uw ogen worden voor het ooglaseren met speciale oogdruppels verdoofd en u ziet een aantal uren wazig. Afhankelijk van het soort werkzaamheden die u verricht kan het wenselijk zijn om een aantal dagen vrij te nemen. Ook op het moment van werkhervatting is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Kies voor een degelijke bescherming van de ogen en kijk bij het werken achter een beeldscherm regelmatig weg van het scherm. Bespreek de mogelijkheden tot werkhervatting met de behandelend oogarts, deze kan u aanvullende tips en richtlijnen geven.

Informatie ooglaser herstelperiode

Met een gedegen voorbereiding weet u van tevoren wat u tijdens een herstelperiode ongeveer kunt verwachten. Door het lezen en bespreken van de tips en richtlijnen heeft u een gerichte indicatie over de manier en wijze waarop het genezingsproces zich voltrekt. Tijdens een consult bij een oogarts kunt u aanvullende vragen stellen. De ervaren oogartsen van Dutch Clinic lichten de verschillende ooglasertechnieken graag toe en vertellen u meer over de herstelperiode. Overweegt u een ooglaserbehandeling? Maak dan een afspraak voor een technisch en/of medisch onderzoek bij Dutch Clinic. U kunt de kliniek telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033. U kunt ook het contactformulier invullen.

 

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider