Ooglaseren filmpje

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u een ooglaseren filmpje? Als u het gebruik van bril of contactlenzen moe bent, kunt u een ooglaserbehandeling overwegen. Met behulp van geavanceerde laserapparatuur kan een sterkteafwijking gecorrigeerd worden, waarna u zowel veraf als dichtbij scherp ziet. Veel mensen vinden het een enge of nare gedachte om ‘iets’ aan de ogen te laten doen. Door het bekijken van een ooglaseren filmpje ziet u hoe de behandeling verloopt.

Ooglaseren filmpje.

Ooglaseren filmpje.

Groot aanbod ooglaseren video’s

Online vindt u een groot aantal ooglaseren video’s. Zowel op een bekend platform als YouTube als op websites van oogklinieken en ziekenhuizen worden filmpjes geplaatst, die de ooglaser techniek in beeld brengen. U ziet op gedetailleerde wijze hoe de behandeling wordt toegepast. Een ooglaseren filmpje is interessant wanneer u niet weet wat u van de ingreep kunt verwachten, maar ook als u wilt weten hoe de techniek wordt toegepast bieden de filmpjes meer inzicht.

Behandeltechniek in beeld gebracht

De ooglaser video’s die online gepubliceerd worden, geven op praktische wijze inzicht in het verloop van een ooglaserbehandeling. Stapsgewijs wordt uitgelegd wat een oogarts doet en wat de vervolgstappen zijn. Van het bekijken van de oogmetingen en controles die worden gedaan tijdens een technisch of medisch vooronderzoek tot het zien van het losmaken van een hoornvliesflapje. Alle facetten van ooglaseren zijn op beeld vastgelegd.

 • Technisch en medisch vooronderzoek.
 • Bespreken van de meest geschikte ooglasertechniek.
 • Toelichten van de verschillende ooglasertechnieken.
 • Verdoven van de ogen voorafgaand aan de laserbehandeling.
 • Het losmaken van een flapje van het hoornvlies tijdens een IntraLasik Femtosecond laserbehandeling.
 • Het computergestuurd verwijderen van het epitheel bij een TransPRK laserbehandeling.
 • Het losweken van het epitheel met een alcoholoplossing bij een Lasek ooglaserbehandeling.
 • Het toepassen van de lasertechniek om de sterkteafwijking en cilinder te corrigeren.
 • Terugplaatsen van het omgeslagen flapje.
 • Afronden van de ooglaserbehandeling.
 • Controles na de ooglaserbehandeling.

Voor- en nadelen ooglaseren filmpje

Het zien van een ooglaseren video heeft zowel voor- als nadelen. Met name als u onbekend bent met de techniek en/of overweegt om uw ogen te laten laseren kan het bekijken van online filmpjes meer inzicht geven. De meeste video’s die geplaatst worden, zijn afkomstig van oogartsen, klinieken en ziekenhuizen die de ingreep aanbieden. Daarnaast zijn er ook bloggers en vloggers die de ingreep of overwegen of hebben laten toepassen die inzicht bieden in hun ervaring. Wanneer u niet weet welke ooglasertechniek bij u wordt toegepast, dan kan het gebeuren dat u zich te veel focust op de ‘verkeerde’ techniek bij het bekijken van ooglaseren video’s. U gaat dan met een bepaald idee van de ingreep naar een oogarts voor een consult en krijgt daar iets heel anders te horen. Aan de andere kant, bieden online ooglaseren video’s veel duidelijkheid over de duur van de behandeling en de manier waarop uw ogen verdoofd worden. U kunt ooglaseren video’s thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving bekijken zonder dat u daarvoor direct een afspraak bij een oogarts of oogkliniek hoeft te maken.

Binnen- en buitenlandse ooglaseren video’s

Dat u niet gebonden bent aan het bekijken van ooglaseren filmpjes die in Nederland gemaakt zijn, spreekt voor zich. YouTube biedt naast Nederlandse filmpjes en video’s ook tal van filmpjes die uit het buitenland afkomstig zijn. Wanneer u meer wilt weten over de ooglaserbehandeling en hoe deze wordt toegepast, dan is de taal van een video ook niet van belang. Het zijn de beelden die duidelijkheid en uitleg verschaffen. Wilt u meer weten over de ooglaserapparatuur? YouTube laat ook verschillende films en video’s van product presentaties zien. U kunt zien hoe ooglaserapparatuur wordt ontwikkeld, getest en in gebruik wordt genomen.

Vragen na zien ooglaseren filmpje

Het bekijken van online video’s kan een eerste stap zijn in uw eigen persoonlijke ooglaserbehandeling. Na het zien van de filmpjes is het niet ondenkbaar dat u nieuwe en/of andere vragen heeft over de techniek dan daarvoor. Online vindt u bij oogklinieken en op algemene websites informatie over ooglasertechnieken, de kosten en de resultaten die bereikt worden. Wilt u echter weten of uw ogen geschikt zijn om te laseren en welke techniek daarvoor het beste gebruikt kan worden? Dan is daar een persoonlijk consult bij een oogarts voor nodig. Uw ogen worden technisch en medisch onderzocht, waarna de oogarts u een behandelplan voorstelt. Uiteraard licht de arts de lasertechniek toe en heeft u tijd om vragen te stellen. Indien gewenst kan gelijk een behandeldatum afgesproken worden.

Informatief consult, technisch of medisch vooronderzoek

Wilt u meer weten over de ooglaserbehandelingen die Dutch Clinic aanbiedt? Of bent u benieuwd welke techniek bij u het beste resultaat biedt? Maak dan een afspraak voor een consult. Dutch Clinic is telefonisch bereikbaar op: +31 (0)20 214 2033.

Ooglaseren filmpje FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de ooglaseren filmpje. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Ja. Wanneer u als voorbereiding op een eventuele ooglaserbehandeling wilt weten hoe de ingreep verloopt, geeft een filmpje u hier meer inzicht in.

Ja. Online vindt u diverse ooglaseren video’s waarin de bekende ooglasertechnieken, IntraLasik Femtosecond, TransPRK en Lasek, worden toegepast.

YouTube is een van de drukst bezochte platforms waar uiteenlopende video’s geplaatst worden. U vindt hier ook tal van video’s waarin ooglaserbehandelingen en lensimplantaties in beeld gebracht worden. Daarnaast plaatsen ook klinieken en ziekenhuizen video’s van ooglaserbehandelingen op de website.

Als u wilt weten hoe het behandeltraject wordt opgevolgd, hoe een vooronderzoek verloopt of hoe de ogen eruit zien na een ooglaserbehandeling kunt u dit zien in een voorlichtingsvideo. Het volledige traject wordt stap voor stap in beeld gebracht en toegelicht.

Ja. Niet alleen de laserbehandeling zelf wordt getoond, u ziet ook welke onderzoeken een oogarts toepast tijdens de QuickScan en het uitgebreide medisch vooronderzoek. De beelden zijn voorzien van commentaar, zodat u de stappen die de oogarts neemt kunt volgen.

Ja. Ooglaserbehandelingen, en lensimplantaties, worden met behulp van plaatselijke verdovingen gedaan. Als u een video bekijkt dan kunt u zien hoe de ogen verdoofd worden. Dit gebeurt in het overgrote merendeel van alle behandelingen met speciale druppels.

Zeker als u een ooglaserbehandeling overweegt, geven online video’s meer inzicht. Het zijn voornamelijk klinieken, ziekenhuizen en gespecialiseerde oogartsen die de ingreep aanbieden en die de video’s plaatsen. Ooglaseren video’s laten zien hoelang de behandeling duurt en welke stappen er aan het daadwerkelijke corrigeren van het hoornvlies voorafgaan. De beelden kunnen u helpen bij het voorbereiden van een consult bij een oogarts.

Het gebeurt dat mensen die zich oriënteren op een ooglaserbehandeling zich blind staren op een bepaalde behandeltechniek die wordt getoond in een online video. Niet iedereen wordt met behulp van dezelfde lasertechniek behandeld. Na de QuickScan, het medisch vooronderzoek en het bespreken van uw persoonlijke situatie geeft de oogarts een behandeladvies en wordt de techniek bepaald die het beste bij u past.

Ja. De taal waarin de video’s zijn opgenomen is minder van belang. Het gaat bij het bekijken van ooglaseren filmpjes meer om de inhoud. De ooglasertechnieken die in binnen- en buitenland worden toegepast zijn nagenoeg gelijk.

Online fora, blogs maar ook websites van klinieken en ziekenhuizen plaatsen en delen ervaringen van mensen die hun ogen hebben laten laseren. Dit kan in geschreven vorm zijn, maar het gebeurt ook regelmatig dat er video’s gemaakt worden, waarin degene die behandeld is verteld hoe het behandeltraject is ervaren.

Wanneer u wilt dat er foto’s of video’s gemaakt worden van uw eigen ooglaserbehandeling, bespreek dit dan tijdens het consult bij een oogarts. In goed overleg kan het zijn dat u, mits u zelf voor een opname apparaat zorgt, dat een assistent een aantal foto’s of bewegende beelden maakt.

Dat hangt af van de website waar de video’s geplaatst zijn. Als u zelf een video plaatst dan bepaalt u zelf wanneer de video verwijderd wordt. Ooglaser video’s die door een kliniek of behandelaar geplaatst worden, staan in de regel langere tijd online. Worden er beelden van u gemaakt? Zorg dan dat u vooraf weet hoelang de video voor publicatie doeleinden gebruikt mag worden.

Kortingsmogelijkheden en voorwaarden verschillen per kliniek. U kunt hier naar vragen tijdens het consult bij de behandelend oogarts.

Veel mensen die ooglaseren overwegen, hebben geen of te weinig inzicht in de behandeling. Het bekijken van duidelijke instructie video’s kan de eerste, initiële vragen die u heeft beantwoorden. Let wel op dat er verschillende behandeltechnieken zijn en dat bij u een andere techniek toegepast kan worden dan hetgeen u heeft gezien in een video.

Ja, de meeste video’s die u ziet zijn gemaakt door ervaren oogartsen en zijn bedoeld om u te informeren over het verloop van een ooglaserbehandeling.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com