Ooglaseren eigen risico

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ooglaseren eigen risico? Het eigen risico is het bedrag dat u betaald wanneer u zorgkosten heeft of maakt. De eerste € 385, of hoger als u zelf een ander bedrag heeft vastgesteld, betaalt u zelf. Zijn de kosten voor de ingreep hoger en is er vergoeding mogelijk, dan betaalt de zorgverzekeraar de rekening. Het eigen risico betaalt u wanneer u 18 jaar of ouder bent en zorgkosten heeft of maakt die onder de basisverzekering vallen. Lees uzelf vooraf in over ooglaseren eigen risico, zodat u weet wat u wel of niet van een zorgverzekeraar kan en mag verwachten.

Ooglaseren eigen risico.

Ooglaseren eigen risico.

Verzekeren ooglaseren eigen risico

Wanneer u bijziend, verziend bent of een cilinderafwijking heeft dan kan een ooglaserbehandeling uitkomst bieden. Ooglaserbehandelingen worden niet altijd vanuit de basisverzekering vergoed. Alleen in uitzonderlijke situaties en wanneer u beschikt over een medische indicatie is vergoeding mogelijk. Ook dan is er sprake van het ooglaseren eigen risico waar u rekening mee dient te houden. De kosten voor een ooglaserbehandeling worden nooit volledig vergoed, er is altijd een bedrag dat u zelf dient te betalen. Wanneer wordt een medische indicatie verstrekt?

  • Bij een verschil tussen beide ogen van 6 of meer dioptrieën.
  • Wanneer u intolerant bent voor contactlenzen.

De medische indicatie kan door een oogarts worden afgegeven. Daarnaast heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts. Het wettelijke risico kan niet veranderd worden, dit is vastgelegd.

Vergoeding ooglaseren

Het vergelijken van ooglaserbehandelingen en tarieven is interessant. Zeker wanneer u de behandeling uit eigen middelen betaald is het goed om te weten wat u op financieel vlak kunt verwachten. Heeft u geen recht op een vergoeding vanuit de basisverzekering? Wellicht dat uw aanvullende zorgverzekering wel mogelijkheden biedt. Wanneer u gebruikt maakt of recht hebt op een vergoeding uit een aanvullend zorgpakket dan hoeft u met het eigen risico geen rekening te houden. 100% vergoeding van de kosten van een ooglaserbehandeling is niet mogelijk. Aanvullende zorgverzekeringen bieden beperkte mogelijkheden en vaak bent u gebonden aan een bepaald maximum bedrag. Hoe de vergoedingsbedragen zijn samengesteld verschilt per zorgverzekeraar. Datzelfde geldt voor de samenstelling van aanvullende zorgverzekeringen. Iedere zorgverzekeraar heeft eigen zorgpakketten, tarieven en vergoedingsvoorwaarden.

Betaalbaar ooglaseren

Hoe mooi het idee ook is om bril of contactlens onafhankelijk te zijn, laat u vooraf altijd goed informeren over de kosten, mogelijkheden en resultaten van een ooglaserbehandeling. Niet iedereen komt voor de ingreep in aanmerking en ondanks de veiligheid van de behandeling is er altijd een zekere kans op bijwerkingen en complicaties. Ervaren oogartsen onderzoeken uw ogen zowel technisch als medisch alvorens een behandeladvies te geven. Door de ogen zowel van binnen als buiten uitgebreid op te meten en na te kijken kan de meest geschikte ooglasertechniek voorgesteld en toegelicht worden. Bij Dutch Clinic bedragen de kosten voor een medisch vooronderzoek € 95. Blijkt dat u niet voor de ingreep in aanmerking komt? Dan worden de kosten geretourneerd. Zijn uw ogen wel geschikt voor een ooglaserbehandeling en laat u de ingreep door de oogartsen van Dutch Clinic toepassen? Dan worden de kosten in mindering gebracht op de behandelkosten. Een ooglaserbehandeling is bij Dutch Clinic beschikbaar vanaf € 1.590.

Vergoeding en gecontracteerde zorgverlener

Wanneer u recht heeft op een vergoeding van uw zorgverzekeraar, dan is een van de voorwaarden meestal dat u zich laat behandelen bij een zorgverlener waar uw zorgverzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Kiest u voor een andere behandelaar, dan heeft u wellicht wel recht op een vergoeding maar kan het vergoedingsbedrag lager zijn. Om volledig van al uw rechten op verzekeringstechnisch gebied gebruik te kunnen maken, kunt u zich vooraf laten informeren door uw zorgverzekeraar. Hier kunt u terecht met al uw vragen ten aanzien van vergoedingen, ooglaseren eigen risico en voorwaarden waar u aan dient te voldoen.

Informatie ooglaseren eigen risico

Wilt u meer weten over de kosten en mogelijkheden van een ooglaserbehandeling? De oogartsen van Dutch Clinic in Hoofddorp nodigen u uit voor zowel het technisch als medisch vooronderzoek. Neem eventuele informatie over uw gezondheid en chronische aandoeningen mee naar het consult en informeer de arts over aandoeningen als diabetes en glaucoom. Alleen voor het medisch vooronderzoek wordt gebruik gemaakt van pupil verwijdende oogdruppels, dit maakt dat u na het onderzoek niet zelfstandig naar huis kunt rijden. Neem iemand mee die u veilig thuis kan brengen. Als alle onderzoeksresultaten bekend zijn, kan de arts u een behandelvoorstel doen. Bent u niet geschikt voor de ingreep? Dan zal de arts u dit eerlijk vertellen. Een afspraak bij Dutch Clinic maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider