Ooglaseren diabetes

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Zoekt u naar ‘ooglaseren diabetes’? Diabetes patiënten krijgen vroeg of laat complicaties aan de ogen. De bloedvaten in het netvlies kunnen beschadigd raken en lekken vocht, bloed of vet. Deze netvliesbeschadiging is niet altijd van invloed op uw zicht. U kunt dus best te maken hebben met diabetische retinopathie zonder het te merken of te weten. Blijft deze schadelijke afwijking onopgemerkt of onbehandeld dan kan dit tot slechtziendheid en zelfs volledig gezichtsverlies leiden. Ooglaseren diabetes is een ingreep die zeker bij onstabiele diabetes niet toegepast kan worden.

Ooglaseren diabetes.

Ooglaseren diabetes.

Netvliesproblemen bij diabetes

Wanneer u diabetes heeft, dan weet u als geen ander welke invloed dit op uw dagelijkse leven heeft. Tal van klachten kunnen onder invloed van onstabiele diabetes ontstaan. De zorg om uw ogen en het zicht is begrijpelijk. Diabetes kan invloed krijgen op het netvlies, waardoor u minder goed kunt zien. Regelmatige controles en het laten onderzoeken van uw ogen is van belang. Naast het netvlies kan diabetes ook andere delen van het oog aantasten. Met de huidige kennis en beschikbare behandelmogelijkheden zijn veel klachten en oogproblemen bij diabetes te voorkomen. Door uw ogen regelmatig te laten controleren, kunnen juist bij diabetespatiënten eventuele oogziekten tijdig ontdekt en behandeld worden. Deze controles vinden plaats bij een gespecialiseerde oogarts die gebruik maakt van pupil verwijdende oogdruppels om uw ogen grondig te kunnen onderzoeken. U voelt niets van het onderzoek, maar u dient er rekening mee te houden dat als gevolg van de druppels uw zicht een aantal uren wazig is.

Behandeling ooglaseren diabetes

Wanneer de oogarts tijdens een controle ziet dat er vocht achter uw netvlies zit, of dat er veranderingen zichtbaar zijn in de bloedvaten van het netvlies dan wordt verder onderzoek gedaan. Beschadigingen of problemen met het netvlies kunnen behandeld worden met onder meer een laserbehandeling van het netvlies, het geven van injecties in het oog of een oogoperatie. Naast regelmatige controles is het belangrijk om samen met uw behandelend arts te streven naar stabiele bloedwaarden en een gezonde bloeddruk. De laserbehandeling die wordt uitgevoerd bij diabetische retinopathie wordt vaak in combinatie met het geven van injecties toegepast. Het laseren heeft als doel de kans op toekomstige oogproblemen veroorzaakt door diabetes te voorkomen. Door het laseren blijft het zicht bij de meeste diabetes patiënten gelijk, soms verbetert het en een enkele keer neemt het zicht af. Dit soort laserbehandelingen kent verschillende sessies. Artsen adviseren om iemand mee te nemen naar de laserbehandeling, omdat u nadien een tijdje wazig ziet. De injecties helpen uw zicht te behouden en niet verder te verslechteren. Het is logisch dat u angstig bent en op ziet om injecties in het oog te krijgen. Toch is het een pijnloze behandeling, want uw oog wordt vooraf met speciale druppels verdoofd.

Bijziendheid of verziendheid corrigeren bij diabetes

De laserbehandeling die wordt toegepast om diabetische retinopathie te behandelen, is niet te vergelijken met een ooglaserbehandeling die toegepast wordt om sterkteafwijkingen te corrigeren. Nog altijd komt het merendeel van de diabetes patiënten niet in aanmerking voor een ooglaserbehandeling. Dit omdat door de chronische aandoening uw ogen extra vatbaar zijn voor beschadigingen en oogziekten. Dat neemt niet weg dat u ook met diabetes de wens kan hebben om van die eeuwige bril of contactlenzen af te komen. Het is, met diabetes, niet helemaal onmogelijk om een ooglaserbehandeling te ondergaan. De mogelijkheden hangen af van het feit of en hoe lang uw diabetes stabiel en onder controle is en welke invloed er is geweest op uw ogen. Een sterkteafwijking dient minimaal een jaar stabiel te zijn. Dit is ook voor mensen zonder diabetes een van de voorwaarden om voor een ooglaserbehandeling in aanmerking te komen. Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt, is het van belang om hier niet alleen met een oogarts over te spreken. Leg uw voornemen uit aan de behandelend internist of diabetes verpleegkundige. Deze kan u aan de hand van uw persoonlijke situatie uitleggen of het verstandig is om een ooglaserbehandeling te overwegen. U heeft dan een uitgangspunt om de laserbehandeling verder te onderzoeken.

Ooglaseren diabetes consult

Het verder onderzoeken van de mogelijkheden houdt meestal in dat u een gespecialiseerde oogkliniek zoekt, waar de ooglaserbehandeling wordt uitgevoerd. Behandelend klinieken zijn vaak terughoudend met het toepassen van ooglaserbehandelingen bij diabetes patiënten. Toch is een behandeling met goed resultaat niet ondenkbaar. Stel uw ogen en uw zicht op de eerste plaats. Krijgt u een negatief behandeladvies? Probeer uzelf, hoe moeilijk ook, daarmee te verenigen. Internisten, diabetesverpleegkundigen en behandelend oogartsen hebben het beste met u voor.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com

Afspraak maken
close slider