Ooglaseren aftrekbaar

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Is ooglaseren aftrekbaar van de jaarlijkse belastingaangifte? Slim en handig gebruik maken van aftrekposten bij uw belastingaangifte, levert aardig wat besparingen op. De voorbije jaren zijn de aftrekmogelijkheden voor zowel ziektekosten als medische hulpmiddelen behoorlijk beperkt. Laat u altijd adviseren door een belastingconsulent over ‘ooglaseren aftrekbaar’, voordat u de kosten in mindering brengt op de aangifte.

Ooglaseren aftrekbaar.

Ooglaseren aftrekbaar.

Aftrekposten belastingaangifte

Wanneer u zorgkosten heeft, dan kunt u bepaalde kosten aftrekken van de jaarlijkse belastingaangifte. De belastingdienst spreekt dan over zogenaamde specifieke zorgkosten. Om deze kosten ook daadwerkelijk af te mogen trekken dient u aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Het is soms ook mogelijk om kosten die u maakt voor anderen, b.v. minderjarige kinderen, af te trekken. Onder specifieke zorgkosten worden onder meer kosten voor medicijnen en bepaalde medische hulpmiddelen begrepen. De belastingdienst hanteert strikte voorwaarden:

  • Zorgkosten mogen niet worden afgetrokken van de aangifte als er sprake is van het verplichte en/of vrijwillige eigen risico.
  • Kosten mogen alleen afgetrokken worden als ze verband houden met een ziekte en/of invaliditeit.
  • Alleen het gedeelte van de gemaakte kosten die niet door uw (aanvullende) zorgverzekering en/of vanuit de bijzondere bijstand worden vergoed mogen als aftrekpost vermeld worden.
  • Laat u een behandeling uitvoeren bij een niet door uw zorgverzekeraar gecontracteerde zorgverlener en bent u dan een vergoeding verschuldigd? Dan kunt u deze kosten niet van de belasting aftrekken.
  • Bewaar de originele correspondentie, nota’s en overzichten. De belastingdienst kan hier om vragen.

Hulpmiddel ooglaseren aftrekbaar

Medische hulpmiddelen kunnen eveneens onder bepaalde voorwaarden van de aangifte worden afgetrokken. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om de originele nota’s, facturen en andere correspondentie zorgvuldig te bewaren. Hulpmiddelen die uw gezichtsvermogen ‘vervangen’ zoals een blindengeleidenhond of aanpassingen aan een computer zijn aftrekbaar. Middelen die u beter laten zien zoals contactlenzen, een bril of een ooglaserbehandeling zijn niet aftrekbaar. Vergoed uw zorgverzekeraar de kosten van een ooglaserbehandeling niet, dan bent u zelf voor de kosten verantwoordelijk. Ooglaseren is niet aftrekbaar van de belastingdienst. Vul bij het invullen van uw aangifte nooit zomaar de gemaakte kosten van een ooglaserbehandeling in. Vooraf is bekend dat deze kosten niet afgetrokken kunnen worden. Eventuele boetebedragen en naheffingen kunnen snel oplopen.

Korting ooglaseren aftrekbaar Belastingdienst

Met het uitblijven van een volledige kostenvergoeding en het niet af kunnen trekken van de gemaakte kosten van de Belastingdienst, kan een ooglaserbehandeling een dure ingreep zijn. Het is interessant om vooraf de verschillende oogklinieken en tarieven met elkaar te vergelijken. U kunt enerzijds op de kosten besparen en anderzijds vindt u zo de oogkliniek en behandelaar waar u zich vertrouwt en op uw gemak voelt. Dutch Clinic biedt ooglaserbehandeling aan voor een all-in tarief vanaf € 1.590. Een technisch en uitgebreid medisch onderzoek wordt voor het ooglaseren toegepast. Hierin wordt onder meer gekeken naar de sterkteafwijking. Een ervaren oogarts onderzoekt uw ogen zowel aan de binnen- als buitenzijde. Na het afronden van de onderzoeken kan gezegd worden of uw ogen gelaserd kunnen worden en welke techniek daar het beste bij kan worden toegepast.

Blijvende resultaten

Wanneer u een ooglaserbehandeling overweegt, zoekt u naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Uw ogen zijn belangrijk en het is logisch dat u de behandeling door een ervaren oogarts wilt laten toepassen. Ook zonder een kosten vergoeding en/of teruggave van de Belastingdienst kunt u kiezen voor hoogwaardige kwaliteit en ervaren, gespecialiseerde artsen. Wekelijks passen de artsen van Dutch Clinic de ooglaserbehandeling met succes toe. De kliniek werkt met verschillende lasertechnieken:

  • IntraLasik Femtosecond
  • TransPRK
  • Lasek

Afhankelijk van uw sterkteafwijking en de cilinder wordt een behandeling op maat aangeboden. Een ooglaserbehandeling is een kort durende ingreep, waarvan u vlot hersteld. Na de ingreep hebben uw ogen en hersenen wat tijd nodig om aan het nieuwe zicht te wennen. Afhankelijk van de toegepaste techniek ziet u direct na de ooglaserbehandeling verbetering. Het duurt een aantal weken tot maanden voordat het zicht volledig stabiel en scherp is. De resultaten die bereikt worden zijn in principe blijvend. Wanneer u ouder wordt kan het op een bepaald moment nodig zijn om een leesbril te gebruiken, dit staat los van bijziend- en/of verziendheid.

Consult ooglaserbehandeling

Heeft u regelmatig matig last van geïrriteerde ogen als gevolg van contactlenzen? Bent u bril moe? Een ooglaserbehandeling maakt u bril en contactlens onafhankelijk. Heeft u een grotere sterkteafwijking dan met een ooglaserbehandeling gecorrigeerd kan worden? Wellicht dat het plaatsen van een vervang- of voorzetlens een mogelijkheid is. Laat u adviseren door de oogartsen van Dutch Clinic. Een afspraak voor een consult maakt u door telefonisch contact op te nemen met +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com