Over ooglaseren, onze oogkliniek, de werkwijze en veel meer…
Uw ogen zijn onvervangbaar. Een ooglaserbehandeling is dus niet iets wat u zomaar laat doen. Dat begrijpen wij volledig. Wij zijn er dan ook voor u om al uw vragen te beantwoorden. Voor uw gemak hier op onze site maar natuurlijk ook persoonlijk. Staat uw vraag er niet bij, wilt u meer toelichting of wenst u een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of boek een gratis consult voor een vooronderzoek. Wij helpen u graag een weloverwogen besluit te nemen.
Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic.
Wat is bij de prijs van een ooglaserbehandeling inbegrepen?
De kosten van een ooglaserbehandeling zoals vermeld op onze site zijn per oog en all-in. Dat betekent dat het inclusief het technische en medische vooronderzoek, de ooglaserbehandeling en alle nacontroles is.
Hoeveel nacontroles zijn bij de prijs voor een ooglaserbehandeling inbegrepen?
In totaal heeft u bij een ooglaserbehandeling 7 nacontroles bij de prijs inbegrepen. Uw nacontroles vinden plaats op 7 verschillende momenten:
1 uur na het ooglaseren,
1 dag later,
na 2 weken,
1 maand na de ooglaserbehandeling,
3 maanden later,
na 6 maanden en
1 jaar na de behandeling.
Indien u behoefte heeft aan meer nacontroles dan is dat altijd mogelijk. Hiervoor berekenen wij u geen extra kosten.
Mijn sterkte is -6, betaal ik meer dan bij een sterkte van -2?
Wij hanteren vaste tarieven. De werkzaamheden zijn in beide situaties vrijwel identiek.
Ik ben bijziend, betaal ik meer dan bij verziendheid?
Wij hanteren vaste tarieven. De werkzaamheden zijn in beide situaties vrijwel identiek.
Er worden zoveel verschillende termen gebruikt voor bijziendheid en verziendheid. Wat betekenen deze termen?
Is er sprake van bijziendheid, myopie, dan is uw zicht voor veraf niet goed. De oogafwijking wordt aangeduid met een ´min´-sterkte (-). Indien er sprake is van verziendheid, hyperopie, dan kunt u dichtbij slecht zien. Deze oogafwijking wordt aangeduid met een ´plus´-sterkte (+).
Wat is het medisch vooronderzoek?
Het medisch vooronderzoek wordt gedaan als het technisch onderzoek positief is. Dit onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens het medisch vooronderzoek wordt een groot aantal metingen uitgevoerd zoals de oogdruk, pupilgrootte en traankwaliteit. Ook wordt een 3D-opname van uw hoornvlies gemaakt, van het regenboogvlies, de pupil en een deel van de ooglens. Tijdens een spleetlamponderzoek wordt met een microscoop de gezondheid van uw ogen onderzocht.
Wat is het technisch onderzoek?
Een technisch onderzoek is het eerste oogonderzoek dat wordt gedaan om te bepalen of u aan de minimumeisen voldoet voor een ooglaserbehandeling. De uitslag van dit onderzoek geeft met 80% zekerheid aan of uw ogen gelaserd kunnen worden. Voldoet u aan alle eisen, dan kunt u na dit onderzoek een afspraak maken voor het medische vooronderzoek waarin met 100% zekerheid wordt bepaald of u voor een ooglaserbehandeling in aanmerking komt.
Het technische onderzoek duurt ongeveer 5 minuten en meet de sterkte, hoornvliesdikte en de bolling (k-waarde) van uw ogen.
Wanneer kan ik een medisch vooronderzoek laten uitvoeren?
Als u volledig voldoet aan de minimumeisen die gesteld worden in het technische onderzoek en u uw zachte lenzen minimaal 2 weken niet heeft gedragen of uw harde lenzen minimaal 4 weken niet.
Wat gebeurt er na het medische vooronderzoek?
Vanaf het eerste consult worden alle metingen opgenomen in uw dossier. Na het medisch vooronderzoek heeft u een eindgesprek met uw oogarts. Hierin wordt uw dossier doorgenomen en krijgt u te horen of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. De uitslag van dit medische vooronderzoek is 100% definitief.
Als ik na de ooglaserbehandeling nog vragen heb, kan ik dan bij de oogarts terecht?
U kunt tijdens de nacontroles met al uw vragen bij de oogarts terecht. Aan deze nacontroles zijn geen kosten verbonden. Wilt u meer nacontroles dan is dat mogelijk.
Waarom zijn de nacontroles zo belangrijk?
Uw ogen zijn een niet te missen zintuig. Daarom is het zeer belangrijk om uw ogen na een ooglaserbehandeling regelmatig te laten controleren. Complicaties zijn zeldzaam, maar als ze toch optreden dan is het van belang dat de oogarts dit in een zo vroeg mogelijk stadium constateert.
Zijn er kosten verbonden aan een nabehandeling?
Heel zelden, in minder dan 2% van alle gevallen, is er na de ooglaserbehandeling nog een restwaarde overgebleven. Als het medisch verantwoord is, kan dit worden gecorrigeerd middels een nabehandeling. Tijdens de nacontroles kunt u dit met de oogarts bespreken.
Waar kan ik terecht als ik een klacht heb?
Natuurlijk streven we ernaar dat iedereen volledig tevreden is. Daarom vragen we u ook om met al uw vragen, opmerkingen en eventuele klachten direct contact met ons op te nemen. Komt het toch voor dat u niet tevreden bent over de wijze waarop wij dit voor u oplossen, dan kunt u uw klacht indienen bij de klachtencommissie. Meer over de klachtenprocedure wordt aan u uitgelegd als u bij het medisch vooronderzoek geschikt bent bevonden. U ontvangt dan een uitgebreid informatiepakket waarin deze procedure beschreven staat.
Kan ik zelf kiezen welke ooglaserbehandeling ik krijg?
U kunt altijd uw voorkeur aangeven voor een bepaalde ooglaserbehandeling. Maar de oogarts neemt de definitieve beslissing welke ooglasermethode voor u het beste is.
Zijn er niet veel risico’s aan een ooglaserbehandeling?
Een ooglaserbehandeling brengt, net als elke medische ingreep, bepaalde risico’s met zich mee, maar deze zijn zeer gering. Wij garanderen u wel dat wij zeer secuur en volgens strenge medische protocollen werken om risico’s tot een minimum te beperken.
Kunnen jullie exact het resultaat van een ooglaserbehandeling garanderen?
Nee, we kunnen nooit het exacte resultaat garanderen. Maar dankzij onze jarenlange ervaring en heel betrouwbare apparatuur kunnen we het wel heel nauwkeurig voorspellen.
Wat teken ik voorafgaand aan de behandeling?
Voor elke ooglaserbehandeling wordt een behandelovereenkomst ondertekend. We hebben die hier al voor u online gezet zodat u het rustig vooraf kunt doornemen.
Fabels en Feiten over ooglaseren
“Een ooglaserbehandeling is eng”
Angst is geen fabel maar het is niet nodig om bang te zijn voor een ooglaserbehandeling. De behandeling zelf is namelijk pijnloos en zeker niet gevaarlijk. Wel kunt u in de eerste uren na de behandeling lichte pijn voelen. Afhankelijk van de soort behandeling varieert de napijn van enkele uren tot 2 à 3 dagen en het herstel verloopt meestal heel snel. In de praktijk blijkt dat de meeste cliënten het erg vinden meevallen. Heeft u toch nog vragen of ziet u op tegen de behandeling? Stel ze dan aan uw oogarts. Zij geven u graag alle informatie.
“Van een ooglaserbehandeling kan ik blind worden”
U kunt niet blind worden van een ooglaserbehandeling. De behandeling vindt namelijk aan het oppervlakte van het hoornvlies plaats. Wij komen met de laser alleen maar aan de voorzijde van het oog. Het zicht bevindt zich aan de achterzijde. Daar komen wij tijdens de behandeling niet. De laser behandelt slechts het ‘venster’ van het oog en niet het oog erachter.
“Ik heb een lage sterkte met een cilinder, dus ik kom niet in aanmerking”
Vrijwel alle sterktes kunnen worden behandeld met een ooglaserbehandeling. Een lage sterkte of cilinderafwijking is geen reden om niet behandeld te kunnen worden.
“Ik zal na een paar jaar wel weer een ooglaserbehandeling nodig hebben”
Dit is niet waar. De resultaten van een ooglaserbehandeling zijn blijvend. U kunt later misschien wel een leesbril nodig hebben omdat het accommoderend vermogen van de ooglens afneemt bij het ouder worden. Dit is een natuurlijk verouderingsproces dat niet kan worden voorkomen, ook niet met een ooglaserbehandeling
“Er is nog weinig bekend over negatieve effecten op lange termijn”
Sinds begin jaren ‘80 is er internationaal veel ervaring opgedaan met laserbehandelingen. Uit onderzoek blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt en dat er geen aanleiding is tot twijfel over de effecten van de behandeling na twintig jaar. De voorloper van het ooglaseren werd 50 jaar geleden al succesvol toegepast en bleek volkomen veilig. Terwijl die technologie van Professor Barraquer qua nauwkeurigheid en veiligheid niet in de schaduw kan staan van de hedendaagse technologie.
“De behandeling is duur”
Een ooglaserbehandeling is kostbaar doordat er gewerkt wordt met zeer hoogwaardige technologie en er veel aandacht gegeven wordt aan de veiligheid van de behandeling. Daar kunnen en willen wij niet op bezuinigen. Daarnaast hebben wij een 24-uurs bereikbaarheidsdienst en de beste en meest ervaren oogartsen.
Zij voeren niet alleen de behandeling uit, maar ook het vooronderzoek en alle controles zodat wij er zeker van kunnen zijn dat uw ogen bij ons in de beste handen zijn. Deze zorgvuldige aanpak is duur maar een ooglaserbehandeling is een eenmalige investering. De kosten voor een bril of lenzen komen daarentegen steeds weer terug.
Veelgestelde vragen veelgestelde vragen
Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over ooglaseren. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.
1. Hoe lang bestaat de ooglaserbehandeling al?
In Nederland worden sinds de jaren 80 van de vorige eeuw al ooglaserbehandelingen uitgevoerd. De behandeling met lensimplantatie bestaat zelfs al langer. Sinds het begin van de behandeltechniek zijn zowel de behandelmethodes als de laserapparatuur verder ontwikkeld en verfijnd. U wordt tegenwoordig behandeld met state of the art apparatuur, waarbij de kans op risico’s en bijwerkingen zeer klein is.
2. Ben ik geschikt voor een ooglaserbehandeling?
In principe komen mensen die gezond zijn en die een bril of contactlenzen dragen, om veraf of dichtbij goed te kunnen zien, in aanmerking voor een laserbehandeling. Een van de voorwaarden is dat uw brilsterkte tenminste een jaar stabiel is en dat zowel u als uw ogen gezond zijn. De meeste laserbehandelingen vinden plaats tussen een leeftijd van 20 en 60 jaar.
3. Is de ooglaserbehandeling pijnlijk?
Alle ooglaserbehandelingen worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en zijn niet pijnlijk. Uw ogen worden voor de behandeling met druppels verdoofd, er komen verder geen naalden aan te pas. Na afloop van de laserbehandeling kunt u een licht branderig gevoel ervaren. Ook kunnen uw ogen wat pijnlijk zijn. Om het gevoel te verzachten krijgt u speciale druppels en medicatie mee, die u gebruikt zolang de oogarts dit voorschrijft.
4. Is een ooglaserbehandeling van invloed op beroepskeuringseisen?
De keuringseisen kunnen soms veranderen. Het is vooraf altijd raadzaam om de keuringsdienst en/of keuringsarts van uw sector te raadplegen voor het ondergaan van een ooglaserbehandeling. Zo is het bekend dat bijvoorbeeld verkeersvliegers of piloten pas een jaar na een ooglaserbehandeling weer mogen vliegen. In andere beroepsgroepen, waaronder de scheepvaart en veiligheidsbeambten, is een laserbehandeling tijdens een keuring geen bezwaar.
5. Hoe lang is de wachttijd voor een eerste vooronderzoek?
Voor zowel het technisch vooronderzoek, het uitgebreide medisch onderzoek als de ooglaserbehandeling zelf, wordt geprobeerd de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Om de huidige actuele wachttijd op te vragen belt u met +31 (0)20 214 2033. Indien gewenst kunt u dan direct een afspraak maken voor een eerste consult.
6. Waarom hanteert iedere kliniek andere tarieven?
Het staat iedere (privé) kliniek vrij om de tarieven te bepalen. De gespecialiseerde oogartsen van Dutch Clinic werken met de modernste apparatuur. U wordt gedurende het hele behandeltraject door een vaste specialist gezien. De tarieven van Dutch Clinic zijn inclusief de vooronderzoeken, de laserbehandeling en 7 controles in het eerste jaar na de behandeling.
7. Heb ik 100% zicht na een ooglaserbehandeling?
De oogartsen passen de laserbehandeling zorgvuldig toe en corrigeren de afwijking zo precies mogelijk. Vooraf wordt al een indicatie gegeven van de resultaten die u kunt verwachten. Het uiteindelijke resultaat verschilt van persoon tot persoon en wordt van tevoren met u besproken.
8. Kan ik mijn ogen laten laseren als ik een cilinder heb?
Ja, ook in geval van een cilinder kan een ooglaserbehandeling toegepast worden. Ook bij een cilinder moeten uw ogen aan diverse andere voorwaarden voldoen om ook daadwerkelijk behandeld te kunnen worden. De sterkte van uw ogen is van belang, maar ook bijvoorbeeld de dikte van het hoornvlies en de cilindersterkte zijn van belang.
9. Wanneer is ooglaseren niet mogelijk?
In bepaalde gevallen wordt een ooglaserbehandeling niet uitgevoerd. Dit is onder meer het geval bij minderjarigen, mensen met staar en mensen met keratoconus. Staar kan eventueel wel behandeld worden met een lensimplantatie. Daarnaast wordt een ooglaserbehandeling ook niet toegepast bij zwangere vrouwen en diabetes patiënten.
10. Mag ik niezen tijdens een ooglaserbehandeling?
Niezen of hoesten tijdens de ingreep heeft geen invloed op het resultaat. De laserapparatuur stopt op het moment dat u uw hoofd beweegt.
11. Ik heb glaucoom, kan ik toch een ooglaserbehandeling ondergaan?
Glaucoom heeft een verhoging van de oogdruk tot gevolg. In principe is een ooglaserbehandeling geen probleem, anders dan dat de oogdruk waarden veranderen. Het is dan ook noodzakelijk om uw ogen vooraf grondig te onderzoeken en vast te laten stellen dat het glaucoom onder controle is. Eventueel kan ook een lensvervanging voorgesteld worden, dit is vaak gunstiger voor het glaucoom dan een ooglaserbehandeling.
12. Wanneer is er sprake van een medische indicatie?
Een medische indicatie kan onder meer gegeven worden als uw ogen een verschil hebben van minimaal 4 dioptrie, bovendien moet er sprake zijn van intolerantie voor contactlenzen.
13. Heb ik na een ooglaserbehandeling nog een leesbril nodig?
Het moeten gebruiken van een leesbril heeft niets te maken met een ooglaserbehandeling. Het gebruik van een leesbril wordt hoofdzakelijk door uw leeftijd bepaald. Het is normaal dat uw oogspieren verslappen en dat de ooglens minder elastisch wordt. Dit is een gevolg van het ouder worden. Ouderdomsverziendheid treedt op vanaf gemiddeld 40 – 45 jaar en kan niet met een laserbehandeling behandeld worden.
14. Hoe groot is de kans op complicaties en bijwerkingen?
Helaas blijkt nog veel te vaak dat mensen een onterechte vrees hebben voor complicaties als blindheid ten gevolge van de laserbehandeling. Blindheid komt nagenoeg niet voor. Ooglaserbehandelingen zijn uitermate veilig en worden uitgevoerd met geavanceerde apparatuur. Eventuele bijwerkingen zoals droge ogen en een geïrriteerd gevoel zijn tijdelijk van aard.
15. Zijn de bereikte resultaten blijvend?
De resultaten van een ooglaserbehandeling zijn permanent. Een enkele keer is er sprake van een onder correctie of over correctie. Dit kan met een aanvullende laserbehandeling gecorrigeerd worden.
16. Kan ik na een ooglaserbehandeling direct aan het werk?
De eerste dagen doet u het wat rustig aan en laat u uw ogen met rust. Bescherm uw ogen tegen lichtinval, stof en water. Het gebruik van een zonnebril is raadzaam. Afhankelijk van uw werkzaamheden kunt u na een aantal dagen alle normale taken uitvoeren.
17. Wordt de ingreep vergoed?
De basisverzekering heeft geen vergoedingsmogelijkheden. Toch hebben de meeste verzekeraars mogelijkheden om een gedeelte van de kosten vergoed te krijgen. Hiervoor heeft u een aanvullend zorgpakket nodig. Wat in uw geval mogelijk is en aan welke voorwaarden u dient te voldoen, staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.
Deze website maakt gebruik van cookies voor de verbetering van de gebruikerservaring. U kunt het gebruik van deze cookies ook uitzetten indien gewenst.
We kunnen vragen om cookies op uw apparaat te plaatsen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.
Klik op de verschillende rubrieken voor meer informatie. U kunt ook enkele van uw voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze websites en de services die we kunnen bieden.
Essentiële Website Cookies
Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om u diensten aan te bieden die beschikbaar zijn via onze website en om sommige functies ervan te gebruiken.
Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te leveren, heeft het weigeren ervan invloed op het functioneren van onze site. U kunt cookies altijd blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren. Maar dit zal u altijd vragen om cookies te accepteren/weigeren wanneer u onze site opnieuw bezoekt.
We respecteren volledig als u cookies wilt weigeren, maar om te voorkomen dat we u telkens opnieuw vragen vriendelijk toe te staan om een cookie daarvoor op te slaan. U bent altijd vrij om u af te melden of voor andere cookies om een betere ervaring te krijgen. Als u cookies weigert, zullen we alle ingestelde cookies in ons domein verwijderen.
We bieden u een lijst met opgeslagen cookies op uw computer in ons domein, zodat u kunt controleren wat we hebben opgeslagen. Om veiligheidsredenen kunnen we geen cookies van andere domeinen tonen of wijzigen. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.
Overige externe diensten
We gebruiken ook verschillende externe services zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u ze hier blokkeren. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site aanzienlijk kan verminderen. Wijzigingen zijn pas effectief zodra u de pagina herlaadt