TransPRK – No-touch Ooglaseren

TransPRK-methode

Wie niet in aanmerking komt voor de IntraLasik Femtosecond-ooglaserbehandeling kan vaak uitwijken naar de TransPRK (No-touch) ooglaserbehandeling. Bij deze oogbehandeling wordt het oog zelf niet aangeraakt maar heel precies via een geavanceerde laser behandelt. Dit vindt plaats aan de oppervlakte van het hoornvlies waar het epitheel door de laser wordt verwijderd. Dit groeit later weer aan. Na de behandeling wordt doorgaans wel meer pijn ervaren dan bij de IntraLasik ooglaserbehandeling en het herstelproces is langzamer.

Voor wie is TransPRK geschikt?

De TransPRK-ooglaserbehandeling is een optie voor wie dus geen IntraLasik ooglaserbehandeling kan ondergaan. De behandeling is meestal geschikt voor mensen met een dun hoornvlies, een lage sterkte, droge ogen of een verhoogd risico op oogletsel.

Vooronderzoek ogen

Voorafgaand aan een TransPRK-ooglaserbehandeling vindt een vooronderzoek aan uw ogen plaats om te beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt. Blijkt dat zo te zijn, dan volgt een medisch vooronderzoek. Als ook dat vooronderzoek een positief resultaat heeft, dan wordt u op de dag van de behandeling in onze oogkliniek in Hoofddorp eerst voorbereid op het ooglaseren zelf. Hiervoor wordt uw oog verdoofd met oogdruppels en opengehouden middels een oogspreider.

De TransPRK-ooglaserbehandeling

Bij de TransPRK-ooglaserbehandeling doet de laser alles. De arts raakt het oog niet aan.

Herstel na de TransPRK-ooglaserbehandeling

Om het herstel na de ooglaserbehandeling te bevorderen krijgt u in de eerste dagen een beschermende contactlens op uw oog. Ook heeft u die dagen waarschijnlijk een branderig gevoel in uw ogen. De mate waarin dit als pijnlijk wordt ervaren verschilt per persoon. Door een donkere zonnebril te dragen en in schemerige ruimtes te blijven nemen eventuele klachten sneller af.

Lasek, TransPRK of IntraLasik ?

Het herstel van de Lasek-methode of TransPRK is langzamer en vaak ook pijnlijker dan die na een IntraLasik-ooglaserbehandeling. Kunt u daarbij al na een paar uur weer goed zien, bij de Lasek of TransPRK bereikt u het gewenste resultaat pas na zo’n 3 maanden. Toch is dat geen reden om altijd voor de IntraLasik-ooglaserbehandeling te kiezen. Andere omstandigheden zoals bijvoorbeeld de conditie van uw ogen bepalen doorgaans voor welk type ooglaserbehandeling u in aanmerking komt.

Welke ooglaserbehandeling past bij u?

Om te bepalen welke ooglaserbehandeling mogelijk is bij uw ogen, boekt u bij ons een gratis consult. Tijdens zo’n consult verricht een van de oogartsen een vooronderzoek waarbij we uw ogen globaal op hun geschiktheid beoordelen. Daarna kunt u een medisch onderzoek inplannen dat definitief bepaalt of uw ogen gelaserd mogen worden. Is dat het geval dan zullen we u adviseren hoe we uw oogafwijking het beste kunnen behandelen. Wilt u daar meer over weten of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.