Staaroperatie

Wordt uw zicht steeds waziger of verliezen kleuren aan intensiteit? Dan kan het zijn dat u staar heeft. Een vervelende aandoening die regelmatig voorkomt. Meestal op oudere leeftijd maar ook jonge mensen kunnen ermee te maken krijgen. Gelukkig is staar goed te verhelpen met een staaroperatie. Een korte operatie die wij voor u uitvoeren met de modernste technieken zodat het beste resultaat wordt bereikt.

Meest moderne staarlenzen

Tijdens de staaroperatie wordt de oude en troebele ooglens via een minuscule incisie verwijderd en plaatsen we de nieuwe, heldere lens direct op uw oog. Om het beste resultaat te garanderen implanteren wij in uw oog uitsluitend de meest moderne staarlenzen die beschikbaar zijn. De gehele staaroperatie neemt zo’n 5 tot 6 minuten in beslag.

Verschillende lenzen mogelijk

Onze ervaren artsen kunnen tijdens de staaroperatie verschillende soorten lenzen implanteren. Zo zijn er lenzen die cilinderafwijkingen corrigeren waardoor u goed veraf kunt kijken en de symptomen van staar verleden tijd zijn. Bij dit type lens blijft een leesbril echter wel nog steeds nodig. Wilt u dit niet dan kunt u ook kiezen voor multifocale lenzen als implantaat. Hiermee heeft u zowel dichtbij als veraf goed zicht. Vooraf kunt u dit uitgebreid bespreken met de arts zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Ontdek staar zo snel mogelijk

Staar is iets wat veel voorkomt, zeker op latere leeftijd en veel meer bij vrouwen dan bij mannen. Door regelmatig uw ogen te laten controleren kan beginnende staar al in een vroeg stadium worden ontdekt. Een optometrist of een erkende opticien die een optometrisch onderzoek uitvoert, kan de signalen van deze oogziekte beoordelen en u doorverwijzen, bijvoorbeeld naar de artsen van de Dutch Clinic.

Symptomen van staar

Bij een vermoeden van staar raden wij u aan om contact op te nemen met een optometrist of erkend opticien. De volgende symptomen kunnen het begin van staar zijn:

  • Wazig zicht of minder contrast
  • Toenemende grauwheid van kleuren
  • Dubbelzien
  • Schaduwbeeld als u kijkt met 1 oog
  • Last van fel licht en schitteringen
  • Slecht zien in het donker

Meer weten over een staaroperatie?

Wilt u meer weten over een staaroperatie bij de Dutch Clinic? Neem dan contact met ons op. Of maak meteen een vrijblijvende afspraak voor een gratis consult in onze oogkliniek in Hoofddorp.