Lensimplantaten

Lensimplantaten in plaats van ooglaseren

In sommige gevallen is een ooglaserbehandeling niet (meer) mogelijk. Bijvoorbeeld omdat uw hoornvlies te dun is of uw oogsterkte hoger dan -10. In dat geval kunnen lensimplantaten de oplossing zijn. Daarmee wordt een lens in uw oog geïmplanteerd zodat u ook zonder bril goed van dichtbij én veraf kunt zien. Zo’n lensimplantaat gaat vervolgens een leven lang mee.

Behandeling bij lensimplantaten

Ook al klinkt het ingrijpend, de behandeling voor lensimplantaten is vrij ongecompliceerd. Nadat uw ogen zijn verdoofd met druppels wordt een kleine incisie van zo’n 2 millimeter in de oog aan de rand van de iris gemaakt. Via deze opening wordt de lens in uw oog geïmplanteerd en bevestigd aan de iris. Na een nacontrole mag u weer naar huis en krijgt u een afspraak voor de volgende nacontroles en duidelijke adviezen voor een goed en vlot herstel.

Zijn lensimplantaten voor uw ogen mogelijk?

Voor de lensimplantaten zijn verschillende soorten lenzen op de markt. Het spreekt voor zich dat de keuze voor de beste lens voor uw ogen geheel afhankelijk is van de conditie van uw ogen. Tijdens het gratis consult waarin het eerste vooronderzoek plaatsvindt, kunnen we globaal bepalen of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling of juist voor lensimplantaten. Een medisch vooronderzoek dat daarna gepland kan worden, geeft definitief uitsluitsel daarover.

Meer weten over lensimplantaten?

Voor vragen over lensimplantaten of een persoonlijk advies bent u altijd welkom in onze oogkliniek in Hoofddorp. Boekt u nu een gratis consult dan plannen we direct met u het eerste vooronderzoek. Of neem contact met ons op als u eerst meer informatie wenst.