Verziend door hyperopie

Ooglaseren bij hyperopie

Met hyperopie ziet u veraf scherper dan dichtbij. U bent dan verziend en heeft onder meer moeite met lezen en televisie kijken. Een vervelende oogafwijking waardoor u ook veel last kunt hebben van wazig zicht, vermoeide ogen en hoofdpijn. Bent u verziend, dan is ooglaseren meestal een goede oplossing.

Verziendheid bij kinderen

Hyperopie is vaak een aangeboren oogafwijking. Kinderen kunnen hun verziendheid nog corrigeren door te focussen maar dit wordt lastiger als u ouder wordt.

Verziend of presbyopie?

Veel mensen menen verziend te zijn terwijl ze presbyopie hebben. Dit laatste is een andere oogafwijking die veelal pas optreedt na het 40e jaar. Twijfelt u welke oogafwijking u heeft dan kan een medisch vooronderzoek door een van onze oogartsen u zekerheid geven.

Oorzaken verziend

Bent u verziend dan wordt dat veroorzaakt doordat de oogbol korter dan normaal is en/of het hoornvlies te plat. Het licht dat via uw pupillen uw oog binnenkomt, wordt dan niet goed op het netvlies gericht. De beelden komen achter het netvlies waardoor alles wat u van dichtbij ziet wazig lijkt.

Minder verziend na ooglaserbehandeling

Ooglaseren is in de meeste gevallen een goede oplossing voor hyperopie. Tijdens een ooglaserbehandeling wordt het hoornvlies van uw oog in de gewenste vorm gelaserd zodat u ook dichtbij weer goed kunt zien zonder dat u een bril of contactlenzen nodig heeft.

Ooglaseren bij verziendheid, ook voor u?

In onze oogkliniek kunt u laten bepalen of u uw verziendheid verholpen kan worden met een ooglaserbehandeling. Dit beoordelen we tijdens een vrijblijvend medisch vooronderzoek dat een van onze oogartsen bij u uitvoert. Direct daarna weet u of u uw ogen kunt laten laseren en welke ooglaserbehandeling voor u het beste is. Vervolgens vertelt de oogarts u ook meteen in hoeverre de hyperopie verholpen kan worden.

Verziend? Laat uw ogen laseren in onze oogkliniek in Hoofddorp

Bent u verziend door de oogafwijking hyperopie, dan kunt u uw ogen laten laseren in onze oogkliniek in Hoofddorp. U hoeft hiervoor alleen maar het online het vrijblijvende vooronderzoek aan te vragen. En wilt u eerst nog meer weten over hyperopie of onze oogkliniek? Bel of mail ons dan, we staan u graag te woord.