Presbyopie, ouderdomsverziendheid

Ooglaserbehandeling bij presbyopie

Moet u uw boek of de menukaart steeds verder van u af houden om goed te kunnen lezen? Of de letters op het scherm alsmaar groter zetten? Als u de 40 bent gepasseerd is er een grote kans dat u dan aan presbyopie lijdt; een mooie naam voor ouderdomsverziendheid. Een leesbrilcorrectie, een innovatieve ooglaserbehandeling, helpt uw ogen weer goed te zien zonder dat u een leesbril nodig heeft.

Presbyopie, een verouderingsproces

Naarmate uw ogen ouder worden, worden ze minder flexibel en elastisch. Het vermogen van uw ogen om scherp te stellen kost dan steeds meer moeite wat vermoeide ogen en wazige zicht veroorzaakt. Presbyopie wordt veroorzaakt door dit verstijven van de ooglens, een onvermijdelijk verouderingsproces waar vroeg of laat iedereen mee te maken krijgt.

Leesbril of ooglaseren?

Natuurlijk kunt u kiezen voor een leesbril of een bril met multifocale glazen. Maar wilt u dat liever niet, dan kunt u een ooglaserbehandeling overwegen. Bij presbyopie is ooglaseren echter niet voor iedereen mogelijk. Het is daarom belangrijk om eerst uw ogen en algehele gezondheid te laten controleren tijdens een medisch vooronderzoek.

Resultaat bij presbyopie

Het medische vooronderzoek wordt in onze oogkliniek in Hoofddorp uitgevoerd door ervaren oogartsen nadat een eerste, technisch, onderzoek heeft uitgewezen dat uw ogen waarschijnlijk gelaserd kunnen worden. Zij beoordelen de conditie van uw ogen en uw algehele gezondheid waarna ze u zullen vertellen of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling en welke dan voor u het meest geschikt is. Daarbij hoort u dan ook meteen in welke mate de presbyopie door het ooglaseren zal afnemen.

Gratis consult in de Dutch Clinic?

Wilt u uw leeftijd niet laten verraden door een leesbril? Vraag dan nu het gratis consult in onze oogkliniek aan en laat uw ogen testen op hun geschiktheid voor een ooglaserbehandeling. En als u eerst liever meer informatie over de Dutch Clinic of presbyopie in het algemeen ontvangt, dan kunt u natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.