Astigmatisme, een cilinderafwijking

Cilinderafwijking in uw oog

Heeft uw oog een cilinder, ofwel een cilinderafwijking, dan wordt dat ook ‘astigmatisme’ genoemd. Een oogafwijking waardoor uw oog niet goed kan scherpstellen en u zowel in de verte als van dichtbij wazig ziet. U kunt een cilinder in een oog of in beide ogen hebben. Een vervelend probleem maar gelukkig wel een die goed op te lossen is, bijvoorbeeld met een ooglaserbehandeling.

Oorzaak van astigmatisme

Astigmatisme kan zowel aangeboren zijn als veroorzaakt worden door letsel of door een andere oogafwijking. Het ontstaat doordat de oogbol of het hoornvlies een afwijkende vorm heeft. Het is bijvoorbeeld te bol of juist te plat. De lichtbundel die uw oog binnenkomt, bereikt daardoor niet het netvlies maar komt daarvoor of daarna bij elkaar. Uw zicht wordt daardoor wazig.

Ooglaserbehandeling verhelpt de cilinderafwijking

Een cilinder in het oog kan in de meeste gevallen heel goed behandeld worden met ooglaseren. Tijdens het ooglaseren wordt het hoornvlies op de juiste plekken afgevlakt zodat het de gewenste vorm krijgt. Na de ooglaserbehandeling kunt u zowel van dichtbij als veraf weer goed zien zonder dat u een bril of contactlenzen nodig heeft.

Ooglaseren bij astigmatisme, ook voor u?

Niet iedereen komt in aanmerking voor ooglaseren. Als u wilt weten of uw oogafwijking astigmatisme is én of dat met een ooglaserbehandeling verholpen kan worden, dan bent u welkom voor een gratis medisch vooronderzoek bij een van onze oogartsen. U weet dan meteen welke oogaandoening u heeft en of u uw ogen kunt laten laseren. De oogarts adviseert u ook direct welke ooglaserbehandeling het beste is en in welke mate uw cilinder zal afnemen.

Cilinder in uw oog? Kies dan voor ooglaseren bij de Dutch Clinic in Hoofddorp

Heeft u een cilinder in een of beide ogen? Laat dan uw ogen laseren in onze oogkliniek in Hoofddorp. Vult u het online formulier in en we bellen u voor een afspraak voor het vrijblijvende eerste vooronderzoek. Wilt u liever eerst nog meer weten over de cilinderafwijking astigmatisme of onze oogkliniek? Bel of mail ons dan, we staan u graag te woord.