Ooglaseren bij myopie of bijziendheid

Myopie zorgt ervoor dat u moeite heeft met het zien van alles wat veraf is terwijl lezen geen enkel probleem vormt. U bent dan bijziend. Een lastige oogafwijking die vaak ook vermoeide ogen en hoofdpijn tot gevolg heeft. Gelukkig kan in veel gevallen ooglaseren bij bijziendheid uitkomst bieden.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Het oog is een bijzonder geavanceerd lichaamsdeel dat optimaal werkt als het net zo effectief en elegant kan bewegen als dat oorspronkelijk bedoeld is. Maar juist waar het menselijk lichaam zo verfijnd is, kan natuurlijk ook veel misgaan. Er bestaan dan ook veel oogafwijkingen. De meest voorkomende behandelen we effectief in de Dutch Clinic.

Erfelijk bepaald

Myopie is een oogafwijking die veelal erfelijk bepaald is en al op jonge leeftijd ontstaat. De bijziendheid blijft meestal op eenzelfde niveau maar kan als iemand eenmaal ouder wordt, toch verergeren.

Oorzaken bijziend

Bent u bijziend dan wordt dat veroorzaakt doordat de oogbol te lang is ten opzichte van de lens en het hoornvlies. De lichtstralen die het oog binnenkomen worden dan te sterk verbogen en vallen vóór het netvlies in plaats van erop. Hierdoor wordt het zicht wazig. Deze afwijking van de oogbol betekent dat het oog niet de ideale kromming heeft.

Minder bijziend na ooglaserbehandeling

Natuurlijk kunt u als u bijziend bent, kiezen voor een bril of contactlenzen. Bent u echter geschikt voor een ooglaserbehandeling, dan kunt u uw ogen ook laten laseren zodat u weer goed veraf kunt zien zonder bril of lenzen. Een ooglaserbehandeling van myopie vlakt het middelste deel van het hoornvlies af zodat het hoornvlies minder bol wordt.

Ooglaseren bij myopie, ook voor u?

Om te bepalen of u ook in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling kunt u in onze oogkliniek een medisch vooronderzoek laten uitvoeren. Na dit gratis onderzoek weet u direct of u uw ogen kunt laten laseren en welke ooglaserbehandeling voor u het meest geschikt is. Vervolgens kan de oogarts die het vooronderzoek heeft uitgevoerd u ook meteen vertellen in hoeverre de myopie verholpen kan worden.

Ooglaseren bij myopie in onze oogkliniek in Hoofddorp

Bent u bijziend door de oogafwijking myopie, dan kunt u kiezen voor ooglaseren in onze oogkliniek in Hoofddorp. U boekt daarvoor online het vrijblijvende eerste oogonderzoek. En heeft u nog vragen over myopie of onze oogkliniek? Bel of mail ons dan, we staan u graag te woord.

Bijziendheid myopie of min afwijking veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over bijziendheid myopie of min afwijking. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Mensen die bijziend zijn, zien voorwerpen en dingen dichtbij erg scherp. Voorwerpen en dingen ver weg worden niet scherp gezien. Myopie, bijziendheid, wordt veroorzaakt door de oog vorm, waarbij een oogbal net een beetje te lang is of het hoornvlies te steil gebogen. Hierdoor valt het licht als het ware voor uw netvlies en dit heeft in de verte een wazig beeld tot gevolg.

Bijziendheid die niet gecorrigeerd wordt, kan uiteenlopende klachten veroorzaken. De meest voorkomende klachten zijn hoofdpijn, vermoeide ogen, wazig beeld in de verte en vermoeidheid tijdens autorijden en sporten.

In eerste instantie wordt bijziendheid gecorrigeerd met het dragen van een bril of lenzen. Bijziendheid is ook prima te corrigeren met een ooglaserbehandeling. De laserbehandeling is erop gericht om de voorzijde van het hoornvlies te corrigeren. Het licht valt na een ooglaserbehandeling goed op uw netvlies, waardoor u ook in de verte scherp ziet.

Bijziendheid of myopie kan gecorrigeerd worden met de IntraLasik Femtosecond ooglaserbehandeling, maar ook de Laser/PRK en TransPRK methode kunnen worden met succes worden toegepast. Tijdens een medisch vooronderzoek wordt beoordeeld welke behandelmethode het beste bij u toegepast kan worden.

Nee. Minderjarigen worden niet behandeld en ook de conditie van uw ogen is van belang. Zo moet de sterkte minimaal een jaar stabiel zijn. De minafwijking mag niet lager dan -12 zijn. Daarnaast wordt ook gekeken naar uw gezondheid en worden uw ogen op verschillende manieren opgemeten. Na een medisch vooronderzoek wordt beoordeeld of u een geschikte kandidaat bent voor een ooglaserbehandeling.

Geadviseerd wordt om iemand mee te nemen naar het vooronderzoek. Om uw ogen op te meten wordt gebruik gemaakt van oogdruppels die uw pupillen verwijden. U kunt hierdoor een tijd wazig zien, waardoor autorijden niet mogelijk is.

Het verschil tussen de verschillende technieken zit hoofdzakelijk in de manier waarop de buitenste laag, het epitheel, van het oog wordt verwijderd en al dan niet terug op zijn plaats wordt gebracht. Ooglaserbehandelingen passen de vorm van het hoornvlies aan, zodat het licht op de juiste manier op uw netvlies valt. Het hoornvlies bestaat in totaal uit vijf verschillende lagen. De techniek die bij u wordt gebruikt, wordt tijdens het vooronderzoek uitgebreid met u doorgenomen.

Voor de laserbehandeling worden uw ogen met speciale druppels verdoofd. Afhankelijk van de lasertechniek wordt het hoornvlies verwijderd of wordt een flapje gemaakt. Vervolgens wordt de vorm van het hoornvlies door de laser bijgeslepen. Daarna wordt het flapje teruggeplaatst en kan het hoornvlies herstellen van de ingreep.

De ingreep duurt niet langer dan 15 tot 30 minuten.

Ooglaseren doet doorgaans geen pijn. Uw ogen worden voor de behandeling verdoofd. Na de behandeling kunt u een geïrriteerd gevoel aan de ogen ervaren. U kunt dit vergelijken met het gevoel alsof er zand in het oog zit. Dit gevoel kan een aantal dagen duren. Probeer de ogen niet extra te belasten door erin te wrijven. Zijn uw ogen erg droog na de laserbehandeling? Dan kan dit gevoel verzacht worden door het gebruik van oogdruppels.

De hersteltijd hangt af van de behandeltechniek. Gemiddeld duurt het een dag tot een week, al is dit ook afhankelijk van de manier waarop u de adviezen van oogarts opvolgt. Dat betekent dat u regelmatig op controle komt en u houdt aan de eventueel voorgeschreven oogdruppels en medicatie.

Om het herstel te bevorderen, wrijft u de eerste twee weken na de laserbehandeling niet in uw ogen. Gebruik ook zeker twee weken geen oog make-up. Ga niet naar de sauna en zwem niet in zout water of chloorwater. Douchen is toegestaan, maar een uitgebreid bad stelt u uit. Contactsporten zijn de eerste 4 weken niet toegestaan. Individuele, niet intensieve sporten kunnen na 2 weken hervat worden.

Dutch Clinic voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen. De gespecialiseerde oogartsen werken met state of the art ooglaserapparatuur. De kans op bijwerkingen of complicaties is minimaal. Eventuele infecties na een ooglaserbehandeling kunnen worden behandeld met speciale oogdruppels.

Meestal is het direct na de ooglaserbehandeling merkbaar dat u anders ziet. De eerste dagen na de behandeling kunnen wazig en scherp zicht zich afwisselen. Uw hersenen moeten wennen aan de nieuwe situatie. Na gemiddeld 5 dagen is uw zicht scherp. Het kan echter nog 6 tot 12 weken duren voordat het zicht volledig stabiel is.

Na een laserbehandeling kan het gebruik van een leesbril nog nodig zijn. Dit heeft niets te maken met bijziendheid, maar met ouderdom. Naarmate u ouder wordt, kunnen uw ogen het zicht minder scherpstellen dan voorheen. De spieren in het oog verslappen en uw lens wordt minder elastisch. Wanneer dit gebeurt, is voor iedereen anders.

De basisverzekering heeft helaas geen vergoedingsmogelijkheden voor een ooglaserbehandeling. Vanuit een aanvullend zorgpakket kan een gedeeltelijke kostenvergoeding worden gegeven. Dit verschilt per pakket en per verzekeraar. Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, kunt u de precieze voorwaarden en bepalingen navragen bij uw zorgverzekeraar. Het krijgen van een vergoeding wil overigens niet zeggen dat u daarmee ook goedkoper uit bent. De kosten voor de behandeling variëren sterk en de vergoedingsbedragen zijn vrij beperkt. Vergelijk daarom vooraf de verschillende kosten en kijk daarbij naar het eventuele vergoedingsbedrag. De kans is groot dat u zonder vergoeding nog voordeliger uit bent.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

 

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com