Bijziendheid (Myopie of min-afwijking)

Ooglaseren bij myopie

Myopie zorgt ervoor dat u moeite heeft met het zien van alles wat veraf is terwijl lezen geen enkel probleem vormt. U bent dan bijziend. Een lastige oogafwijking die vaak ook vermoeide ogen en hoofdpijn tot gevolg heeft. Gelukkig kan in veel gevallen ooglaseren bij bijziendheid uitkomst bieden.

Erfelijk bepaald

Myopie is een oogafwijking die veelal erfelijk bepaald is en al op jonge leeftijd ontstaat. De bijziendheid blijft meestal op eenzelfde niveau maar kan als iemand eenmaal ouder wordt, toch verergeren.

Oorzaken bijziend

Bent u bijziend dan wordt dat veroorzaakt doordat de oogbol te lang is ten opzichte van de lens en het hoornvlies. De lichtstralen die het oog binnenkomen worden dan te sterk verbogen en vallen vóór het netvlies in plaats van erop. Hierdoor wordt het zicht wazig. Deze afwijking van de oogbol betekent dat het oog niet de ideale kromming heeft.

Minder bijziend na ooglaserbehandeling

Natuurlijk kunt u als u bijziend bent, kiezen voor een bril of contactlenzen. Bent u echter geschikt voor een ooglaserbehandeling, dan kunt u uw ogen ook laten laseren zodat u weer goed veraf kunt zien zonder bril of lenzen. Een ooglaserbehandeling van myopie vlakt het middelste deel van het hoornvlies af zodat het hoornvlies minder bol wordt.

Ooglaseren bij myopie, ook voor u?

Om te bepalen of u ook in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling kunt u in onze oogkliniek een medisch vooronderzoek laten uitvoeren. Na dit gratis onderzoek weet u direct of u uw ogen kunt laten laseren en welke ooglaserbehandeling voor u het meest geschikt is. Vervolgens kan de oogarts die het vooronderzoek heeft uitgevoerd u ook meteen vertellen in hoeverre de myopie verholpen kan worden.

Ooglaseren bij myopie in onze oogkliniek in Hoofddorp

Bent u bijziend door de oogafwijking myopie, dan kunt u kiezen voor ooglaseren in onze oogkliniek in Hoofddorp. U boekt daarvoor online het vrijblijvende eerste oogonderzoek. En heeft u nog vragen over myopie of onze oogkliniek? Bel of mail ons dan, we staan u graag te woord.