Micro haar pigmentatie

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Wanneer u kaal bent of begint te worden, zijn er verschillende behandelingen die u kunt ondergaan. De micro haar pigmentatie behandeling is op dit gebied een relatief nieuwe behandeling. Naast de MHP behandeling kunt u mogelijk ook kiezen voor haargroeimiddelen, een haartransplantatie of een haarwerk. Iedere behandeling kent zo zijn voor- en nadelen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe de micro haar pigmentatie behandeling in zijn werk gaat en wat u hiervan kunt verwachten. In sommige gevallen kan deze ingreep ook goed worden gecombineerd met een haartransplantatie behandeling.

Micro haar pigmentatie.

Micro haar pigmentatie.

Hoe gaat de micro haar pigmentatie behandeling in zijn werk?

De meeste mensen die voor haar pigmentatie kiezen, overwegen deze behandeling met de zogenaamde shaven look. Dit wordt ook wel de geschoren look genoemd. Het haar is dan gemillimeterd en met behulp van de pigmentatie worden dan haarstoppels nagebootst.

Er wordt door klinieken meestal gewerkt met permanente pigmenten of semi-permanente pigmenten. Semi-permanente pigmenten worden na ongeveer 6 tot 12 maanden weer een stuk lichter, terwijl met permanente pigmenten het resultaat echt een aantal jaar kan aanhouden.

Tijdens de behandeling wordt met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde apparatuur en hele fijne naalden pigment ingebracht in de hoofdhuid. Aan de hand van uw haarkleur en huidkleur wordt de kleur van het pigment bepaald. Let op dat onder andere de haarlijn zeer bepalend is voor het resultaat. Wanneer u deze behandeling overweegt, is het belangrijk dat u eerst heel goed voor en na foto’s van verschillende klinieken bestudeert. Op deze manier kunt u namelijk een beter beeld krijgen van het resultaat dat u van de behandeling kunt verwachten.

De micro haar pigmentatie behandeling duurt doorgaans ongeveer 4 tot 8 uur. De behandeling begint in de ochtend en u bent in de middag klaar. Voor een optimaal resultaat zijn meestal in totaal 3 behandelingen nodig. Na iedere behandeling herstelt de huid en wordt het pigment weer wat lichter.

Bent u geschikt voor micro haar pigmentatie?

Of u geschikt bent voor deze behandeling, hangt af van diverse factoren. Sommige mensen ondergaan de MHP behandeling om het haar dat ze hebben te verdichten, maar meestal wordt hiervoor gekozen als het haar in de toekomst altijd kort wordt gehouden. Wilt u uw haar ook langer laten groeien? Dan is een haartransplantatie waarschijnlijk beter geschikt voor u.

De MHP behandeling kan in principe door iedereen worden ondergaan. Dit kan bij zowel een lichte als donkere huid. Afhankelijk van uw huid- en haarkleur wordt speciaal de kleur van het pigment hierop aangepast.

Haartransplantatie of micro haar pigmentatie?

Veel mensen twijfelen tussen de micro haar pigmentatie en haartransplantatie behandeling. Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor de haartransplantatie behandeling. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u niet voldoende donorhaar heeft om de kalende plekken mooi op te vullen. Indien dit het geval is, is MHP wellicht een betere optie. In sommige gevallen kunnen de haartransplantatie behandeling en MHP behandeling ook met elkaar worden gecombineerd voor een nog mooier resultaat. Als u twijfelt tussen deze twee behandelingen, is het vaak verstandig om naar minimaal 1 haartransplantatie kliniek en 1 MHP kliniek te gaan. Een bekende specialist op dit gebied is de MHP kliniek. Op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken.

Verschillende namen voor de MHP behandeling

Wanneer wordt gesproken over haar pigmentatie, worden regelmatig veel woorden door elkaar gebruikt. We begrijpen dat dit verwarrend kan zijn. De meest voorkomende namen voor deze behandeling zijn:

  • Micro haar pigmentatie
  • Tricopigmentatie
  • Haar tattoo of haar tatoeage
  • Haar op hoofd tatoeëren
  • Medische tatoeage

In principe wordt altijd dezelfde behandeling bedoeld. Het is wel mogelijk dat de gebruikte apparatuur, pigmenten en techniek per kliniek verschilt.

Micro haar pigmentatie littekenbehandeling

Soms is de micro haar pigmentatie behandeling ideaal voor het camoufleren van littekens. Dit geldt zowel voor de camouflage van littekens die ontstaan zijn door de FUT haartransplantatie behandeling als voor kleine littekentjes die soms ontstaan door de FUE haartransplantatie behandeling. Het is ook mogelijk dat u een litteken wilt laten behandelen als gevolg van een haarziekte of een ongeluk. Laat u altijd goed voorlichten over de mogelijkheden.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com