Medisch vooronderzoek bij een ooglaserbehandeling

Controle voor het ooglaseren

Een ooglaserbehandeling doen we natuurlijk niet zomaar. Voordat we een behandeling kunnen adviseren, zullen we altijd eerst de conditie van uw ogen controleren en de geschiktheid daarvan voor het ooglaseren bepalen. Dat doen we tijdens een medisch vooronderzoek.

Onderzoek door een oogarts

Het medische vooronderzoek wordt in onze oogkliniek altijd uitgevoerd door een oogarts. Het is een uitgebreid onderzoek van ongeveer 1,5 uur. Om uw ogen goed te kunnen onderzoeken worden er pupilverwijdende druppels toegediend. De werking hiervan is langer dan het onderzoek duurt. Wij raden u daarom sterk af om na het onderzoek zelf naar huis te rijden. En het dragen van een zonnebril direct na het onderzoek is absoluut aan te bevelen.

Ooglaseren, een medische ingreep

Een ooglaserbehandeling richt zich weliswaar op uw ogen, het is toch een medische ingreep. De oogarts zal daarom tijdens dit vooronderzoek ook naar uw algehele gezondheid informeren. Zo kan ooglaseren niet plaatsvinden als u bijvoorbeeld reumatoïde artritis heeft, bepaalde vormen van suikerziekte of psoriasis.

Eerst een technisch vooronderzoek

Een medisch vooronderzoek geeft u absolute zekerheid of een ooglaserbehandeling voor uw ogen mogelijk is. Dit uitgebreide onderzoek vindt plaats ná een technisch vooronderzoek. Als uit dat eerste onderzoek blijkt dat u waarschijnlijk geschikt bent voor ooglaseren, dan wordt de afspraak gemaakt voor het medische vooronderzoek.

Geen lenzen dragen

U kunt een medisch vooronderzoek ondergaan als u uw zachte lenzen 2 weken of uw harde lenzen 4 weken niet heeft gedragen.

Boek nu uw medisch vooronderzoek voor ooglaseren

U kunt zich voor het oogonderzoek vrijblijvend opgeven door contact met ons op te nemen. Wel is het goed om alvast vooraf te kijken of u voldoet aan de algehele criteria voor een ooglaserbehandeling. En heeft u nog vragen over deze criteria, het ooglaseren of het medische onderzoek? Dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen of mailen.