Jessner peeling

Contact opnemen

Voor een vrijblijvend gesprek en/of kosteninschatting kunt u ons telefonisch bereiken op +31 (0)20 214 2033

U kunt ook ons contactformulier invullen.

Een Jessner peeling is een behandeling die wordt toegepast om uw huidstructuur te verbeteren en oppervlakkige huidcellen te verwijderen. De behandeling, een chemische peeling, kan worden toegepast bij onder meer pigmentvlekken, acné littekens, een grove huidstructuur en een huid die door de zon beschadigd is. De Jessner peeling heeft een diepe werking en verfijnt de kleur en structuur van uw huid op optimale wijze.

Chemische Jessner peeling

De huid in uw gezicht kan beschadigd zijn door overmatig zonnen, maar u kunt ook last hebben van bijvoorbeeld kleine pigmentvlekjes of acné. Een Jessner peeling is een gezichtsbehandeling die uw huid niet alleen opfrist, maar er bovendien ook gezonder uit laat zien. De Jessner peeling kan worden toegepast in de volgende situaties:

  • Het verminderen van zichtbare, oppervlakkige acné littekens.
  • De behandeling van de huid die door de zon is beschadigd.
  • Het verminderen en verwijderen van pigmentvlekken.
  • Huidverjonging.
  • Het verfijnen van de huid met een grove structuur en/of grove poriën.

De peeling laat diepe rimpels en grotere littekens als gevolg van acné niet verdwijnen. De aangedane huid wordt als gevolg van de behandeling wel verbeterd en ziet er over het algemeen frisser uit.

Werkwijze Jessner peeling

Voorafgaand aan de behandeling dient u de huid te behandelen met Tretinoine crème, die door de behandelend arts tijdens het consult wordt voorgeschreven. De behandelsessie begint met het grondig reinigen van de huid, waarna de chemische peeling wordt aangebracht. De Jessner peeling is een sterke peeling die een diepe werking heeft. De peeling dringt vrij snel door in de onderliggende huidlagen. Omdat de ingrediënten van de peeling onder meer uit zuren en enzymen bestaan, kunt u de eerste paar minuten een branderig gevoel ervaren. Hoe en of de peeling na de behandelsessie wordt geneutraliseerd, hangt af van de sterkte. Op deze manier kan de peeling nog verder inwerken. Op de dag van de behandelsessie brengt u geen verzorgings- en/of cosmeticaproducten aan op de huid.

Na de Jessner peeling

Na de peeling ziet de behandelde huid er wit uit, maar na een half uur verkleurt de huid rood. Als gevolg van de peeling kan uw huid een aantal dagen gezwollen zijn en van kleur veranderen. De behandelde huid gaat uiteindelijk herstellen en laat los. Om de onderliggende huidlagen niet te beschadigen, is het van belang om de velletjes niet los te trekken. De behandelde huid is na gemiddeld 7 dagen vernieuwd. In de week na de behandelsessie wast u de huid alleen met water. Daarna wordt de huid verzorgt met een speciale crème die door de arts wordt aanbevolen. U kunt deze crème naar wens aanbrengen. Nadat de huid is vernieuwd, kunt u overstappen op het gebruik van uw eigen, vertrouwde cosmeticaproducten. Geadviseerd wordt om de behandelde huid zeker een week met een hoge SPF factor extra te beschermen.

Effect van de Jessner peeling

De unieke samenstelling van een chemische peeling heeft een positief effect op de huid. Zo neemt de doorbloeding toe en wordt de vorming van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Uw poriën kunnen verstoppen als gevolg van dode huidcellen, in ernstige gevallen worden hierdoor zelfs ontstekingen veroorzaakt. Met een Jessner peeling, die onder meer is samengesteld uit zuren als melkzuur, salicylzuur en resorcinol, wordt de structuur van uw huid verbeterd. De eerste tekenen van huidveroudering worden verminderd, pigmentvlekken nemen af en uw huid krijgt een egalere teint.

Risico’s en complicatie Jessner peeling

Tijdens een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag weggehaald, waardoor de huid een belangrijke beschermlaag kwijtraakt. Hierdoor ontstaat een grotere kans op huidinfecties en dient u de huid extra goed tegen de invloed van de zon te beschermen. Als gevolg van de chemische samenstelling kan de huid pigment verliezen en lichter worden. Het tegenovergestelde, het ontstaan van pigmentvlekjes, komt een enkele keer voor. Andere mogelijke bijwerkingen en complicaties van een Jessner peeling zijn roodheid, korstvorming, jeuk, littekenvorming, koortslip of herpes, hartritmestoornissen en een dunnere huid. De behandelend arts of huidtherapeut licht tijdens het eerste consult de mogelijke complicaties uitgebreid toe en geeft tips om het risico verder te beperken.

Herstel en resultaat

De resultaten van een chemische peeling zijn goed en bovendien langdurig. Afhankelijk van de behandelvorm, in een losse sessie of een complete kuur, heeft u tot 10 jaar zichtbaar effect. Na een behandelsessie is uw huid in ongeveer 2 weken volledig hersteld. Dat betekent een gladdere, zachtere en zichtbaar elastischer huid. Uw huid ziet er fris uit. Heeft u, in overleg met de arts of huidtherapeut, gekozen voor een Jessner peeling in kuurvorm dan zijn 6 tot 8 behandelsessies inbegrepen. De tussentijd bedraagt 2 tot 4 weken.

Kosten Jessner peeling

Huidbehandelingen zijn persoonlijk. Vaak wordt een eerste behandeling gestart met een mildere peeling om uw huid kennis te laten maken met het product. Daarna worden uw wensen en verwachtingen van een behandeling besproken en wordt gekeken welke chemische peeling het beste aansluit bij uw verwachting en eventuele huidproblemen. Desgewenst kan er tijdens een behandeling in kuurvorm worden overgegaan op een sterkere peeling. Veel hangt af van de huidaandoening die u wilt laten behandelen en de structuur of type van uw huid. De Jessner peeling wordt toegepast vanaf € 195.

Vergoedingsmogelijkheden

Van de Jessner peeling is het bekend en bewezen dat het uitstekend werkt bij de behandeling van acné. Als u de peeling toe laat passen bij acné, dan is het mogelijk om voor een vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking te komen. Niet alle verzekeraars en verzekeringspakketten hebben acnétherapie opgenomen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden en voorwaarden. Wordt de Jessner peeling toegepast als cosmetische behandeling, dan staat daar geen vergoeding tegenover.

Gratis consult

Wilt u uw huid zonder chirurgische ingreep laten verbeteren of verjongen en overweegt u daarvoor een behandeling met een chemische peeling? Laat u dan vrijblijvend voorlichten door de ervaren artsen van Dutch Clinic. Tijdens een gratis consult wordt de Jessner peeling met u besproken. Een arts bepaald of u in aanmerking komt voor de behandeling. In sommige gevallen zoals een beschadiging van de huid, bij het gebruik van bepaalde medicatie en bij auto-immuunziekten kan de arts of huidtherapeut een andere behandeling adviseren. Er wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld en u ontvangt een overzichtelijke prijsopgave. Een afspraak voor een consult maakt u door te bellen met +31 (0)20 214 2033.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com