Laser ontharen

Met het Prowave LX, IPL handstuk kunnen de haren op een veilige en snelle manier worden verwijderd.

Definitief ontharen

Ongewenste haargroei of overbeharing in het gezicht of op het lichaam kan vervelend zijn en als cosmetisch storend worden ervaren. Daarbij kunt u last hebben van irritatie en ingegroeide haartjes én kost het u geld en tijd om de haren te scheren of te harsen. Definitief ontharen door middel van laser biedt hiervoor de oplossing!

Melanine

Melanine is de stof in het haarzakje die de kleur bepaald van de haar. Bij definitieve laserontharing wordt het laserlicht opgenomen door de melanine in de haarzakjes. Hierdoor ontstaat er veel warmte waardoor de voedingsbodem van het haarzakje wordt beschadigd. Door deze beschadiging kan de voedingsbodem geen nieuw haarzakje meer maken en komt de haar niet meer terug.

Wanneer geschikt?

De laser kan alleen de haren in de eerste groeifase behandelen. In deze groeifase zit de haar diepgeworteld in de huid en heeft het haarzakje de meeste kleur. Omdat niet alle haren op het lichaam tegelijk in deze groeifase zitten zijn er meerdere behandelingen nodig om de gewenste resultaten te behalen. Verder is laserontaheren afhankelijk van verschillende factoren zoals haarkleur, haardikte, huidtype en behandellocatie. Dit maakt dat laserontharen een zeer persoonsgerichte behandeling is. Uw huidtherapeut zal tijdens het eerste consult een indicatie geven van de duur van de behandeling en het aantal behandelingen. Gemiddeld zijn er wel minimaal 6 behandelingen nodig.

Cutera Xeo

Bij Dutch Clinic wordt gewerkt met het Cutera Xeo laserapparaat. Met het Prowave LX, IPL handstuk kunnen de haren op een veilige en snelle manier worden verwijderd. Door het koelingssysteem in de kop van het handstuk blijft uw huid gekoeld tijdens de behandeling waardoor het comfort wordt geoptimaliseerd.

Ook voor mannen

Tegenwoordig vinden veel mannen het prettig een haarvrije borst, buik en/of rug te hebben. Ook komt het steeds vaker voor dat mannen kiezen voor een strakke baardlijn en haarlijn op het voorhoofd of in de nek. Definitief ontharen door middel van laser biedt hiervoor de oplossing! U bent welkom voor een consult met onze huidtherapeut voor behandeling en advies.

Vergoeding

Definitief laserontharen in het gezicht bij vrouwen kan worden vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Het is per zorgverzekeraar verschillend hoeveel u vergoed krijgt voor de behandeling, raadpleeg hiervoor uw zorgpolis. Definitief laserontharen tijdens een transgendertraject wordt vaak wel vanuit de basisverzekering vergoed.

Belangrijk om te weten

  • Tijdens het behandeltraject kunnen de haren alleen worden geknipt, getrimd of geschoren. Wanneer de haartjes worden geëpileerd of geharst werkt laserbehandeling niet!
  • Absolute contra-indicaties zijn de zongebruinde of zelfgebruinde huid en blootstelling zonlicht en/of zonnebank.

Ervaringen van onze klanten

Maak kennis met de artsen

Een spataderbehandeling is geen ingreep waar u zomaar even voor kiest. Uiteraard wilt u dat deze ingreep gedaan wordt door een ervaren arts. De artsen van DutchClinic hebben meer dan 25 jaar ervaring.

Dr R.G.S. van Eps

Randolph van Eps

Vaatchirurg

Merel Aalbers

Huidtherapie

Marieke de Groot

OK assistente, verpleegkundige

Pagina geschreven door:
Dr. Randolph van Eps

Dr. R.G.S van Eps heeft meer dan 15 jaar ervaring in de vaatchirurgie en heeft een speciale belangstelling in de behandeling van ader aandoeningen.

Maak direct een afspraak

Nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor u op het gebied van definitief ontharen?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com