Fillers

Fillers zijn injectables; een cosmetische behandeling die de huid opvult en zelfs collageenaanmaak stimuleert. Hiermee wordt weer volume aan het gezicht teruggegeven en verdwijnen de rimpels waardoor het een jongere uitstraling krijgt. Fillers zijn geschikt voor verschillende delen van het gezicht en worden vaak gebruikt bij de lippen en wangen voor een mooi vol effect.

Fillers.

Fillers.

Wat zijn de voordelen van fillers bij Dutch Clinic?

 • Wij voeren jaarlijks meer dan 1.000 behandelingen met fillers uit.
 • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
 • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
 • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
 • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
 • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Soorten fillers

Er zijn verschillende fillers voor de behandeling van rimpels. Bij de Dutch Clinic in Hoofddorp werken we met twee verschillende soorten:

 • Hyaluronzuren; de meest populaire filler, het vult het vocht aan en brengt het volume terug
 • Radiesse; stimuleert ook de aanmaak van collageen en is vooral geschikt voor diepere rimpels of om volumeverlies te herstellen

Behandeling met filler

De behandeling met een filler is altijd tijdelijk van aard. De duur van de werking verschilt per soort maar elke filler is bijzonder effectief. Juist doordat het rechtstreeks op de te behandelen plek wordt geïnjecteerd, is het effect snel zichtbaar. En niet onbelangrijk; het effect is heel natuurlijk omdat de huid haar jeugdige soepelheid weer terugkrijgt.

Waarvoor een filler?

De gebieden die u kunt laten behandelen met een filler zijn onder andere:

 • Lippen
 • Kin
 • Wangen
 • Neus-lippenplooi
 • Jukbenen
 • Wenkbrauwen
 • Lachrimpels
 • Wallen onder de ogen
 • Slapen
 • Marionettelijntjes

Boek een intakegesprek voor een fillerbehandeling

De tijdelijke fillers zijn veilig in gebruik mits toegediend door een ervaren arts, zoals die in onze Dutch Clinic. Om te bepalen of u ook in aanmerking komt voor een fillerbehandeling vindt er altijd een intake in onze kliniek plaats. Tijdens dat gesprek wordt ook meteen bepaald welk type fillerbehandeling voor uw gezicht het meest geschikt is. Heeft u nog vragen dan kunt u ze natuurlijk tijdens dat gesprek persoonlijk stellen. Wilt u een afspraak maken voor zo’n intakegesprek? Neem dan contact met ons op.

Fillers veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over fillers. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Wat is een filler en wat doet het?

Fillers worden gebruikt om uw huid strakker te maken en rimpels te verminderen. Fillers geven een gebied dat wordt behandeld meer volume. Fillers bestaan uit hyaluronzuur of uit een combinatie van hyaluronzuur en een collageen stimulator. De fillers worden door middel van injecties in de huid geïnjecteerd. Na een filler behandeling ziet uw huid er voller, jonger en frisser uit.

2. Kom ik voor een behandeling met een filler in aanmerking?

Als u specifieke delen bijvoorbeeld de huid van uw gezicht wilt laten verbeteren, kan een filler behandeling een goede oplossing zijn. Fillers kunnen worden toegepast voor het opvullen van fijne lijntjes en rimpeltjes, het voller maken van uw lippen, het verbeteren van de gezichtscontouren en/of het corrigeren van de neus en wangen. Een arts beoordeelt uw geschiktheid tijdens een consult.

3. Welke filler is de beste?

Fillers zijn in een breed aanbod verkrijgbaar en de keuze is ruim. Dutch Clinic heeft bewust gekozen voor het gebruik van merken die al langere tijd verkrijgbaar zijn en die bewezen resultaten bieden. Onze artsen werken met fillers van Radiesse, Restylane, Juvederm en Stylage. Afhankelijk van uw wensen wordt een passend behandelplan met een daarbij passende filler geadviseerd.

4. Zijn fillers en andere soorten inectables hetzelfde?

Nee, sommige injectables hebben een andere werking dan fillers. Een ander soort injectable is er bijvoorbeeld op gericht om de stimulatie van prikkes tussen de zenuwen en spieren te blokkeren, waardoor de huid strak trekt en rimpels vervagen. Fillers daarentegen worden gebruikt om het volumeverlies te herstellen en uw huid jonger te laten lijken.

5. Wanneer worden fillers gebruikt en wanneer hebben andere injectables de voorkeur?

De keuze voor een bepaalde toepassing hangt af van het soort rimpels dat u wilt laten behandelen. Dynamische rimpels die ontstaan als gevolg van spierbewegingen worden vaak met andere soorten inectables behandeld. Dit zijn onder meer de zogenaamde kraaienpootjes. Statische rimpels worden veroorzaakt door het verslappen van de huid. Dit kan met een filler behandeld worden. Voorbeelden zijn de jukbeenderen, afhangende mondhoeken en lijntjes op uw wangen.

6. Hoe werkt een filler behandeling?

Op de plaatsen waar de filler wordt ingespoten ontstaat meer volume. Artsen werken met fijne, korte naaldjes om de verstevigende gel te injecteren. De behandeling op zich is niet pijnlijk. Mensen die gevoelig zijn kunnen, indien gewenst, eerst met een verdovende crème behandeld worden. Afhankelijk van de oppervlakte die behandeld wordt, geeft de arts meerdere prikjes en wordt de filler verspreid. Een behandeling duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten.

7. Hoe zie ik eruit na een filler behandeling?

Na de behandeling kan de huid op de injectieplaatsen rood en licht gezwollen zijn. Een enkele keer zijn kleine blauwe plekjes zichtbaar. Binnen een aantal dagen trekken deze verschijnselen vanzelf weg. Geadviseerd wordt om een tot twee uur na de behandeling niet te sporten of inspannende activiteiten te ondernemen. Ga ook niet naar de sauna.

8. Welke gebieden kunnen met een filler behandeld worden?

Fillers worden in het gezicht gebruikt om de huid gladder, strakker en jonger te laten lijken. Daarnaast kan een filler het volume in bijvoorbeeld uw wangen herstellen. Filler behandelingen kunnen echter ook bij de handen en hals gebruikt worden. Fillers met lichaamseigen vet, lipofilling, kunnen ook gebruikt worden voor het opvullen van uw billen, heupen, kuiten en de armen.

9. Hoe kan ik mezelf voorbereiden op een filler behandeling?

Geef uw huid voldoende rust voor een geplande filler behandeling. Plan de injectables niet toe vlak voor of na bijvoorbeeld een chemische peeling of een andere huidverbeterende behandeling. Als dit onverhoopt toch gebeurt, dan kan een filler behandeling tot een later moment uitgesteld worden.

10. Is een filler behandeling pijnlijk?

Vrijwel door alle fillers is een verdoving gemengd. Het eerste prikje is kort voelbaar en daarna is het behandelde gebied verdoofd, zodat u geen pijn voelt. Ook napijn doet zich bij een filler behandeling niet voor.

11. Zijn de resultaten direct zichtbaar?

Direct na de filler behandeling is er resultaat zichtbaar. Door de eventuele zwellingen en huidverkleuringen duurt het maximaal 2 weken, voordat het echte resultaat beoordeeld kan worden. De filler wordt na 6 tot 18 maanden op natuurlijke wijze door het lichaam afgebroken, waarna de behandeling herhaald kan worden.

12. Welke risico’s of complicaties hebben fillers?

Filler behandelingen worden jaarlijks duizenden keren met succes toegepast. Het is relatief een veilige behandeling met een uiterst kleine kans op complicaties. Na de behandeling kunnen de injectieplaatsen licht gezwollen en rood verkleurd zijn. De bijwerkingen zijn mild en verdwijnen vanzelf.

13. Zijn fillers veilig?

Dutch Clinic werkt uitsluitend met tijdelijke fillers die na een aantal maanden door het lichaam worden afgebroken. Deze fillers kunnen zich niet in uw lichaam inkapselen. In geval van complicaties zoals bultjes kan de filler behandeling ongedaan gemaakt worden door het injecteren van hyaluronidase. De artsen van Dutch Clinic hebben jarenlange ervaring met het toepassen van filler behandelingen.

14. Hoeveel kost een filler behandeling?

De kosten voor fillers worden bepaald door het soort filler dat wordt gebruikt en de hoeveelheid die benodigd is om het gewenste resultaat te bereiken. Iedereen heeft andere wensen en verwachtingen, daarom ontvangt u tijdens een consult een persoonlijk behandelplan met een overzichtelijke prijsopgave.

15. Worden de kosten vergoed?

Vanuit de basisverzekering is geen vergoeding mogelijk. Filler behandelingen zijn vrijwel altijd cosmetisch en hebben geen medische noodzaak. Aanvullende zorgpakketten hebben soms wel beperkte mogelijkheden. Dit verschilt per verzekeraar en per zorgverzekering. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar of nalezen in de polisvoorwaarden.

16. Welke nadelen hebben fillers?

De resultaten die bereikt worden, zijn helaas niet blijvend. Om het effect te behouden, is het noodzakelijk om de behandeling regelmatig te laten herhalen. Hier moet u dus wel rekening mee houden. Soms is een chirurgische ingreep een goed alternatief.

17. Kan ik na een filler behandeling nog in de zon zitten?

De eerste week na een filler behandeling gaat u niet onder de zonnebank, maar ook in de zon zitten wordt afgeraden. Na een week kunt u zonnen, mits u uw huid goed beschermd met een hoge SPF factor. Als gevolg van de zon kan de filler versneld worden afgebroken en kan een vroege nabehandeling wenselijk zijn.

18. Gerelateerde onderwerpen

 • Fillers Aalsmeer
 • Fillers Alphen aan den Rijn
 • Fillers Amstelveen
 • Fillers Amsterdam
 • Fillers Beverwijk
 • Fillers Bloemendaal
 • Fillers Haarlem
 • Fillers Hilversum
 • Fillers Hoofddorp
 • Fillers IJmuiden
 • Fillers Katwijk
 • Fillers Leiden
 • Fillers Lisse
 • Fillers Mijdrecht
 • Fillers Nieuw-Vennep
 • Fillers Noordwijk
 • Fillers Purmerend
 • Fillers Uithoorn
 • Fillers Zaandam
 • Fillers Zandvoort