Draadlift

Draadlift is een effectieve methode om uw gezicht en hals te liften en te verstevigen. Middels oplosbare draadjes die via fijne naaldjes in uw gezicht worden aangebracht, wordt de collageenaanmaak gestimuleerd en verstevigt de huid zich op de juiste plekken. De contouren van uw gezicht worden zo scherper waardoor u er weer jaren jonger uitziet.

Draadlift.

Draadlift.

Skinfirming of draadlift

Skinfirming is een andere benaming voor dezelfde techniek; oplosbare draden waardoor de huid gestimuleerd wordt collageen aan te maken. Draadlift is niet bedoeld om uw huid weer volume te geven, daarvoor kunt u beter kiezen voor een van de andere rimpelbehandelingen met injectables. Met draadlift herstelt u het vormverlies van uw gezicht en hals. U krijgt weer de strakkere lijnen terug en bestrijdt effectief de verslapping van de huid.

De behandeling met draadlift

Met een injectienaald worden dunne draden onder de huid in de middelste huidlaag geplaatst. Deze behandeling is niet pijnlijk en een verdoving is dan ook niet nodig. De draadjes zijn huidverstevigend of liftend, afhankelijk van de gekozen dikte. Na een paar weken zijn de draadjes opgelost en vervangen door uw eigen collageen. Dit collageen geeft uw huid weer haar stevigheid en jeugdigheid terug. Na de behandeling kunt u direct naar huis en uw dagelijkse bezigheid oppakken. Het is aan te raden om gedurende de eerste dagen na de behandeling met draadlift niet naar de sauna of zonnebank te gaan of intensief te sporten.

Het resultaat van draadlift

Direct na de behandeling is er al een zichtbaar effect maar na ongeveer drie maanden is het uiteindelijke resultaat zichtbaar doordat het collageen zich dan goed gevormd heeft. De duur van dit effect is ongeveer 1,5 jaar.

Maak nu een afspraak

Een rimpelbehandeling met draadlift is als een facelift zonder te snijden. Effectief, snel en veilig. Wilt u dat ook dan kunt u nu een afspraak maken voor een eerste consult.

Draadlift veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een draadlift, ook wel threadlift genoemd. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Wat is een draadlift?

Een draadlift is een niet-chirurgische facelift en een geschikte oplossing voor de versteviging van de huid van uw decolleté, de hals en het gezicht. De ingreep wordt uitgevoerd met oplosbare hechtdraden. Na het aanbrengen van de draadjes worden deze zachtjes aangetrokken, zodat een liftend effect wordt bereikt. Het gebruik van deze PDO draden heeft als voordeel dat de aanmaak van natuurlijk collageen wordt gestimuleerd en van binnenuit zorgen de draden daardoor voor versteviging.

2. Waarom kies ik voor een draadlift?

Huidveroudering is een natuurlijk proces dat in combinatie met blootstelling aan het zonlicht lijntjes op de huid veroorzaakt. Een draadlift is minder ingrijpend dan een chirurgische facelift en biedt zowel verstrakking als het liften van uw huid. Uw gezicht, hals en/of decolleté worden op veilige wijze verjongd. De hechtdraden die worden aangebracht, lossen vanzelf op en stimuleren de aanmaak van lichaamseigen collageen. De ingreep kent een korte herstelperiode en u kunt uw werkzaamheden snel weer hervatten.

3. Ben ik geschikt voor een draadlift?

De meest geschikte kandidaten voor een draadlift zijn mannen en vrouwen tussen 30 en 60 jaar. Wilt u een jongere uitstraling, maar gaat een traditionele facelift te ver, dan biedt een draadlift vaak uitkomst. De leeftijdsgrens van 60 jaar kan bij rokers lager zijn. De mogelijkheden zijn afhankelijk van de algemene conditie van de huid die u wilt laten behandelen. Uw huid dient voldoende stevigheid te bezitten en ook moet er voldoende onderhuids vetweefsel aanwezig zijn.

4. Hoe wordt een draadlift toegepast?

Met een dunne injectienaald worden de PDO-hechtdraden onder uw huid geplaatst. Na het plaatsen van de draad wordt de naald weggenomen. De draad, die in uw onderhuids vetweefsel wordt geplaatst, is onzichtbaar. Binnen een periode van 6 maanden lossen de aangebrachte draden volledig op. Ondertussen vormt zich collageen in de weefsels rond de draden. Collageen heeft naast een liftend effect ook een versteviging van de huid als resultaat.

5. Is een draadlift pijnlijk?

Een draadlift is een behandeling die nauwelijks pijn veroorzaakt en die zonder volledige of plaatselijke verdoving wordt toegepast. Het is mogelijk om de huid vooraf in te smeren met een verdovende crème. Na afloop kan lichte hoofdpijn optreden.

6. Wanneer kan ik resultaat verwachten?

Na de draadlift zijn de resultaten al enigszins zichtbaar. Het duurt ongeveer 6 weken, voordat het optimale effect zichtbaar is. Uw huid is steviger en voller, terwijl lijntjes en rimpeltjes minder opvallen. Indien gewenst kunt u extra PDO draden laten plaatsen. De resultaten van een draadlift zijn langdurig, al wordt het verouderingsproces niet tot stilstand gebracht.

7. Wat kan ik verwachten van de herstelperiode na de threadlift?

Na afloop van de draadjeslift kan de behandelde huid gezwollen en rood verkleurd zijn. Een enkele keer zijn kleine blauwe plekjes zichtbaar. Dit zijn tijdelijke verschijnselen die na een paar dagen verdwijnen. Direct na de ingreep kunt u douchen en is het gebruik van make-up toegestaan. Het wordt afgeraden om de eerst 4 weken na de draadlift naar de sauna, onder de zonnebank of naar een schoonheidsbehandeling te gaan.

8. Wat zijn de risico’s van een draadlift?

De draadlift is een veilige cosmetische behandeling. De eerste uren na de ingreep kan de huid wat geïrriteerd aanvoelen en sommige mensen ervaren hoofdpijn. Indien gewenst kunt u een paracetamol gebruiken. Zwellingen, rode en blauwe verkleuringen van de huid zijn tijdelijk en nemen in de dagen na de draadlift af. Als u de behandelde huid koelt met een kompres dan wordt het herstelproces versneld. In zeldzame gevallen ontstaan infecties. Het schoonhouden van de behandelde gebieden kan dit voorkomen. Ervaart u andere bijwerkingen of houden de genoemde bijwerkingen langer aan, neem dan contact op met de behandelend arts.

9. Blijft mijn natuurlijke gezichtsuitdrukking behouden?

Ja, de draadlift verstevigt de huid, waardoor deze er jonger en frisser uitziet. Uw natuurlijke gezichtsuitdrukking blijft behouden.

10. Wanneer wordt de draadlift niet toegepast?

Redenen om de draadlift niet toe te passen en/of uit te stellen tot een later tijdstip, zijn het gebruik van medicatie waaronder bloedverdunners, actieve huidinfecties en/of huidbeschadigingen in het te behandelen gebied. Vrouwen die zwanger zijn en/of borstvoeding geven wordt eveneens geadviseerd om de behandeling later toe te laten passen.

11. Hoeveel kost een draadlift?

De kosten voor een draadlift zijn afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen en het aantal draden dat wordt aangebracht.

12. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een draadlift is een cosmetische ingreep die veelal vanuit esthetisch oogpunt wordt toegepast. Er is geen medische noodzaak. Vanuit de basisverzekering zijn er geen beschikbare vergoedingsmogelijkheden. Eventueel bevat uw aanvullende zorgverzekering een gedeeltelijke vergoeding voor cosmetische ingrepen.

13. Kan ik de kosten aftrekken van mijn belastingaangifte?

De Belastingdienst hanteert strikte voorwaarden voor het aftrekken van kosten voor medische ingrepen en behandelingen die u zelf betaalt. U kunt advies inwinnen bij een belastingconsulent of één en ander navragen bij de Belastingdienst zelf.

14. Kan ik de kosten in termijnen betalen?

Een draadlift is een relatief kleine cosmetische ingreep. Gespecialiseerde kredietverstrekkers bieden meestal alleen financieringsmogelijkheden voor duurdere cosmetische of medische behandelingen. Kleine ingrepen met een lage kostprijs komen doorgaans niet voor financiering in aanmerking.

15. Kan ik de draadlift laten herhalen als het effect afneemt?

Ja. Gemiddeld blijft het effect zo’n 1,5 tot 2 jaar zichtbaar. Tussentijds kunnen nieuwe draden bijgeplaatst worden. Uiteraard kunt u ook een alternatieve behandeling overwegen zoals fillers of een chirurgische mini facelift.

16. Zijn PDO draden veilig?

PDO draden worden al jaren gebruikt door onder meer cardiologen en chirurgen tijdens operatieve ingrepen.

17. Hebben alle hechtdraden hetzelfde effect?

Medici maken gebruik van verschillende soorten hechtdraad. Ieder hechtdraad ondersteunt verschillende behoeften. Vaak betreft het een ondersteunende functie die de huid vitaler en steviger maakt. De duur van het bereikte effect varieert en hangt onder andere af van het soort hechtdraad dat wordt gebruikt. Tijdens een consult bij een plastisch chirurg wordt hier uitgebreid over gesproken

18. Gerelateerde onderwerpen
 • Draadlift Aalsmeer
 • Draadlift Alphen aan den Rijn
 • Draadlift Amstelveen
 • Draadlift Amsterdam
 • Draadlift Beverwijk
 • Draadlift Bloemendaal
 • Draadlift Haarlem
 • Draadlift Hilversum
 • Draadlift Hoofddorp
 • Draadlift IJmuiden
 • Draadlift Katwijk
 • Draadlift Leiden
 • Draadlift Lisse
 • Draadlift Mijdrecht
 • Draadlift Nieuw-Vennep
 • Draadlift Noordwijk
 • Draadlift Purmerend
 • Draadlift Uithoorn
 • Draadlift Zaandam
 • Draadlift Zandvoort