TCA-peeling

De TCA-peeling is een chemische peeling die oneffenheden in de huid intensief behandelt. Met de stof trichloorazijnzuur wordt een laagje huid verwijderd waardoor de huid een nieuwe huidlaag zal aanmaken. De diepte van de peeling kan variëren, afhankelijk van de huidaandoening die behandeld wordt. De artsen in de Dutch Clinic zullen u daar persoonlijk over adviseren.

Werking van de TCA-peeling

De stof TCA werkt in op de watermantel van de eiwitten in de huid waarna de cel afsterft. Onder deze dode huidlaag, of huidlagen, vormt zich de nieuwe huid. Zodra de oude huidlaag op natuurlijke wijze verdwijnt, verschijnt de nieuwe, frisse huid met een verbeterde huidstructuur en gelijkmatiger pigmentatie.

Wanneer een TCA-peeling
Een TCA-peeling is geschikt bij onder andere:

Deze peeling is echter niet geschikt voor mensen met een donkere of getinte huid vanwege het te grote risico op pigmentvorming bij deze huidtypes.

Bestrijden van huidveroudering

Behalve dat deze peeling huidaandoeningen aanpakt, is het ook geschikt voor het bestrijden van de zichtbare gevolgen van huidveroudering. Zo worden rimpels en fijne lijntjes verzacht en de teint egaler.

Langdurig resultaat

Een TCA-peeling geeft een langdurig resultaat. Het maakt de huid strakker, jonger en gladder. Daarbij is het niet alleen geschikt voor het gezicht maar kan het ook toegepast worden op plaatsen waar de huid vrij dun is zoals de hals en de rug van de hand.

Maak een afspraak

Een TCA-peeling wordt in sommige gevallen ook door de verzekering vergoed, zoals bij de behandeling van acnelittekens. Maakt u nu een afspraak, dan krijgt u tijdens het eerste, vrijblijvende consult met een van de artsen van de Dutch Clinic meer informatie en een persoonlijk advies.