TCA-peeling

De TCA-peeling is een chemische peeling die oneffenheden in de huid intensief behandelt. Met de stof trichloorazijnzuur wordt een laagje huid verwijderd waardoor de huid een nieuwe huidlaag zal aanmaken. De diepte van de peeling kan variëren, afhankelijk van de huidaandoening die behandeld wordt. De artsen in de Dutch Clinic zullen u daar persoonlijk over adviseren.

Werking van de TCA-peeling

De stof TCA werkt in op de watermantel van de eiwitten in de huid waarna de cel afsterft. Onder deze dode huidlaag, of huidlagen, vormt zich de nieuwe huid. Zodra de oude huidlaag op natuurlijke wijze verdwijnt, verschijnt de nieuwe, frisse huid met een verbeterde huidstructuur en gelijkmatiger pigmentatie.

Wanneer een TCA-peeling
Een TCA-peeling is geschikt bij onder andere:

Deze peeling is echter niet geschikt voor mensen met een donkere of getinte huid vanwege het te grote risico op pigmentvorming bij deze huidtypes.

Bestrijden van huidveroudering

Behalve dat deze peeling huidaandoeningen aanpakt, is het ook geschikt voor het bestrijden van de zichtbare gevolgen van huidveroudering. Zo worden rimpels en fijne lijntjes verzacht en de teint egaler.

Langdurig resultaat

Een TCA-peeling geeft een langdurig resultaat. Het maakt de huid strakker, jonger en gladder. Daarbij is het niet alleen geschikt voor het gezicht maar kan het ook toegepast worden op plaatsen waar de huid vrij dun is zoals de hals en de rug van de hand.

Maak een afspraak

Een TCA-peeling wordt in sommige gevallen ook door de verzekering vergoed, zoals bij de behandeling van acnelittekens. Maakt u nu een afspraak, dan krijgt u tijdens het eerste, vrijblijvende consult met een van de artsen van de Dutch Clinic meer informatie en een persoonlijk advies.

Ziet uw huid er oneffen uit? Heeft u last van zichtbare tekenen van huidveroudering? Vallen pigmentvlekken op of heeft u acné littekens? Dan kunt u daar onzeker door worden. Een peeling kan de structuur van uw huid verbeteren. Oppervlakkige lijntjes en pigmentvlekken worden verminderd. Een oneffen huid ziet er na een TCA peeling fris en soepel uit. De behandeling, op basis van trichloorazijnzuur, stelt uw huid in staat zich van binnenuit te vernieuwen. De huid schilfert af en ziet er naderhand sterk en stralend uit.

Een strakkere huid zonder chirurgische ingreep

TCA peelings worden onder andere toegepast op de huid van uw gezicht, uw hals en uw decolleté. Het doel van deze chemische peeling is het verwijderen van dode huidcellen en het versneld af laten schilferen van de buitenste of bovenste huidlaag. Oneffenheden verdwijnen en de ondergelegen lederhuid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Een TCA peeling bevordert uw doorbloeding en heeft een stimulerend effect op de aanmaak van lichaamseigen collageen. Collageen is belangrijk voor de elasticiteit en soepelheid van uw huid. Een volledige TCA gezichtsbehandelingskuur bestaat uit een aantal losse sessies. Een behandelsessie duurt gemiddeld 45 minuten. Afhankelijk van uw huid en de oneffenheden waar u zich aan ergert, bestaat een kuur uit 6 tot 8 behandelingen, waar tussen telkens twee tot zes weken zit.

Geschiktheid TCA peeling

Een chemische peeling, zoals de TCA peeling, is geschikt voor het oplossen van oppervlakkige oneffenheden en huidproblemen. Deze peeling is niet geschikt voor het behandelen van een verslapte huid of het minder zichtbaar maken van rimpels. Voor dit soort huidproblemen zijn andere cosmetische behandelingen geschikter. Daarnaast kan een TCA peeling worden afgeraden aan mensen die bekend zijn met:

  • Een erg droge huid hebben of mensen die bekend zijn met een slechte wondgenezing en eventueel de vorming van keloïde littekens.
  • Huidtypes die vatbaar zijn voor zogenaamde hyperpigmentatie.
  • Overgevoeligheid voor het zonlicht.
  • Atopische dermatitis.

Iedere gewenste peeling wordt voorafgegaan door een kennismakingsgesprek met een ervaren arts en/of huidtherapeut. Deze bekijkt uw huid en de eventuele problemen die u wilt laten behandelen. Aan de hand hiervan kan een behandelplan worden voorgesteld dat al dan niet een TCA peeling en/of andere chemische peeling bevat.

Behandeling TCA peeling

De resultaten van een TCA peeling worden mede bepaald door uw voorbereiding. Een arts of huidtherapeut geeft u tips en adviezen om de huid in de weken voor de peeling te verzorgen. Het is niet ondenkbaar dat een speciale crème, die u regelmatig dient te gebruiken, wordt voorgeschreven. Het belang van een schone huid wordt nog te vaak onderschat. In de weken voor de TCA peeling is het belangrijk om uw huid minimaal tweemaal per dag grondig te reinigen. Smeer uw huid in met een hoge SPF factor en voorkom dat uw huid voor de TCA peeling verbrandt, een arts kan de behandeling in dat geval uitstellen. Op de behandeldag wordt in de kliniek uw huid eerst nogmaals uitgebreid gereinigd. Vervolgens wordt de peeling op uw huid aangebracht. De samenstelling van de peeling met het trichloorazijnzuur heeft direct een bijtende werking, wat een pijnlijk gevoel kan veroorzaken. Na het verwijderen van de aangebrachte peeling wordt uw huid gekoeld en wordt een verzorgende crème aangebracht.

Hersteltijd na een TCA peeling

Na de behandeling werkt het zuur nog een tijdje door, hier voelt u echter niets van. Het pijnlijke gevoel dat ontstaat tijdens de behandeling neemt af als de peeling wordt verwijderd. Het is mogelijk dat u de eerste 24 uur na de peeling nog wat last heeft van een branderig gevoel. Dit is goed te bestrijden door uw huid te koelen met bijvoorbeeld een natte doek. De behandelde huid zal enkele dagen na de peeling gaan vervellen. Dit kan zichtbaar of nagenoeg onzichtbaar zijn, dat verschilt per persoon. Eventueel is de huid tijdelijk anders van kleur. Gebruik de crème of zalf die u van de behandelend specialist heeft gekregen. Alhoewel u na de peeling direct aan het werk kunt, nemen de meeste mensen die de behandeling ondergaan een paar dagen vrij. Uw huid ziet er na de behandeling vreemd uit en is niet echt toonbaar. Het is belangrijk om uw huid de eerste week goed te beschermen. Blijf weg uit de zon en kies voor het gebruik van een crème met een hoge SPF factor.

Resultaat

De resultaten van een TCA peeling zijn niet direct zichtbaar. Nadat uw huid is verveld, ziet u een strakkere huid met minder oneffenheden en minder lijntjes. Uw huidskleur ziet er egaler uit dan voorheen. Bereikte resultaten verschillen erg van persoon tot persoon. Om een optimaal resultaat te bereiken, kan geadviseerd worden om een TCA peeling in kuurvorm te ondergaan, waarbij 6 tot 8 behandelsessies zijn inbegrepen.

Kosten en vergoedingsmogelijkheden

De kostprijs van een TCA peeling kan op basis van losse behandelsessies worden berekend of in kuurvorm. Dit wordt met u besproken tijdens een consult bij de behandelend arts of huidtherapeut. TCA peelings worden gezien als een cosmetische behandeling, waar nauwelijks vergoedingsmogelijkheden voor zijn. Heeft u een aanvullend zorgpakket? Lees dan de polisvoorwaarden na, wellicht dat er een clausule voor cosmetische behandelingen in is opgenomen. Navragen bij uw zorgverzekeraar kan ook.

Gratis consult TCA peeling

Bij Dutch Clinic zijn ervaren specialisten werkzaam die u kunnen adviseren en behandelen voor verschillende huidproblemen. De kwaliteit van de TCA peelings en overige huidverzorgingsproducten waarmee wordt gewerkt, is hoog en gegarandeerd. Tijdens een persoonlijk consult in de kliniek worden uw huidproblemen bekeken en besproken. Aan de hand hiervan kan een behandeltraject worden voorgesteld. De behandelend arts geeft u uitgebreide informatie over het traject en de TCA peeling die zal worden toegepast. Niet alleen wordt uw huid aandachtig bekeken, de arts heeft het daarnaast met u ook over uw algemene gezondheid en uw medische achtergrond. Gebruikt u medicijnen? Neem dan een overzicht en/of de originele verpakking mee naar het gesprek. Dit kan van invloed zijn op de gewenste behandelmethode. Het eerste consult bij Dutch Clinic is gratis, zonder dat daar verplichtingen aan zijn verbonden. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Bel dan met +31 (0)20 214 2033.