TCA-peeling

De TCA-peeling is een chemische peeling die oneffenheden in de huid intensief behandelt. Met de stof trichloorazijnzuur wordt een laagje huid verwijderd waardoor de huid een nieuwe huidlaag zal aanmaken. De diepte van de peeling kan variëren, afhankelijk van de huidaandoening die behandeld wordt. De artsen in de Dutch Clinic zullen u daar persoonlijk over adviseren.

TCA peelings.

TCA peelings.

Werking van de TCA-peeling

De stof TCA werkt in op de watermantel van de eiwitten in de huid waarna de cel afsterft. Onder deze dode huidlaag, of huidlagen, vormt zich de nieuwe huid. Zodra de oude huidlaag op natuurlijke wijze verdwijnt, verschijnt de nieuwe, frisse huid met een verbeterde huidstructuur en gelijkmatiger pigmentatie.

Wanneer een TCA-peeling
Een TCA-peeling is geschikt bij onder andere:

Deze peeling is echter niet geschikt voor mensen met een donkere of getinte huid vanwege het te grote risico op pigmentvorming bij deze huidtypes.

Bestrijden van huidveroudering

Behalve dat deze peeling huidaandoeningen aanpakt, is het ook geschikt voor het bestrijden van de zichtbare gevolgen van huidveroudering. Zo worden rimpels en fijne lijntjes verzacht en de teint egaler.

Langdurig resultaat

Een TCA-peeling geeft een langdurig resultaat. Het maakt de huid strakker, jonger en gladder. Daarbij is het niet alleen geschikt voor het gezicht maar kan het ook toegepast worden op plaatsen waar de huid vrij dun is zoals de hals en de rug van de hand.

Maak een afspraak

Een TCA-peeling wordt in sommige gevallen ook door de verzekering vergoed, zoals bij de behandeling van acnelittekens. Maakt u nu een afspraak, dan krijgt u tijdens het eerste, vrijblijvende consult met een van de artsen van de Dutch Clinic meer informatie en een persoonlijk advies.

Ziet uw huid er oneffen uit? Heeft u last van zichtbare tekenen van huidveroudering? Vallen pigmentvlekken op of heeft u acné littekens? Dan kunt u daar onzeker door worden. Een peeling kan de structuur van uw huid verbeteren. Oppervlakkige lijntjes en pigmentvlekken worden verminderd. Een oneffen huid ziet er na een TCA peeling fris en soepel uit. De behandeling, op basis van trichloorazijnzuur, stelt uw huid in staat zich van binnenuit te vernieuwen. De huid schilfert af en ziet er naderhand sterk en stralend uit.

Een strakkere huid zonder chirurgische ingreep

TCA peelings worden onder andere toegepast op de huid van uw gezicht, uw hals en uw decolleté. Het doel van deze chemische peeling is het verwijderen van dode huidcellen en het versneld af laten schilferen van de buitenste of bovenste huidlaag. Oneffenheden verdwijnen en de ondergelegen lederhuid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Een TCA peeling bevordert uw doorbloeding en heeft een stimulerend effect op de aanmaak van lichaamseigen collageen. Collageen is belangrijk voor de elasticiteit en soepelheid van uw huid. Een volledige TCA gezichtsbehandelingskuur bestaat uit een aantal losse sessies. Een behandelsessie duurt gemiddeld 45 minuten. Afhankelijk van uw huid en de oneffenheden waar u zich aan ergert, bestaat een kuur uit 6 tot 8 behandelingen, waar tussen telkens twee tot zes weken zit.

Geschiktheid TCA peeling

Een chemische peeling, zoals de TCA peeling, is geschikt voor het oplossen van oppervlakkige oneffenheden en huidproblemen. Deze peeling is niet geschikt voor het behandelen van een verslapte huid of het minder zichtbaar maken van rimpels. Voor dit soort huidproblemen zijn andere cosmetische behandelingen geschikter. Daarnaast kan een TCA peeling worden afgeraden aan mensen die bekend zijn met:

 • Een erg droge huid hebben of mensen die bekend zijn met een slechte wondgenezing en eventueel de vorming van keloïde littekens.
 • Huidtypes die vatbaar zijn voor zogenaamde hyperpigmentatie.
 • Overgevoeligheid voor het zonlicht.
 • Atopische dermatitis.

Iedere gewenste peeling wordt voorafgegaan door een kennismakingsgesprek met een ervaren arts en/of huidtherapeut. Deze bekijkt uw huid en de eventuele problemen die u wilt laten behandelen. Aan de hand hiervan kan een behandelplan worden voorgesteld dat al dan niet een TCA peeling en/of andere chemische peeling bevat.

Behandeling TCA peeling

De resultaten van een TCA peeling worden mede bepaald door uw voorbereiding. Een arts of huidtherapeut geeft u tips en adviezen om de huid in de weken voor de peeling te verzorgen. Het is niet ondenkbaar dat een speciale crème, die u regelmatig dient te gebruiken, wordt voorgeschreven. Het belang van een schone huid wordt nog te vaak onderschat. In de weken voor de TCA peeling is het belangrijk om uw huid minimaal tweemaal per dag grondig te reinigen. Smeer uw huid in met een hoge SPF factor en voorkom dat uw huid voor de TCA peeling verbrandt, een arts kan de behandeling in dat geval uitstellen. Op de behandeldag wordt in de kliniek uw huid eerst nogmaals uitgebreid gereinigd. Vervolgens wordt de peeling op uw huid aangebracht. De samenstelling van de peeling met het trichloorazijnzuur heeft direct een bijtende werking, wat een pijnlijk gevoel kan veroorzaken. Na het verwijderen van de aangebrachte peeling wordt uw huid gekoeld en wordt een verzorgende crème aangebracht.

Hersteltijd na een TCA peeling

Na de behandeling werkt het zuur nog een tijdje door, hier voelt u echter niets van. Het pijnlijke gevoel dat ontstaat tijdens de behandeling neemt af als de peeling wordt verwijderd. Het is mogelijk dat u de eerste 24 uur na de peeling nog wat last heeft van een branderig gevoel. Dit is goed te bestrijden door uw huid te koelen met bijvoorbeeld een natte doek. De behandelde huid zal enkele dagen na de peeling gaan vervellen. Dit kan zichtbaar of nagenoeg onzichtbaar zijn, dat verschilt per persoon. Eventueel is de huid tijdelijk anders van kleur. Gebruik de crème of zalf die u van de behandelend specialist heeft gekregen. Alhoewel u na de peeling direct aan het werk kunt, nemen de meeste mensen die de behandeling ondergaan een paar dagen vrij. Uw huid ziet er na de behandeling vreemd uit en is niet echt toonbaar. Het is belangrijk om uw huid de eerste week goed te beschermen. Blijf weg uit de zon en kies voor het gebruik van een crème met een hoge SPF factor.

Resultaat

De resultaten van een TCA peeling zijn niet direct zichtbaar. Nadat uw huid is verveld, ziet u een strakkere huid met minder oneffenheden en minder lijntjes. Uw huidskleur ziet er egaler uit dan voorheen. Bereikte resultaten verschillen erg van persoon tot persoon. Om een optimaal resultaat te bereiken, kan geadviseerd worden om een TCA peeling in kuurvorm te ondergaan, waarbij 6 tot 8 behandelsessies zijn inbegrepen.

Kosten en vergoedingsmogelijkheden

De kostprijs van een TCA peeling kan op basis van losse behandelsessies worden berekend of in kuurvorm. Dit wordt met u besproken tijdens een consult bij de behandelend arts of huidtherapeut. TCA peelings worden gezien als een cosmetische behandeling, waar nauwelijks vergoedingsmogelijkheden voor zijn. Heeft u een aanvullend zorgpakket? Lees dan de polisvoorwaarden na, wellicht dat er een clausule voor cosmetische behandelingen in is opgenomen. Navragen bij uw zorgverzekeraar kan ook.

Gratis consult TCA peeling

Bij Dutch Clinic zijn ervaren specialisten werkzaam die u kunnen adviseren en behandelen voor verschillende huidproblemen. De kwaliteit van de TCA peelings en overige huidverzorgingsproducten waarmee wordt gewerkt, is hoog en gegarandeerd. Tijdens een persoonlijk consult in de kliniek worden uw huidproblemen bekeken en besproken. Aan de hand hiervan kan een behandeltraject worden voorgesteld. De behandelend arts geeft u uitgebreide informatie over het traject en de TCA peeling die zal worden toegepast. Niet alleen wordt uw huid aandachtig bekeken, de arts heeft het daarnaast met u ook over uw algemene gezondheid en uw medische achtergrond. Gebruikt u medicijnen? Neem dan een overzicht en/of de originele verpakking mee naar het gesprek. Dit kan van invloed zijn op de gewenste behandelmethode. Het eerste consult bij Dutch Clinic is gratis, zonder dat daar verplichtingen aan zijn verbonden. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Bel dan met +31 (0)20 214 2033.

TCA peeling veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een TCA peeling. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Wat is een TCA peeling?

Een TCA peeling is een chemische peeling die wordt toegepast om uw huidstructuur te verbeteren. Oneffenheden worden verminderd en uw huidskleur wordt geëgaliseerd. De peeling op basis van trichloorazijnzuur geeft uw huid een frissere, strakkere uitstraling.

2. Ben ik geschikt voor een TCA peeling?

Een TCA peeling kan worden toegepast bij diverse huidaandoeningen. Op basis van de aandoening en/of uw huidtype bepaald een arts welke peeling bij u een optimaal resultaat geeft. Trichloorazijnzuur wordt gebruikt bij het behandelen, verminderen en verwijderen van actieve acné en littekens. Ook pigmentvlekken, grove poriën en zichtbare zonbeschadigingen worden met goed resultaat behandeld.

3. Wanneer is iemand ongeschikt voor een TCA peeling?

De behandeling wordt afgeraden of uitgesteld in geval van actieve ontstekingen en/of infecties in het behandelgebied. Bij een actieve herpes aanval wordt de behandeling eveneens uitgesteld. Bepaald medicijngebruik kan van invloed zijn op de peeling. Sommige acné medicatie dient ruim voor een geplande behandeling gestopt te worden.

4. Hoe werkt een TCA peeling?

De peeling werkt door de bovenste huidlaag te verwijderen. Oppervlakkige peelings verwijderen alleen de bovenste laag, die ook wel stratum corneum wordt genoemd. De TCA peeling kan in verschillende sterktes worden aangebracht. Hoe sterker de peeling, hoe groter het risico op complicaties zoals pigmentverschillen en littekens.

5. Hoe wordt de peeling toegepast?

Voor het aanbrengen van de chemische peeling wordt uw huid zowel gereinigd, ontvet als gedesinfecteerd. De TCA peeling wordt aangebracht en zal in de huid inwerken. U kunt dit ervaren als een branderig gevoel. Hoe lang de stoffen in moeten werken, hangt af van de aandoening die u laat behandelen. Na een bepaalde inwerktijd wordt uw huid gekoeld met koud water, waardoor het brandende gevoel afneemt. Als de huid voldoende is gekoeld en tot rust is gekomen, wordt deze ingesmeerd met een beschermende crème op basis van petroleum.

6. Wat kan ik verwachten na een peeling?

Na de peeling kan uw huid er rood en licht gezwollen uitzien. U ervaart een trekkerig gevoel. In de dagen die volgen schilfert de huid af. Verzorg uw huid zoals de arts dit heeft geadviseerd. De huid kan korstjes vormen. Het genezen hiervan kan met jeuk gepaard gaan. Om littekenvorming en verschil in pigment te voorkomen, krabt of wrijft u niet over de huid. Door het wegnemen van de bovenste huidlaag is uw huid extra gevoelig voor UV-straling. Bescherm uw huid tot zes weken na de peeling met minimaal SPF 30.

7. Welke resultaten kan ik verwachten?

De kwaliteit van uw huid verbetert. Zowel rimpeltjes als fijne lijntjes worden minder en uw huidskleur wordt egaler. De peeling kan ook preventief worden toegepast om de zichtbare gevolgen van het ouder worden te verminderen. Specifieke huidklachten zoals acné, littekens, striae, pigmentvlekken en oneffenheden worden verbeterd.

8. Zijn de resultaten direct zichtbaar?

De eerste week na de behandeling is uw huid niet direct toonbaar. Gemiddeld duurt het een week, voordat de eerste verbeteringen zichtbaar worden. De verbeteringen ontwikkelen zich daarna verder. Bescherm uw huid goed tegen de zon, zodat de resultaten zich optimaal kunnen ontwikkelen.

9. Is een TCA peeling pijnlijk?

De peeling is samengesteld uit chemische stoffen die de bovenste laag van uw huid verwijderen. Dit kan een branderig, vervelend gevoel veroorzaken. Echt pijnlijk is de behandeling niet. Na afloop wordt uw huid sterk gekoeld, zodat het branderige gevoel snel afneemt.

10. Is de chemische samenstelling wel goed voor mijn huid?

Chemisch klinkt wellicht niet direct uitnodigend. Toch wordt de TCA peeling al jaren succesvol toegepast. De bovenste huidlaag bestaat voor het merendeel uit dode cellen die u beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Deze huidcellen schilferen dagelijks af. Dit stelt uw huid in staat zich te vernieuwen. Een TCA peeling versnelt dit proces, zonder nadelige gevolgen voor uw huid en/of gezondheid.

11. Hoeveel behandelingen heb ik nodig voor een optimaal resultaat?

Voor een optimaal resultaat wordt de behandeling in kuurvorm aanbevolen. Afhankelijk van de huidklachten en/of huidaandoening die u laat behandelen zijn 3 tot 4 behandelingen nodig. Tussen iedere peeling zit een periode van 2 tot 4 weken.

12. Welke lichaamsgebieden komen voor een TCA peeling in aanmerking?

De peeling kan worden aangebracht op uw gezicht, nek, borst, rug, armen en benen. Afhankelijk van het te behandelen gebied kent een TCA peeling verschillende risico’s en complicaties. De gezichtshuid herstelt het beste van de behandeling met trichloorazijnzuur. Het is belangrijk dat u nooit meerdere oppervlaktes tegelijkertijd laat behandelen, dit om de kans op toxiciteit te vermijden.

13. Welke risico’s heeft een TCA peeling?

De arts geeft u instructies over de verzorging van uw huid voor en na de behandeling. Ook worden de mogelijke complicaties en bijwerkingen toegelicht. Na de peeling is de huid rood en later roze. Deze verkleuringen kunnen langdurig zichtbaar zijn. Een enkele keer krijgt iemand te maken met infecties, virussen, littekens, aanhoudende koorts en/of pijn.

14. Hoeveel kost een TCA peeling?

Bij Dutch Clinic is een TCA peeling mogelijk vanaf € 285. Tijdens een consult ontvangt u een behandelplan dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Een overzichtelijke prijsopgave is daarbij inbegrepen. De beste resultaten van een TCA peeling worden bereikt als de behandeling in kuurvorm wordt toegepast.

15. Worden de kosten vergoed?

TCA peelings die worden toegepast als behandeling tegen acné, komen soms voor vergoeding in aanmerking. Hiervoor dient u een aanvullende zorgverzekering te hebben afgesloten, vanuit de basisverzekering zijn er geen mogelijkheden. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

16. Welke voordelen heeft een TCA peeling?

De behandeling kan worden toegepast bij verschillende huidskleuren en huidtypes. De peeling is effectief bij het behandelen van pigmentvlekken, fijne rimpels, oneffenheden en actieve acné. Resultaten ontwikkelen zich in de weken en maanden na de peeling.

17. Zijn de resultaten blijvend?

Het effect van de peeling is langdurig zichtbaar. Vooraf kan moeilijk voorspeld worden hoelang het resultaat bij u aanhoudt. Veel hangt af van de manier waarop u uw huid na de peeling verzorgt en beschermt tegen diverse invloeden.

18. Gerelateerde onderwerpen
 • TCA peeling Aalsmeer
 • TCA peeling Alphen aan den Rijn
 • TCA peeling Amstelveen
 • TCA peeling Amsterdam
 • TCA peeling Beverwijk
 • TCA peeling Bloemendaal
 • TCA peeling Haarlem
 • TCA peeling Hilversum
 • TCA peeling Hoofddorp
 • TCA peeling IJmuiden
 • TCA peeling Katwijk
 • TCA peeling Leiden
 • TCA peeling Lisse
 • TCA peeling Mijdrecht
 • TCA peeling Nieuw-Vennep
 • TCA peeling Noordwijk
 • TCA peeling Purmerend
 • TCA peeling Uithoorn
 • TCA peeling Zaandam
 • TCA peeling Zandvoort