Medische Peelings

Wie last heeft van pigmentvlekken, acnelittekens of andere huidaandoeningen kan met een medische peeling de gezichtshuid effectief verbeteren. Deze intensieve gezichtsbehandeling vermindert duidelijk de zichtbare lijntjes en littekens en verbetert de huidstructuur. Voor een medische peeling van uw gezicht kunt u terecht bij de Dutch Clinic in Hoofddorp.

Frisse teint na peeling

Een medische peeling wordt altijd uitgevoerd door een ervaren arts. Tijdens de behandeling wordt de huid geëxfolieerd waarna de dode huidcellen verdwijnen. Hierdoor kan de huid vervolgens veel beter gehydrateerd worden waarna u weer uw frisse, gezonde teint terugkrijgt.

De behandeling met een peeling

Er zijn verschillende soorten peelings. Welke voor u het meest geschikt is, zal de arts bepalen na een eerste consult. In het algemeen verloopt de behandeling met een medische peeling als volgt:

  • Tijdens de behandeling die ongeveer een half uur duurt, wordt de huid eerst goed gereinigd waarna de peeling in meerdere lagen wordt aangebracht. Dit kan wat prikkelend aanvoelen. Nadat de peeling is verwijderd wordt een verzachtende crème op uw gezicht aangebracht.
  • Na de behandeling kan uw huid wat rood zijn en soms zelfs een beetje opzwellen. Een tot twee dagen later zal uw huid ook gaan vervellen.
  • Een paar dagen na de peeling zijn alle symptomen voorbij en heeft u een frisse teint.

Duur en effect van een peeling

Voor een optimaal effect adviseren wij standaard vier medische peelings te plannen met elk een rustperiode van vier weken. Afhankelijk van de conditie van uw gezichtshuid en eventuele huidproblemen bepaalt de arts welke peeling er op welk moment voor uw huid wordt gebruikt. Een herhaalbehandeling kan echter nodig zijn voor een optimaal resultaat.

Na de peeling

Voor een goede nabehandeling thuis krijgt u nog persoonlijk advies van uw behandelend arts. Het is in ieder geval aan te raden om de weken na de behandeling fel zonlicht te vermijden.

Voor elk huidtype en elke huidskleur

Een medische peeling is geschikt voor elk huidtype en elke huidskleur. Welke peeling precies het beste voor u is, weten we pas na een consult waarbij we uw huid nauwkeurig zullen analyseren.

Maak een afspraak

Vraagt u zich af of ook uw huid geschikt is voor een medische peeling? Neem dan contact met ons op voor een eerste consult.