Medische Peelings

Wie last heeft van pigmentvlekken, acnelittekens of andere huidaandoeningen kan met een medische peeling de gezichtshuid effectief verbeteren. Deze intensieve gezichtsbehandeling vermindert duidelijk de zichtbare lijntjes en littekens en verbetert de huidstructuur. Voor een medische peeling van uw gezicht kunt u terecht bij de Dutch Clinic in Hoofddorp.

Medische peelings.

Medische peelings.

Wat zijn de voordelen van een peeling bij Dutch Clinic?

 • Wij voeren jaarlijks meer dan 1.000 peelings uit.
 • Meer dan 15 jaar ervaring met deze behandeling.
 • De modernste apparatuur en de mooiste resultaten.
 • Persoonlijke aandacht en professionele nazorg.
 • De beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland.
 • Altijd snel en eenvoudig een vrijblijvend consult in te plannen via het contactformulier.

Frisse teint na peeling

Een medische peeling wordt altijd uitgevoerd door een ervaren arts. Tijdens de behandeling wordt de huid geëxfolieerd waarna de dode huidcellen verdwijnen. Hierdoor kan de huid vervolgens veel beter gehydrateerd worden waarna u weer uw frisse, gezonde teint terugkrijgt. Een bekende peeling is de Jessner peeling.

De behandeling met een peeling

Er zijn verschillende soorten peelings. Welke voor u het meest geschikt is, zal de arts bepalen na een eerste consult. In het algemeen verloopt de behandeling met een medische peeling als volgt:

 • Tijdens de behandeling die ongeveer een half uur duurt, wordt de huid eerst goed gereinigd waarna de peeling in meerdere lagen wordt aangebracht. Dit kan wat prikkelend aanvoelen. Nadat de peeling is verwijderd wordt een verzachtende crème op uw gezicht aangebracht.
 • Na de behandeling kan uw huid wat rood zijn en soms zelfs een beetje opzwellen. Een tot twee dagen later zal uw huid ook gaan vervellen.
 • Een paar dagen na de peeling zijn alle symptomen voorbij en heeft u een frisse teint.

Duur en effect van een peeling

Voor een optimaal effect adviseren wij standaard vier medische peelings te plannen met elk een rustperiode van vier weken. Afhankelijk van de conditie van uw gezichtshuid en eventuele huidproblemen bepaalt de arts welke peeling er op welk moment voor uw huid wordt gebruikt. Een herhaalbehandeling kan echter nodig zijn voor een optimaal resultaat.

Na de peeling

Voor een goede nabehandeling thuis krijgt u nog persoonlijk advies van uw behandelend arts. Het is in ieder geval aan te raden om de weken na de behandeling fel zonlicht te vermijden.

Voor elk huidtype en elke huidskleur

Een medische peeling is geschikt voor elk huidtype en elke huidskleur. Welke peeling precies het beste voor u is, weten we pas na een consult waarbij we uw huid nauwkeurig zullen analyseren.

Maak een afspraak

Vraagt u zich af of ook uw huid geschikt is voor een medische peeling? Neem dan contact met ons op voor een eerste consult.

Medische peelings veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over medische peelings. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Wat is een medische peeling?

Een medische of chemische peeling verwijdert de bovenste huidlaag. Als gevolg hiervan zal de huid gaan vervellen en wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Met een chemische peeling worden kleine huidbeschadigingen verwijderd en verdwijnen zichtbare sporen van acné, kleine rimpels en littekens. Uw huid wordt gladder, strakker en jonger.

2. Ben ik geschikt voor een medische peeling?

Medische peelings zijn geschikt voor het behandelen van huidproblemen of om uw huid een oppepper te geven. Er zijn diverse peelings beschikbaar die ingezet kunnen worden bij onder meer de behandeling van de huid met zonbeschadigingen, acné(littekens), oneffenheden, fijne lijntjes en rimpeltjes, grove poriën, pigmentvlekken en een grauwe huid. Een medische peeling kan worden afgeraden aan mensen die bekend zijn met hartklachten.

3. Hoe werkt een medische peeling?

De bovenste huidlaag wordt verwijderd door middel van chemische stoffen die ervoor zorgen dat de huidlaag oplost. Voor het aanbrengen van de peeling wordt uw huid diep gereinigd. Afhankelijk van het soort peeling dat wordt toegepast, moet de peeling gedurende een bepaalde tijd intrekken. Waarna de stoffen van uw gezicht worden gespoeld. De behandelend arts laat uw huid rusten, voordat een masker met petroleum ter bescherming wordt aangebracht. Het masker heeft als doel korstvorming na de chemische peeling te beperken.

4. Hoe ziet mijn huid eruit na een medische peeling?

De behandelde huid kan na de peeling rood zijn. Afhankelijk van de peeling die bij u wordt toegepast, trekt dit na een aantal uur vanzelf weg. Het kan ook zijn dat uw huid meerdere weken een wat rozige kleur heeft. Als gevolg van het loslaten van de bovenste huidlaag kunnen zowel blaasjes als korstjes ontstaan. Krab of wrijf deze niet open en/of los, daarmee geeft u ongewenste littekens een kans. Uiteindelijk zal de huid wat vervellen, trek de loszittende velletjes niet van de huid af.

5. Is een medische peeling pijnlijk?

Na het aanbrengen kan de peeling de eerste minuten een tintelend of brandend gevoel geven. Van echte pijn is geen sprake. De huid vooraf verdoven is niet nodig.

6. Hoe lang duurt een medische peeling?

De behandelduur hangt af van het soort peeling die bij u wordt toegepast. Zo kan het nodig zijn om de ene chemische stof langer in de huid te laten trekken dan de andere. Een behandeling duurt gemiddeld 1 à 2 uur.

7. Is één behandeling genoeg voor het gewenste resultaat?

Chemische peelings hebben een langdurig resultaat. Het effect kan tot 10 jaar zichtbaar zijn. Afhankelijk van het soort peeling dat wordt toegepast, onder meer bij salicylzuur of TCA, is het soms nodig om de behandeling te herhalen om het resultaat te optimaliseren. Chemische peelings met Fenol worden in de regel maar één keer toegepast. Het verschil zit onder meer in de sterkte en dieptewerking van een peeling.

8. Blijven er littekens zichtbaar na een medische peeling?

Normaal gesproken laat een chemische peeling geen littekens achter. Littekenvorming kan zich wel als complicatie voordoen bij een behandeling die niet wordt uitgevoerd door een ervaren specialist. Ook kunnen zich pigmentvlekjes of lichtere vlekjes vormen. Deze verdwijnen vaak net zo spontaan als dat ze komen.

9. Kan ik mezelf vertonen na een medische peeling?

Peelings op basis van glycolzuur, salicylzuur en TCA zijn relatief mild. Na de behandeling is er nauwelijks pijn, de huid is soms wat rood en gezwollen. Deze verschijnselen nemen vlot af. Wordt bij de peeling Fenol gebruikt, dan duurt het herstel iets langer. Deze stof dringt dieper in de huid door, waarna de behandelende huid tot 3 maanden een roze kleur kan hebben.

10. Kan ik werken na een medische peeling?

Na een chemische peeling kunt u in principe uw normale werkzaamheden hervatten. De meeste mensen die de behandeling laten toepassen kiezen ervoor om de eerste dagen thuis te blijven. De behandelde huid ziet er anders en soms niet echt toonbaar uit. Na een week is de huid meestal weer voldoende toonbaar.

11. Welke risico’s en complicaties heeft een medische peeling?

Met het verwijderen van de bovenste huidlaag wordt een belangrijke beschermlaag weggehaald. U heeft hierdoor een geringe kans op infecties. Bescherm uw huid met een SPF 30-50 tegen de invloed van de zon. De eerste weken tot maanden na een peeling wordt geadviseerd geen gebruik te maken van een zonnebank en niet te lang in het natuurlijke zonlicht te zitten. Als gevolg van de peeling kan de huid wat pigment verliezen en lichter worden. Een enkele keer ontstaan pigmentvlekjes. Andere bijwerkingen zijn roodheid, zwellingen, korstjes, littekentjes en hartritmestoornissen. De mogelijke risico’s worden tijdens een consult toegelicht.

12. Is het resultaat direct zichtbaar?

Nee, uw huid heeft tijd nodig om te herstellen. Na twee weken worden de resultaten zichtbaar. Afhankelijk van het herstelvermogen van uw lichaam duurt het herstel gemiddeld een maand.

13. Welke nadelen heeft een medische peeling?

Het huidverouderingsproces wordt met een chemische peeling niet tot stilstand gebracht. Het effect van de peeling is een strakkere, gladdere en jongere huid. Diepere rimpels zullen ook na de peeling aanwezig zijn. Wat ook als een nadeel gezien is de duur dat u de huid na een peeling niet aan de zon bloot kan stellen. U bent direct na de behandeling meestal niet toonbaar en er bestaat een zekere kans op pigmentvlekjes.

14. Hoeveel kost een medische peeling?

De kosten voor een peeling zijn afhankelijk van de samenstelling van de peeling en het aantal keren dat de behandeling wordt toegepast. Tijdens het consult ontvangt u een overzichtelijke prijsopgave die op uw situatie is afgestemd.

15. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

De chemische peeling toegepast als acné behandeling komt voor vergoeding in aanmerking als u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten. Vanuit de basisverzekering wordt de chemische peeling niet vergoed. De mogelijkheden en de vergoedingsbedragen variëren per zorgverzekeraar. Meer informatie staat vermeld in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

16. Gerelateerde onderwerpen
 • Medische peelings Aalsmeer
 • Medische peelings Alphen aan den Rijn
 • Medische peelings Amstelveen
 • Medische peelings Amsterdam
 • Medische peelings Beverwijk
 • Medische peelings Bloemendaal
 • Medische peelings Haarlem
 • Medische peelings Hilversum
 • Medische peelings Hoofddorp
 • Medische peelings IJmuiden
 • Medische peelings Katwijk
 • Medische peelings Leiden
 • Medische peelings Lisse
 • Medische peelings Mijdrecht
 • Medische peelings Nieuw-Vennep
 • Medische peelings Noordwijk
 • Medische peelings Purmerend
 • Medische peelings Uithoorn
 • Medische peelings Zaandam
 • Medische peelings Zandvoort