CO2-Laserbehandeling

De huid jonger laten lijken, dat realiseren we met de CO2-laserbehandeling. Deze behandeling in huidverbetering wordt uitgevoerd met een fractionele CO2-laser die uiterst nauwkeurig werkt. Hierdoor kunnen ook de kwetsbare delen van de huid en het gezicht veilig behandeld worden. Met deze secure laserbehandeling wordt uw huid steviger en egaler waardoor u er weer jaren jonger uit zal zien!

Huidstructuur herstellen

De behandeling met de fractionele CO2-laser herstelt de huidstructuur. Onregelmatigheden verminderen of verdwijnen na een of enkele behandelingen. Het stimuleert collageenvorming en het bindweefsel herstelt van binnenuit waardoor een nieuwe huidlaag ontstaat. De huid krijgt weer een gezonde teint, is egaler en steviger en minder vochtarm.

Voor verslapte, verouderde huid, bij acne, vlekken, grove poriën of littekens

Heeft u last van een verslapte of verouderde huid of zijn er veel onregelmatigheden op uw huid te zien? Dan is deze laserbehandeling een geschikte methode om uw huid te verbeteren. Ook bij acne, acnelittekens of andere littekens wordt het succesvol toegepast. En wie van grove poriën, rimpels, ouderdomsvlekjes of een zwangerschapsmasker af wilt, kan ook voor behandeling met de fractionele CO2-laser kiezen.

Donkerder huid? Dan een peeling

Voor een succesvolle behandeling is het wel belangrijk dat de huid al een tijd niet meer in de zon is geweest. De laser veroorzaakt namelijk een lichtere huidskleur waardoor zichtbare verkleuringen kunnen ontstaan. Om diezelfde reden is deze behandeling ook niet geschikt voor mensen met een donkerder huid. Een medische peeling is dan meestal een goed alternatief.

Waarvoor is de CO2-laserbehandeling geschikt

De fractionele CO2-laserbehandeling kan toegepast worden bij:

  • Gezicht, ook de kwetsbare huid rondom de ogen en mond
  • Hals
  • Decolleté
  • Handen

Krachtige en precieze laserstraal

De fractionele CO2-laser heeft een minuscule maar krachtige laserstraal. Het kan daardoor heel precies en heel veilig de bovenste en middelste huidlaag behandelen. De laserstraal verwijdert de gewenste hoeveelheid huid waarna het natuurlijke herstelproces begint. Dit proces waarin nieuw collageen wordt aangemaakt, houdt enkele maanden aan. Na de behandeling zelf zal de huid gaan vervellen waardoor een jongere, mooiere huid zichtbaar wordt.

Langdurig effect

Juist doordat het effect van deze laserbehandeling niet stopt bij de behandeling zelf maar het een proces in gang zet dat enige maanden blijft voortduren, is ook het resultaat van deze behandeling langduriger. Het effect kan wel vijf tot tien jaar zichtbaar blijven. Het is daarbij wel van belang dat u ook zelf in die periode goed voor uw huid zorgt. Roken en onbeschermd in de zon zijn funest en zullen het verkregen resultaat snel teniet doen.

De behandeling met de fractionele CO2-laser

Voorafgaand aan de behandeling wordt de te behandelen plek verdoofd met een zalf. Vervolgens zal de fractionele CO2-laser minuscuul kleine gaatjes in het huidoppervlak maken. Hierdoor wordt op de juiste locatie een heel dun huidlaagje verwijderd, alsof uw huid aan het vervellen is. Direct na de laserbehandeling wordt uw huid gekoeld en vervolgens moet u de huid gedurende vijf dagen regelmatig insmeren met een speciale zalf. Die zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en infecties geen kans krijgen. Na deze periode verzorgt u de huid met een andere zalf. De instructies die gelden voor de verzorging van uw huid ontvangt u na de behandeling persoonlijk van uw arts.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling is de huid gezwollen en rood. Dit neemt na een paar dagen af. De behandeling zelf vindt poliklinisch plaats, u mag dus dezelfde dag weer naar huis. Wel is het verstandig om iemand mee te nemen die u naar huis kan rijden omdat u dat op de dag zelf nog niet mag.

Bescherming tegen de zon

Een week na de behandeling kunt u alweer veel van uw reguliere activiteiten oppakken. Wel moet u daarbij uw huid heel goed beschermen tegen de zon. Het is aan te raden om de huid helemaal af te schermen of het ten minste in te smeren met een bescherming vanaf SPF 30.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen en de duur van elke behandeling wisselt per persoon. Dit is onder meer afhankelijk van de conditie van uw huid en de ernst van de onregelmatigheden. Zo zullen diepere acnelittekens vaak wel vier behandelingen vergen. Tussen elke behandeling moet u rekenen op een herstelperiode voor uw huid van drie tot zes maanden.

Maak een afspraak

Of ook uw huid verbeterd kan worden met de fractionele CO2-laserbehandeling kunt u ons altijd vragen tijdens een vrijblijvend consult. Hiervoor maakt u gemakkelijk online een afspraak bij onze kliniek in Hoofddorp. De arts zal dan al uw vragen beantwoorden en op basis van de conditie van uw huid en de mate van de huidaandoening, u heel gericht informeren of de CO2-laserbehandeling of een van onze andere dermatologische behandelingen voor u de beste keus is.

Fractional CO2 laserbehandeling veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over een fractional CO2 laserbehandeling. De vragen zijn voorzien van korte antwoorden. Heeft u na het lezen van de informatie aanvullende of andere vragen? Neem dan contact met ons op.

1. Wat houdt een fractionele CO2 laserbehandeling in?

De fractionele CO2 laser wordt onder andere gebruikt voor het verstrakken van de huid, het verminderen van rimpels, het egaliseren van de teint en het verkleinen van de huidporiën. Uw huid wordt zowel van binnenuit als van buitenaf vernieuwd. De CO2 laser maakt minuscuul kleine gaatjes in de huid, waarna de warmte van de laser zich verspreidt onder uw huidoppervlak. De aanmaak van elastine en collageen worden gestimuleerd, waardoor uw huid strakker, gladder en steviger wordt. De gaatjes zorgen ervoor dat uw huid wordt aangezet tot huidvernieuwing. De huidoppervlakte wordt verbeterd.

2. Wanneer wordt een CO2 laserbehandeling toegepast?

De CO2 laserbehandeling wordt toegepast voor het verzachten van rimpels en lijntjes, het verminderen of verwijderen van littekens, het behandelen van (steel)wratjes en voor huidverjonging en huidversteviging. De behandeling is geschicht voor onder meer uw gezichtshuid, uw decolleté, uw hals en uw handen. In sommige gevallen kunnen ook andere littekens op het lichaam behandeld worden.

3. Ben ik geschikt voor een CO2 laserbehandeling?

Een CO2 laserbehandeling is geschikt als u uw huid wilt verjongen en daarbij last hebt van bijvoorbeeld een verstoorde huidstructuur, een verouderde huid, littekens of opvallende grove poriën. Een donkere blijkt minder goed te behandelen, omdat er een zekere kans is op pigmentveranderingen. De behandelend arts kan dan een alternatieve behandeling zoals een chemische peeling voorstellen.

4. Wat kan ik verwachten na een CO2 laserbehandeling?

Uw huid is na afloop van de behandeling licht gezwollen. Dit neemt in de week die volgt geleidelijk aan af. De behandelde huid krijgt te maken met kostvorming. De korstjes verdwijnen met het vernieuwen van de huid. De behandelde huid voelt anders aan dan u gewend bent. Het is normaal om een strak gevoel te ervaren en uw gezicht kan er wat vreemd uitzien. De meeste mensen zien 3 tot 5 dagen na de CO2 laserbehandeling een omslagpunt. De huid gaat er weer gewoon uit zien, de zwellingen en korstjes verdwijnen. Eventuele roodheid kan iets langer zichtbaar zijn.

5. Is een CO2 laserbehandeling pijnlijk?

Voorafgaand aan de CO2 laserbehandeling wordt de huid meestal verdoofd met behulp van een verdovende crème. De behandeling wordt daarna als draaglijk ervaren. Al tijdens het consult wordt met u gesproken over de mate van pijn die u kunt verwachten. Na de behandeling kan de huid nog een aantal uren branderig aanvoelen.

6. Hoe lang duurt het voordat mijn huid hersteld is?

Na de behandeling is de huid gezwollen en rood. De korstjes die zich in de dagen daarna vormen, vallen vanzelf van uw huid af. Gemiddeld duurt het 1 à 2 weken voordat de huid volledig is hersteld.

7. Welk resultaat kan ik verwachten?

De aanmaak van collageen en elastine houden na een CO2 laserbehandeling 3 tot 6 maanden aan. Afhankelijk van hetgeen u laat behandelen en de verwachte resultaten, zijn 1 tot 4 behandelsessies nodig om een optimaal resultaat te bereiken.

8. Wordt de behandeling bij iedereen toegepast?

Nee, voorafgaand aan de behandeling wordt door een cosmetisch arts beoordeeld of u in aanmerking komt voor de behandeling. De arts let hierbij onder meer op uw algemene gezondheid, uw huidtype en het gebruik van medicatie. Sommige medicijnen hebben een verstoorde wondgenezing en/of gevoeligheid voor licht als bijwerking. De CO2 laser kan dan niet toegepast worden. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven komen niet voor de behandeling in aanmerking.

9. Kan ik direct na de CO2 laserbehandeling aan het werk?

In principe is er geen belemmering om te gaan werken. Veel mensen kiezen er echter voor om 5 tot 7 dagen thuis te blijven. De behandelde huid ziet er immers rood uit. Het is belangrijk dat u de behandelde huid beschermt tegen invloeden van buitenaf.

10. Kan ik zonnen of naar de sauna?

Artsen adviseren om niet naar de sauna te gaan zolang de behandelde huid gevoelig is en een roze kleur heeft. Behandel de huid dagelijks een aantal keren met een beschermende crème met minimaal SPF 30. Zowel zes weken voor als na de behandeling stelt u uw huid beter niet bloot aan de zon en/of solarium.

11. Mag ik make-up gebruiken?

De huid mag gecamoufleerd worden met make-up wanneer alle korstjes zijn verdwenen. Dit duurt gemiddeld 7 dagen. Geadviseerd wordt om cosmetica producten te gebruiken op basis van water of mineralen.

12. Hoeveel kost een CO2 laserbehandeling?

De behandelmogelijkheden worden tijdens het consult met u besproken. De prijs van de behandeling hangt af van het aantal behandelsessies en de gebieden die behandeld worden.

13. Worden de kosten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een CO2 laserbehandeling heeft geen medische noodzaak en is voornamelijk een cosmetische ingreep. Dit betekent dat er doorgaans geen vergoeding tegenover staat. Een enkele keer blijkt gedeeltelijke vergoeding mogelijk vanuit een aanvullend zorgpakket. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

14. Welke risico’s heeft een CO2 laserbehandeling?

De behandeling is veilig, mits deze wordt toegepast door een ervaren arts. Mogelijke en normale bijwerkingen zijn een rode, gezwollen huid en een trekkerig of jeukend gevoel. Een enkele keer is er sprake van hyperpigmentatie. Vermijd daarom de blootstelling van de behandelde huid aan het zonlicht en bescherm uw huid met minimaal SPF 30.

15. Zijn de resultaten blijvend?

De resultaten die bereikt worden zijn langdurig. Hoe lang het effect aanhoudt, verschilt sterk per persoon. Tijdens het consult kan de arts u hier meer over vertellen.

16. Is er een leeftijdsgrens van toepassing?

CO2 laserbehandelingen worden niet toegepast bij minderjarigen. Van een bovengrens is geen sprake. Eerst wordt uw gezondheid beoordeeld en wordt zorgvuldig gekeken of u voor de behandeling in aanmerking komt.

17. Welke voordelen heeft de behandeling?

De behandelprocedure is van korte duur en u herstelt vlot van de behandeling. De resultaten die bereikt worden, zijn duidelijk zichtbaar en doeltreffend. Het is bovendien een behandeling met een uiterst kleine kans op complicaties.