CO2-Laserbehandeling

De huid jonger laten lijken, dat realiseren we met de CO2-laserbehandeling. Deze behandeling in huidverbetering wordt uitgevoerd met een fractionele CO2-laser die uiterst nauwkeurig werkt. Hierdoor kunnen ook de kwetsbare delen van de huid en het gezicht veilig behandeld worden. Met deze secure laserbehandeling wordt uw huid steviger en egaler waardoor u er weer jaren jonger uit zal zien!

Huidstructuur herstellen

De behandeling met de fractionele CO2-laser herstelt de huidstructuur. Onregelmatigheden verminderen of verdwijnen na een of enkele behandelingen. Het stimuleert collageenvorming en het bindweefsel herstelt van binnenuit waardoor een nieuwe huidlaag ontstaat. De huid krijgt weer een gezonde teint, is egaler en steviger en minder vochtarm.

Voor verslapte, verouderde huid, bij acne, vlekken, grove poriën of littekens

Heeft u last van een verslapte of verouderde huid of zijn er veel onregelmatigheden op uw huid te zien? Dan is deze laserbehandeling een geschikte methode om uw huid te verbeteren. Ook bij acne, acnelittekens of andere littekens wordt het succesvol toegepast. En wie van grove poriën, rimpels, ouderdomsvlekjes of een zwangerschapsmasker af wilt, kan ook voor behandeling met de fractionele CO2-laser kiezen.

Donkerder huid? Dan een peeling

Voor een succesvolle behandeling is het wel belangrijk dat de huid al een tijd niet meer in de zon is geweest. De laser veroorzaakt namelijk een lichtere huidskleur waardoor zichtbare verkleuringen kunnen ontstaan. Om diezelfde reden is deze behandeling ook niet geschikt voor mensen met een donkerder huid. Een medische peeling is dan meestal een goed alternatief.

Waarvoor is de CO2-laserbehandeling geschikt

De fractionele CO2-laserbehandeling kan toegepast worden bij:

  • Gezicht, ook de kwetsbare huid rondom de ogen en mond
  • Hals
  • Decolleté
  • Handen

Krachtige en precieze laserstraal

De fractionele CO2-laser heeft een minuscule maar krachtige laserstraal. Het kan daardoor heel precies en heel veilig de bovenste en middelste huidlaag behandelen. De laserstraal verwijdert de gewenste hoeveelheid huid waarna het natuurlijke herstelproces begint. Dit proces waarin nieuw collageen wordt aangemaakt, houdt enkele maanden aan. Na de behandeling zelf zal de huid gaan vervellen waardoor een jongere, mooiere huid zichtbaar wordt.

Langdurig effect

Juist doordat het effect van deze laserbehandeling niet stopt bij de behandeling zelf maar het een proces in gang zet dat enige maanden blijft voortduren, is ook het resultaat van deze behandeling langduriger. Het effect kan wel vijf tot tien jaar zichtbaar blijven. Het is daarbij wel van belang dat u ook zelf in die periode goed voor uw huid zorgt. Roken en onbeschermd in de zon zijn funest en zullen het verkregen resultaat snel teniet doen.

De behandeling met de fractionele CO2-laser

Voorafgaand aan de behandeling wordt de te behandelen plek verdoofd met een zalf. Vervolgens zal de fractionele CO2-laser minuscuul kleine gaatjes in het huidoppervlak maken. Hierdoor wordt op de juiste locatie een heel dun huidlaagje verwijderd, alsof uw huid aan het vervellen is. Direct na de laserbehandeling wordt uw huid gekoeld en vervolgens moet u de huid gedurende vijf dagen regelmatig insmeren met een speciale zalf. Die zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft en infecties geen kans krijgen. Na deze periode verzorgt u de huid met een andere zalf. De instructies die gelden voor de verzorging van uw huid ontvangt u na de behandeling persoonlijk van uw arts.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling is de huid gezwollen en rood. Dit neemt na een paar dagen af. De behandeling zelf vindt poliklinisch plaats, u mag dus dezelfde dag weer naar huis. Wel is het verstandig om iemand mee te nemen die u naar huis kan rijden omdat u dat op de dag zelf nog niet mag.

Bescherming tegen de zon

Een week na de behandeling kunt u alweer veel van uw reguliere activiteiten oppakken. Wel moet u daarbij uw huid heel goed beschermen tegen de zon. Het is aan te raden om de huid helemaal af te schermen of het ten minste in te smeren met een bescherming vanaf SPF 30.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen en de duur van elke behandeling wisselt per persoon. Dit is onder meer afhankelijk van de conditie van uw huid en de ernst van de onregelmatigheden. Zo zullen diepere acnelittekens vaak wel vier behandelingen vergen. Tussen elke behandeling moet u rekenen op een herstelperiode voor uw huid van drie tot zes maanden.

Maak een afspraak

Of ook uw huid verbeterd kan worden met de fractionele CO2-laserbehandeling kunt u ons altijd vragen tijdens een vrijblijvend consult. Hiervoor maakt u gemakkelijk online een afspraak bij onze kliniek in Hoofddorp. De arts zal dan al uw vragen beantwoorden en op basis van de conditie van uw huid en de mate van de huidaandoening, u heel gericht informeren of de CO2-laserbehandeling of een van onze andere dermatologische behandelingen voor u de beste keus is.