Lasertherapie

Acnelittekens, pigmentvlekken, rimpels, couperose en veel meer huidaandoeningen kunnen goed behandeld worden met lasertherapie. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de huidaandoening maar een frisse teint met een egalere huid is het uiteindelijke resultaat.

De Dutch Clinic voor effectieve behandelingen

Veel huidaandoeningen hebben ingrijpende gevolgen op uw leven. Ze kunnen pijnlijk zijn of ontsierend en daarmee uw zelfvertrouwen ondermijnen. Bij de Dutch Clinic helpen wij u deze aandoeningen aan te pakken met geavanceerde technieken, state-of-the-art apparatuur en zeer ervaren artsen.

Lasertherapie.

Lasertherapie.

CO2-laserbehandeling

Laserbehandelingen bij de Dutch Clinic worden uitgevoerd met onder andere de fractionele CO2-laser. Deze laser dringt hierbij via duizenden kleine lichtstraaltjes door tot in de huid waarbij het beschadigd weefsel verwijdert en de aanmaak van collageen stimuleert. Uw huid wordt plaatselijk verdoofd met een crème waardoor de behandeling niet als pijnlijk wordt ervaren.

Na de CO2-lasertherapie

Direct na de lasertherapie worden verkoelende gel- of coolpacks op uw huid geplaatst. U kunt daarna naar huis en na zo’n vijf dagen kunt u uw dagelijkse activiteiten alweer oppakken. In de eerste week zal de huid er wat rood uitzien, branderig aanvoelen en uiteindelijk ook vervellen. Na een week is hiervan niets meer te zien en heeft u er ook geen last meer van. Toch is het verstandig om tot drie maanden na de lasertherapie uw huid goed te beschermen tegen onder meer de zon met minimaal factor 30.

Resultaten van CO2-lasertherapie

Afhankelijk van de soort lasertherapie kan het resultaat direct of na een paar behandelingen zichtbaar zijn. Hoe dieper de behandeling wordt uitgevoerd, hoe beter het resultaat. Maar uiteindelijk zal het volledige resultaat pas na drie tot zes maanden goed zichtbaar zijn als uw huid geheel hersteld is van de toegepaste lasertherapie. Als u uw huid vervolgens goed beschermt tegen de zon en andere factoren die van invloed zijn op huidveroudering, kan het effect van een lasertherapie wel een aantal jaren aanhouden.

Lasertherapie voor vitiligo en psoriasis

Speciaal voor de behandeling van vitiligo en psoriasis beschikken wij ook over een Excimer laser, de Exsys 308. De laserstralen van deze laser bevinden zich in het spectrum met ultraviolet B-licht (UVB), een soort lichttherapie dus. Met deze laser worden de aangedane plekken intensief gedurende een langere periode behandeld.

Wanneer lasertherapie?

Lasertherapie kan toegepast worden bij onder andere:

Wanneer een laserbehandeling wel of niet kan

Een behandeling met laser kan doorgaans gecombineerd worden met andere cosmetische behandelingen. Het is wel verstandig om een gezichtsbehandeling niet direct na de laserbehandeling te plannen. Heeft u een medische geschiedenis, gebruikt u medicijnen, bent u zwanger of is er iets anders wat belangrijk is? Dan moet u dit wel vooraf melden bij uw arts. Deze zal u dan adviseren of het ondergaan van lasertherapie wel mogelijk en/of verstandig is en welke alternatieve dermatologische behandeling wellicht meer geschikt is voor u.

Maak een afspraak

Voor meer informatie over de laserbehandelingen in onze Dutch Clinic neemt u contact met ons op en maakt u een afspraak voor een vrijblijvend consult. Onze arts kan u dan precies vertellen hoe de verschillende lasertherapieën werken en welke voor uw huidconditie het meest van toepassing is.

Maak vandaag nog een
vrijblijvende afspraak!

 

Waar vindt u
ons in Hoofddorp

Dutch Clinic
Hoofdweg 848A
2132 MC Hoofddorp

+31 (0)20 214 2033
info@dutchclinic.com