IPL-behandeling

De IPL-behandeling is een lasertherapie met gepulseerd licht (Intense Pulsed Light). De lichtbundels vernietigen selectief bloedvaatjes terwijl het omringende weefsel intact blijft. Deze behandeling is zeer geschikt bij huidaandoeningen met een diffuse, verspreide, roodheid door verwijde bloedvaten. Voor een IPL-behandeling kunt u terecht bij de artsen van de Dutch Clinic in Hoofddorp.

Voor diverse huidaandoeningen

IPL-therapie wordt toegepast bij verschillende huidaandoeningen zoals:

Het is belangrijk dat de te behandelen plek niet al gebruind is door de zon of zonnebank. Vermijd daarom direct zonlicht in de weken voorafgaand aan de behandeling of gebruik een zonnebrand met een hoge beschermingsfactor.

Resultaat van IPL

Een IPL-behandeling vergt meestal twee tot drie sessies om alle bloedvaatjes te kunnen behandelen. Daarna is het resultaat na twee weken al zichtbaar en toont u minder roodheid in het gezicht. De huid is na de behandeling echter wel extra kwetsbaar waardoor zonlicht, zonnebanken, sauna’s en heet water gedurende de eerste 48 uur vermeden moeten worden. De eerste drie maanden na de behandeling heeft de huid sowieso extra bescherming tegen de zon nodig.

IPL of Laser

De meeste huidaandoeningen kunnen met IPL of laser behandeld worden. Het verschil tussen deze methodes is vooral in de techniek. IPL werkt met licht dat in meerdere golflengtes wordt uitgezonden en is minder intensief. Er zijn daardoor vaak meerdere behandelingen met IPL nodig. Laser daarentegen gebruikt een sterke energiestraal van één golflengte. Deze behandeling kan wat gevoeliger zijn, afhankelijk van de plek die behandeld wordt, maar is ook intensiever en vergt vaak minder behandelingen. Uiteindelijk is het resultaat met IPL en laser beide zeer effectief. De locatie, de aard en de mate van de huidaandoening zal bepalen welke behandelmethode het meest geschikt is. De arts van de Dutch Clinic beoordeelt daarom eerst uw huid alvorens u een van deze behandelingen te adviseren.

Maak een afspraak

Wilt u weten of ook uw huidaandoening behandeld kan worden met IPL? Maak dan een afspraak met een van onze artsen. Dit eerste consult is geheel vrijblijvend.